Kezdőoldal » Utazás » Európa » Brassóban beszélnek magyarul?

Emese12bozsó kérdése:

Brassóban beszélnek magyarul?

Figyelt kérdés
szeretnék oda elutazni de nem tudom hogy kéne e még fejelesztenem az angolt vagy egy iks alap románt tanulnom vagy csak egyszerűen elég a magyar ?

2020. ápr. 15. 13:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A lakossàgnak a huszada, ha magyar, szóval túl sokra nem mész a magyarral ott.
2020. ápr. 15. 13:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Turistaként nyilván nem kell románul tanulnod. Elég angolul tudni.

Magyarok elenyésző számban vannak, nem érsz vele sokat.

2020. ápr. 15. 13:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, páran beszélnek. De enélkül is lehet kommunikálni.

Persze most nem időszerű a dolog.

2020. ápr. 15. 14:56
 4/9 anonim ***** válasza:
27%
E nyelven kevesen csevegnek, Emese.
2020. ápr. 15. 15:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy kukkot nem tudok a magyaron kívül, de eddig mindenhol elvoltam külföldön. Brassóban is. Ez ne tartson vissza!

Nyilván nem Einstein elméleteid akarod megbeszélni velük.

Tapasztalatom szerint (ami nem bőséges), ha nem vesszen Trianon-os pólóban, dzsekiben flangálsz, akkor igyekeznek segíteni, ha kérdésed van. Ha másképpen nem, kézzel lábbal.

Vagy kérdezősködnek, hátha tud valaki magyarul.

Az mindig jól veszi ki magát, ha az anyanyelvén köszön valakinek.

Én minimálisan ezt mindig megtanulom. Üdvözlést, és hogy sajnos csak magyarul tudok, elnézést. Ha nem akar kínlódni, akkor ennél úgyis ott hagy, de velem ez még sehol nem fordult elő.

2020. ápr. 15. 16:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Brassói vagyok. A magyarok aránya olyan 10% körül van. Az utcán, buszon minden nap hallok magyar beszédet, de ne számíts arra, hogy üzletben vagy bárhol boldogulhatsz a magyarral. Angolul viszont kvázi mindenki tud. Sokan németül is tudnak.
2020. ápr. 15. 16:47
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom hány év kudarcát sűrítetted egyetlen kérdsébe. Mi, adófizetők kibszott sok pénzt toltunk abba, hogy képes legyél egy pohár vizet kérni, vagy megkérdezni, merre van a vasútállomás.

Ezek szerint kidobott pénz volt.

2020. ápr. 15. 17:53
 8/9 anonim ***** válasza:
79%

A magyart mindenképpen kellene még fejlesztened.

* Szeretnék oda elutazni, de nem tudom, hogy kéne-e még fejlesztenem az angolt, vagy egy kis alap románt tanulnom, vagy csak egyszerűen elég a magyar?

2020. ápr. 16. 00:31
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kevesen beszélnek magyarul viszont angolul kb úgy beszélnek mint Budapesten szóval nem lesz gond

Alap dolgokat simán meg fogsz tudni értetni velük

2020. máj. 14. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!