Ausztriában albérletbe fogadhatok vendéget pár napra? SOS
Ausztriában berlek egy kis lakást és azt mondta a szerződés kötés előtt a tulaj hogy néha kicsit kijöhet a párom, most meg gyakorlatilag megtiltotta hogy jöjjön, van e erre vmi törvény hogy nem lehet? Fizetem az albérletet , miért ne jöhetne? Azt mondta akkor még hogy okés csak 5 eurót per nap adjak még.
Segitsegetek kérlek , nem jönne sokat csak mondjuk havi kétszer 2-3 napra
Ezt egyedül a tulajdonossal tudod lemeccselni.
Övé a lakás, ő szabja meg a feltételeket.
Ezt tényleg a bérbeadóval tudod csak megbeszélni; övé a lakás, ő szabja a feltételeket. Nem értem én sem, hogy 1-2 napot havonta miért ne lehetne ott valaki, de ha már gyakorlatilag életvitelszerűen odaköltözik, akkor az is érthető, hogy magasabb bérleti díjat akar.
A havi kétszer több nap az valahol a határon van szerintem, és csak a szerződésed alapján lehetne eldönteni, mit van vagy nincs joga követelni.
"Ezt tényleg a bérbeadóval tudod csak megbeszélni; övé a lakás, ő szabja a feltételeket. "
Ez nem igaz. A feltételeket a törvények (is) szabályozzák.
Az osztrák törvényt nem ismerem, de Németországban egyértelműen van jogod ottalvós vendéget is fogadni, akármit gondol a bérbeadó.
Nálunk ilyen szabályozás nincs. A felek megállapodása számít.
Az osztrák jogot nem ismerem.
#9: ügyes voltál, hogy ezt megtaláltad.... Tegnap én is keresgéltem (1-es voltam), de mindenhol csak a német szabályozást dobta ki. Ami persze igen hasonló...
Kiemelem a lényeget a kérdező számára:
"Gäste darf ein Mieter bis zu sechs Wochen ohne Genehmigung des Vermieters beherbergen. Hieraus darf jedoch kein Daueraufenthalt werden, d.h. der Besuch darf sich nicht ohne längere Unterbrechungen ständig in der Wohnung aufhalten. "
Tehát a bérlő max. 6 hétig a bérbeadó engedélye nélkül elszállásolhatja a vendéget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!