Booking com miért eszetlenkedik ilyen időkben is?
Más okok is állhatnak a háttérben. Pl. lehet, hogy sok embernek nagyobb baja is volt, mint hogy a szállásfoglalása visszamondásával törődjön, és azért áprilisra jellemzően nem március végén foglalják le a szobákat. Vagy visszamondták, de még nem került be a rendszerbe. Emellett ami neked megjelenik, hogy "ez az utolsó ilyen áron", az nem azt jelenti, hogy a szállodának csak egy üres szobája van, hanem abból a konkrét árkategóriából van egy.
Példa: beállítottam most, hogy ápr 3-9 között mennék, és ár szerint rendeztem a találatokat. Találomra az I Am Here Gioia66 nevűt választottam, amelynél tényleg ott van az "Only 1 room like this left on our site" szöveg, de ha megnyitod magának a szállásnak az oldalát, kiderül, hogy ez csak arra a konkrét szobára vonatkozik: a négyszemélyesnek ennyi az ára, ha ketten vagytok benne. (Nem írtam, hányan mennék, a booking ilyenkor automatikusan két személyre számolja.) Megnyitva az oldalt látszik, hogy a négyszemélyesen kívül van egy kétszemélyes saját fürdő nélkül, egy kétszemélyes saját fürdővel, egy háromszemélyes saját fürdő nélkül, egy öt- és egy hatszemélyes apartman, egy hétszemélyes családi szoba, egy egyszemélyes és egy nagyobb egyszemélyes. Egyedül utóbbinál írja ki, hogy kettő van. Nekem úgy tűnik, hogy ez egy tízszobás szállás, ami jelenleg teljesen üresen áll, viszont mivel majdnem minden szobakategóriából csak egy van neki, ezért mindnél automatikusan megjelenik az "utolsó ezen az áron" szöveg. A főoldalon azért ez az egy jelent meg, mert ebben lehet két embert gazdaságosan elhelyezni (a két egyszemélyessel nyilván ők nem érnék be, a hétszemélyesbe meg a szálloda nem fogja rakni őket, ha van kisebb is), és ez épp üres (nyilván), de ettől még nem ez az utolsó üres szoba a hotelban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!