Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hol jobb élni Svájc vagy Kanada?

Hol jobb élni Svájc vagy Kanada?

Figyelt kérdés

Szeretnék kiköltözni 2-3 évre programozóként valamelyik országba. (egyedül) Beszélek angolul illetve pénzügyi területen mozgok. Hol jobb az élet színvonal és a mindennapi élet ? Hol jobb fejek az emberek és könnyeb barátkozni ?

Amúgy Vancouvert és Zürichnet néztem ki célnak.

2019. nov. 18. 08:33
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

"Vancouver elég drága, mi máshol élünk, és az árak, megélhetés sokkal kedvezőbb Svájchoz képest. "

Nem programozokkent dolgoztok, ugye?

" A programozói fizetések nem olyan kiemelkedőek, mint Magyarországon, ahol mondjuk egy programozó 4X, 5X annyit keres, mint egy tanár vagy egy nővér, de ez azért van, mert átlagos, normális szakmákkal is jól lehet keresni."

Tanar/nover rossz pelda, eloszor is, mert kozszferaban dolgoznak nalunk, nem a piac szabja meg a beruket. Tovabba, BP-n egy tanar megkapja a netto 200-at, de a programozok nagyon kis hanyada kapja meg a netto 800-at. 2x-es szorzo realisabb az atlagra, az Kanadaban is megvan. Akkor ha a videket nezzuk, ugyanolyan tanari fizuk, de egy netto 400-as programozoi ber mar nagyon jonak szamit. A nover megint rossz pelda, nagyon nem atlagos szakma, nalunk alul vannak fizetve, Kanadaban egy tapasztalt nover 3+ eves szakiranyu kepzessel ugyanannyit keres, mint egy programozo. Az alja munkakna ott is eves 25-35 ezer CAD-ot kapsz max nagyvarosba, amibol felre nem fogsz tenni sokat. Egy programozo legalabb a duplajat keresi Calgary-ban, ami egy kisebb nagyvaros, de Vancouver vagy Toronto-ban 100-120k-t meg lehet kapni eleg konnyen.

2019. nov. 19. 17:59
 22/32 anonim ***** válasza:
91%
De, a férjem programozó, épp ezért írtam ezt a példát. Az öcsém is programozó Magyarországon, 500 ezer fölött keres, míg a tanítónő menyasszonya 140 ezer körül. A férjemnek is kiemelkedő fizetése volt otthon, itt viszont egy csomó ismerősünk hasonlóan keres, mint ő, vagy csak kicsit kevesebbet. Ez nem azt jelenti, hogy nem keres jól, hanem hogy az átlagemberek is jól élnek. És igen, Torontohoz, Vancouverhez képest alacsonyabb a fizetése, de a kisvárosban, ahol élünk 240-250 ezerért szép kertes házat kapsz. Én sem alja munkát végzek, így kényelmesen élünk, vettünk házat, igaz hitelre, de még így is tudunk félretenni. Rokonom viszont 20 éve él Svájvban, Zürichben, és panelban élnek a feleségével és a 2 gyerekkel.
2019. nov. 19. 21:15
 23/32 anonim ***** válasza:
100%
Elözöhöz- Nos van ugyan panelhaz Zürich Kt-ban, a Göhner, amik a 70-es evekben epültek, de ezekben a kis keresetüek laknak. Ilyen is van, szerencsere, mert Svajcban is laknak pl. gyereküket egyedül nevelö anyak, akiknek keves a penzük. De nem a panel a jellemzö, hanem az abszolut luxus a többi Europai orszaghoz kepest. Unalmasnak egyaltalan nem mondanam Zürichet ahhoz kepest, hogy relativ kis varos a 300 ezer lakosaval, söt nagyon international. Attol függ, hogy Te mennyire vagy nyitott, ha igen, akkor megtalalod a teged szorakoztato esemenyeket. Szerintem szuper, az emberek pedig nagyon nyitottak, es baratsagosak, legalabbis az 50-60 eves korosztalyig. Zürichben szerintem több külföldi el, mint helybeli. Ez az en tapasztalatom, de mindenki a sajat szemevel latja a vilagot.
2019. nov. 20. 08:30
 24/32 anonim ***** válasza:
Igy igaz, Zurich szerintem marha jo hely. Nyaron le lehet menni uszni a folyohoz (nekem a munkahelyemtol 5 perc), lehet menki kirandulni a hegyekbe, vannak jo koncertek... Tovabbi elony Kanadahoz kepest, hogy egy ora alatt Magyarorszagon vagy, mi minden honapban hazamegyunk egy hetvegere, ezt azert Kanadabol nehezen lehetne :)
2019. nov. 20. 08:50
 25/32 anonim ***** válasza:
78%
Pontosan, Zürichben, szoszerint a belvarosban van a Zürichi to, ahol lehet strandolni, vitorlazni, setahajozni, stb. A tobol indul ki a setaloutca, a Bahnhofstrasse a luxus üzleteivel, es az ovaros is itt van, no meg a Niederdorf ahol rengeteg szorakozohely van, Kneipe, bar etc. Vagy egy masik to, a Greifensee meg szinten egy par km-re van Zürichtöl. Minden töled függ, hogy erzed magad!
2019. nov. 20. 09:25
 26/32 anonim ***** válasza:
No meg a hegyek, nyaron lehet turazni, telen sielni ezerrel. :) Meghogy unalnas...
2019. nov. 20. 12:11
 27/32 A kérdező kommentje:
Ja igen gondolom kicsit most könnyebben rátudok parázni a dolgokra, nem olyan egyszerű lelépni, azért bármilyen meglepő én szeretek Magyarországon is élni :D Kövezzetek meg :D
2019. nov. 20. 12:42
 28/32 anonim ***** válasza:
Na pont ezert jo Svajc, marha konnyen haza lehet ugrani par napra. Meg azert a svajci cegek adnak boven szabit is, szoval ez igy nekem teljesen jol mukodik, pedig aztan sokaig el se tudtam volna kepzelni hogy eljojjek a szulovarosombol.
2019. nov. 20. 13:06
 29/32 A kérdező kommentje:
Na ez már azért biztatóbb:), elösször szerintem megyek Zürichbe, aztán ha csalódás és már nem is szeretnék haza költözni akkor irány Canada :)
2019. nov. 22. 09:00
 30/32 anonim ***** válasza:

Mindenképpen Svájc.

De azt nem írtad hogy melyik rész (kanton).

Kelet svájc pl viszonylag olcsó és átjárhatsz németbe is ha közel laksz a határhoz.

Jövőd szempontjából (nyugdíj biztosítás stb) valamennyivel jobb svájc.

2019. nov. 25. 18:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!