Hogyan kell megcímezni a levelet, ha Angliába küldöm? Kb. mennyi idő alatt ér oda?
Bárhogy oda talál, de talán a United Kingdom a legjobb.
Ez kerül alegajára nyomtatott betükkel és a többi szinte nem is számít mert az csak a helyiek nézik meg akik képben lesznek.
Általában amúgy máshol az írányító számot nem a levél aljára kerül mint nálunk (itt lesz neked a United Kingdom) hanem a város neve elé.
Írok példát..(a címet ami van neked így írd)
Attila Kiss
10. Elizabeth,street
London
SK5 MN3
UNITED KINGDOM
A boríték hátuljára írd rá a te címedet,ha esetleg vissza kéne postázni...
Ha simán adod fel,akkor általában 5-7 nap alatt oda ér..
Érdemes a címzett adatait (főleg a nevet és az országot) kicsit nagyobb betűmérettel szedni, mint az enyémet? Hanyas betűmérettel szedjem egyáltalán? Egyáltalán nyomtatóval megcímezhető ez a postakész boríték? Bocsi a sok kérdésért, de sosem írtam még külföldre, (itthonra is utoljára 10-12 éve küldtem hagyományos levelet).
Miután feladtam a levelet, hogyan tudhatom meg, hogy odaért-e?
Köszi az eddigi válaszokat, és a következő válaszokat is!
Az angol posta világ vezető a balfék címzés kibogarászásában (volt egy két meredek esetük). Szóval ne agódj, jó lesz bármilyen betűtipus és elrendezés csak az ország látszódjon.
Visszafele címre a lényeg hogy a HUNGARY látszódjon, mert a többit már csak az itthoniak nézik meg miután hazánkba visszairányították.
Második vagyok.Én írtam a példát.Mivel Angliában élek rendszeresen írok leveleket az országon belül,és haza Magyarországra is.
Ahogy írtam a példát úgy címezd meg ha Angliába akarsz levelet küldeni.HA ismeretlennek írsz akkor nyugodtan írhatsz a nevek elé Mr. vagy Miss megszólítást.bár nem kötelező.
Teljesen mindegy milyen betű mérettel írod vagy milyen betű típussal a lényeg,hogy jól olvasható legyen és a végére az United Kingdom Csupa nagy betűvel legyen,.
A te címedet érdekes módon nem oda írják ahová mi szoktuk meg. (bár az se gond ha a boríték felső sarkába írod) De itt inkább a boríték hátuljára írják ahol a borítékleragasztása van..
A saját Magyarországi címedet meg úgy írd ahogy otthon kell,csak a végére csupa nagy betűkkel írd ki hogy HUNGARY.
de írok magyar címzési példát is.
Kiss Mónika
Budapest.
XV.Pirosalma utca 13. II.em.16.ajtó
1152
HUNGARY
A levél ha simán dobod fel(teljesen mindegy,hogy milyen borítékban van) általában 5-7 nap.Persze itt is vannak lehetőségeid amit a postán tudsz meg.pl: Gyorsított,vagy tértivevényes stb..
remélem tudtam segíteni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!