Kezdőoldal » Utazás » Európa » Dublinban mennyire beszélnek...

Dublinban mennyire beszélnek írül az emberek?

Figyelt kérdés
2019. szept. 8. 18:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan Corkban élek, nem Dublinban, de Corkból kiindulva szerintem semennyire. Iskolában kötelező tanulniuk, de egy-két falut leszámítva nem használják sehol.
2019. szept. 8. 18:45
 2/6 Shai-Hulud ***** válasza:
35%

Hivatalos nyelv az angol és az ír is.

Ha angolul szólalsz meg, azt mindenki megérti, de a többség beszéli az ír nyelvet is, főleg az idősebbek.

A fiatalok közül viszont sokan már nem értik.

2019. szept. 8. 18:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Éppen most van felfutóban a kampány a nyelvhasználatról. Sokat tanulják büszkeségből, hagyományőrzésből is.
2019. szept. 9. 09:35
 4/6 anonim ***** válasza:
Már elég régóta élek Dublinban, de eddig összesen 5-6 olyan korombelivel találkoztam, aki beszél írül és nem csak 2-3 mondatot. Vidéken, kis falvakban gyakoribb szerintem.
2019. szept. 9. 12:37
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Ha angolul szólalsz meg, azt mindenki megérti, de a többség beszéli az ír nyelvet is, főleg az idősebbek.

A fiatalok közül viszont sokan már nem értik."

Hát neked közöd nincs a témához, valószínűleg sosem voltál Írországban, ami nem baj, de akkor minek válaszolni? A többség Dublinban biztos, hogy nem beszél írül, és egyébként a fiatalok pont nagyobb eséllyel fognak tudni, mert nekik az iskolai élmény még friss, ahol kötelezően kell tanulni az ír nyelvet. De ettől még nekik is az angol az anyanyelvük, és valószínűleg sosem lesznek folyékonyak írül, és minden bizonnyal elég furán néznének egy külföldire aki írül kezdene makogni nekik.

2019. szept. 14. 18:58
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a sziget nyugati partján vannak területek, ahol még ír anyanyelvű emberek élnek, de nagyon kevesen.
2019. szept. 14. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!