Európában vehet szeszes italt egy pl 19 éves amerikai?
Hogy honnan jöttél senkit nem érdekel, az országok az ott tartoszkodokra írják a tövényt.
Pl én Németországban élek, a te elméleteddel vezethetek akár 200km/órás sebeséggel a magyar autópályán. Nem, rám Mo-n a magyar törvények érvényesek, Németorszáfban meg a német törvények.
Alapvetően annak az országnak a törvényeit kell betartani, ahol az illető tartózkodik. Viszont lehetnek olyan törvények, amik külföldön is érvényesek egy állampolgárra, és ha megszegi őket, akkor otthon felelősségre vonhatják. Nem tudom, hogy az USA-ban a alkoholfogyasztást ilyen törvény szabályozza-e, de valószínűleg.
Egyébként például Magyarország elvárja az állampolgáraitól, hogy külföldön is betartsák a magyar törvényeket, ez például egy magyar útlevélben is le van írva.
Bocs, azt akartam írni, hogy valószínűleg nem.
Ja, egyébként az USA-ban is 18 évtől nagykorú valaki, a drinking age az egy más dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!