Kezdőoldal » Utazás » Európa » Hol jobb élni Svájc vagy Kanada?

Hol jobb élni Svájc vagy Kanada?

Figyelt kérdés

Szeretnék kiköltözni 2-3 évre programozóként valamelyik országba. (egyedül) Beszélek angolul illetve pénzügyi területen mozgok. Hol jobb az élet színvonal és a mindennapi élet ? Hol jobb fejek az emberek és könnyeb barátkozni ?

Amúgy Vancouvert és Zürichnet néztem ki célnak.

2019. nov. 18. 08:33
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Xenofobia, rasszizmus nem idegen orszagban jon elo, hanem a sajatjukban, ahol te vagy a bevandorlo. A te recepcios tapasztalatod nem relevans egyaltalan.
2019. nov. 18. 20:24
 12/32 A kérdező kommentje:
#11 Ebben végül is van valami ( hiszen ahogy mondod vendégként vannak itt )
2019. nov. 18. 20:55
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Svájcban bőven elég az angol. Én eddig négy cégnél dolgoztam itt, az első három helyen 100%ban angolul ment a kommunikáció, a mostani az első ahova már kérték a németet. (mondjuk ebből adódóan ez jobban is fizet.)

A hétköznapokban is elég az angol, a legtöbb svájci folyékonyan beszél, aki meg nem, azok főleg az ilyen nagyon vidéki öregek, de azoknál meg tök mindegy, mert azok hochdeutschot se beszélnek csak a svájci dialektet, azt meg ember meg nem tanulja, ha külföldi.

Aki meg Genfet javasolta Zürich-hel szemben az koki, el ne hidd ezeket a baromságokat. Genf egyrészt drágább, sokkal lepukkantabb mint Zürich, ráadásul az adó drasztikusan magasabb, miközben a fizuk nagyjából ugyanott vannak. Alapvetően a francia kantonok szerintem nem olyan jók, nagyobb a rendetlenség, több a migri, magasabb az adó, kevesebb a pénz.

2019. nov. 18. 21:47
 14/32 A kérdező kommentje:

#13 Köszi a hozzászolásodat! :)

Meg ahogy néztem munka is sokkal kevesebb

Java fejlesztő állásra linkedin Zürichre kidobott nekem kb 18 oldalt, míg Genfnél csak 3-T a találatokban.

Amúgy Kanada első ránézésre tényleg jóval barátságosabbnak és lazábbnak tűnik, aztán lehet hogy ez csak előítélet. De gondolom Zürichben meg nagyobb megtakarítást tudnék felhalmozni ( szeretnék majd Magyarországon lakást venni )

2019. nov. 18. 22:12
 15/32 A kérdező kommentje:
És tényleg Zürich kanton adója 10% míg Genf kanton adója 17%
2019. nov. 18. 22:20
 16/32 anonim ***** válasza:
Vancouver klímája nagyon rossz? Attól függ. Én utálom a fagyos hideget, az itt nem nagyon van. Emiatt én szeretek itt élni. Eső valóban több van, átlagosan kb. minden másnap [link] esik, de ez nem azt jelenti hogy folyton esik, mondjuk délután van egy kis eső oszt kész. Durva monszunszerű eső elég ritkán van.
2019. nov. 19. 10:23
 17/32 anonim ***** válasza:
59%

"És tényleg Zürich kanton adója 10% míg Genf kanton adója 17%"-

Ezt nem lehet egesz pontosan megmondani, hogy mennyi az ado Kanton Zürichben, ill. Genfben. Attol függ, melyik Gemeindeben laksz a Kantonon belül, mennyit keresel, mit tudsz levonni. Zürichben joval magasabb az ado, mint töle par km-re. Ugy szamolhatz, hogy az ado kb. egy havi fizetes egy jo atlag fizetesnel. Es mindenhol 13 havi fizetes van egy evben. Svajc draga, ez igaz, de a keresetek is joval magasabbak, es az adozas jo. Zürichben a munkadhoz eleg az angol- joforman mindenki beszeli, az elethez viszont nem.

2019. nov. 19. 11:16
 18/32 anonim ***** válasza:
25%

Genfet pont azért javasoltam, ami miatt lehúztad. Nem azt a tüchtig unalom, mint Zürich, plusz elég könnyen le lehet lépni a magas fizetéseken, drága presszókávén, szép hegyeken meg teheneken kívül semmit nem nyújtó Svájcból. Nyilván, aki migrizik, az úgysem érti. Dupla pénzért sem tudnék olyan helyen élni, ahol a legfőbb izgalmi faktor, hogy valaki életében először elhajít-e az utcán egy csikket.

Vancouvert én személy szerint nem tudtam szeretni, megőrjít az állandó eső és nyilván saját megítélés alapján tud javaslatot tenni az ember.

2019. nov. 19. 13:33
 19/32 anonim ***** válasza:
86%
Én Kanadában élek, egyik barátnőm pedig Svájcban. A kanadaiak sokkal elfogadóbbak és befogadóbbak, soha nem volt hátrányunk abból, hogy magyarok vagyunk, teljesen otthon érezzük magunkat, helyi barátaink vannak. A barátnőm viszont azért többször tapasztalt lenézést a svájciak részéről. Vancouver elég drága, mi máshol élünk, és az árak, megélhetés sokkal kedvezőbb Svájchoz képest. Az emberek barátságosak és lazák, de a lazaság mellett mégis működnek a dolgok. (Éltem Olaszországban és Spanyolországban is, ott a lazaságnak sok hátránya volt.). Mi olyan helyen élünk, ahol a tél fagyos, de napsütéses, nekem ez szimpibb, mint a szürke, esős, enyhébb. A programozói fizetések nem olyan kiemelkedőek, mint Magyarországon, ahol mondjuk egy programozó 4X, 5X annyit keres, mint egy tanár vagy egy nővér, de ez azért van, mert átlagos, normális szakmákkal is jól lehet keresni. Hátrány, hogy a hazautazás nekünk családostól elég drága és macerás, mert át kell repülnünk a fél országot, majd az óceánt, tehát ritkán járunk haza.
2019. nov. 19. 17:41
 20/32 A kérdező kommentje:
#18 Hát igen mondjuk Svájcba az a rossz hogy tartok tőle hogy tényleg unalmas életem lesz
2019. nov. 19. 17:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!