Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hova, melyik országba vándorol...

Hova, melyik országba vándoroltatok ki?

Figyelt kérdés

Azokat kérdezném, akik elhagyták Magyarországot, hogy hol telepedtetek le? Mióta éltek ott, és mit dolgoztok? Egyedül mentetek vagy családdal?

Megbántátok-e vagy nem, jobb lett-e az életetek, mik a pozitívumok és a negatívumok, esetleg tervben van-e a hazaköltözés, ha igen, akkor miért, sikerült-e beilleszkedni stb.?

Minden szempont, vélemény, tapasztalat érdekel.

Előre is köszönöm annak, aki válaszol.

2020. jún. 24. 14:44
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
93%

Svédországban, Stockholmban élek már 1980 óta. (Igen, ötven éves vagyok.)

Egy IT cégnél vagyok a fejlesztőosztály főnöke.

Annak idején anyámmal mentem, azóta saját családot alapítottam. Feleségem is bevándorló de nem Mo-ról.

Egy pillanatra sem bántam meg, sokkal jobb lett az életem mint ha Mo-on maradtam volna.

Itt nem csak hogy jobb az életszínvonal de sokkal nyugisabb is az élet. Mo-on mindenki stresszélt idegbeteg.

Hazaköltözés nincs tervben. Illetve mint "haza" már rég Svédországot értem. Mivel gyermekkoromban jöttem a beilleszkedés és svéd nyelv megtanulása két éven belül sikerült.

2020. jún. 24. 15:25
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

4 éve élünk Németországban. Szofterfejlesztő vagyok, a feleségem óvónő. A lányunk itt született.

Szeretünk itt élni, nem tervezünk hazaköltözni.

2020. jún. 24. 15:32
 3/25 A kérdező kommentje:

Kedves 1-es, köszönöm a válaszod!

Megkérdezhetem tőled, mond Svédországban élőtől, hogy mennyire igaz az, amit itt Magyarországon akarnak elhitetni velünk, hogy Svédországot már romba döntik a migránsok/muszlimok stb. Van ennek valami valóságalapja, vagy propaganda az egész?

Sajnos még nem jártam Svédországban, ezért nincs semmilyen tapasztalatom az országról, de egyszer szeretnék eljutni.

2020. jún. 24. 15:33
 4/25 A kérdező kommentje:
mond=mint
2020. jún. 24. 15:33
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Én Svájcban élek már hat éve, egy pénzügyi cégnél vagyok IT konzultáns. Nekem nagyon bejött, szeretünk itt élni. Pénzügyileg is nagyon jó, meg maga az ország is nagyon kellemes.

Hazaköltözés tervben van, de még nem most, pár évet még biztos lehúzunk itt.

2020. jún. 24. 15:36
 6/25 anonim ***** válasza:
73%
Japánból Magyarországra vándoroltunk ki. Pontosabban a férjem vándorolt ki, én visszaköltöztem. Jól élünk, Dunára néző lakással egy mindennel ellátott környéken. Nem bántuk meg a döntésünket.
2020. jún. 24. 18:47
 7/25 anonim ***** válasza:
91%

Svédországban sok a bevándorló és a migráns. Én is az vagyok ugye. De 99% normális, keményen dolgozó (többet mind a svédek).

Mo-on valami furcsa nézet terjedt el hogy "nem-emberek". Itt a high-tech cégünk sok migránst alkalmazott, az összes fogorvos és a dokik fele bevándorló, az összes éttermes, stb. Az hogy sokan vannak nem propaganda - de hogy naplopó semmittudó semmittevők lennének az viszont igen.

Észak Svédországban sok falut mentett meg a kihalástól az hogy végre valaki jött oda élni és lakni. És adót fizetni. A legtöbb migráns 5 éven belül megtanul svédül és talál munkát.

De igen. Van 1% aki lop csal hazudik. És vannak "rossz negyedek". De még a leg-gettósabb svéd kerület is nagyságrendekkel jobb és biztonságosabb Bp több kerületénél.

2020. jún. 24. 19:42
 8/25 anonim ***** válasza:
98%

Én Vancouverben kötöttem ki 2008-ban. Miután 2006-ban beadtam a kivándorlóvízum kérelmet, összecsomagoltam és két évig a manapság "digitális nomád"-nak nevezett életmódot éltem: 2-3 hetente váltottam várost, országot, kontinenst akár. Honvágynak nyoma nem volt. Miután Kanadában landoltam, utána is sokszor kellett utazni munka miatt, de bizony már egy hét után is ha megláttam egy-egy reptéren az Air Canada repülőgépeken a szép kis juharlevelet elfogott a honvágy. Na, az otthonról ennyit.

Egyedül mentem, ez az otthonom, itt érzem jól magam. Biztonságban és nyugalomban a tenger partján, szorgosan dolgozgatva otthonról. Jó ez így.

2020. jún. 24. 23:16
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
2005-ben jöttem ki Norvégiába egyedül. Úgy volt 2010-ben hazamegyek, de inkább itt maradtam, mert akkor láttam, hogy Mo-n nem lesz semmi jövőm..Hát jól tettem! 2 évvel később megismertem itt egy magyar nőt, akivel azóta összeházasodtam, és van egy négyéves kislányunk, és a szüleim is kijöttek. Közgazdász vagyok egy multinál, a feleségem meg könyvelő. Már sosem mennék vissza Magyarországra, talán ha történne valami változás, de arra várhatunk..Nagyon jól érzem itt magam, az emberek is sokkal kedvesebbek. Nem irigyek, és nem akarnak rosszat a másiknak, és nagyon optimisták:)
2020. jún. 26. 11:34
 10/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat!:) olyan jó olvasni őket, én is szeretnék pár év múlva elmenni innen a férjemmel, ha egy kicsit nagyobb lesz a gyerekünk. Annyira utálok itt élni, hogy sem tudom mondani. Minden jót kívánok mindenkinek!
2020. jún. 26. 11:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!