Tengerpartozni szeretnénk, hová utazzunk?
Horvátországba mind busz mind vonat megy.
Messze menöleg a legszebb ingyenes strandok vannak. A strandok szinte mindenhol ingyenesek, max a fekhelyekért kell fizetni.
A szállás már egy másik kategória,annál ha nem nyúltok a pénztárcába akkor nagyon kakak helyet kaptok.
Èn már bejártam a fél világot, többször voltunk a karib térségben is, horvát tengerpart még mindig lenyügöz minden alkalommal. Habár árban csak azért éri meg mert közel van.
Horvátország-Montenegró nem rossz, de bármilyen meglepő, Albániában is vannak gyönyörű partszakaszok és olcsó is.
A görög szigeteken vannak árak azért...
Én azt tapasztaltam kb 542 tengerpart felkeresése után, hogy a tenger ingyen van mindenütt, bárhova mentem. A vízpartok csak magyarországon fizetősek.
Tengerpartot pedig úgy találsz repülővel, hogy pl használod az azair.com keresőjét, ami a elgjobb fapados kereső.
Most is vannak a télre 6000 Ft-ért retúr jegyek a Vörös tengerhez, de ha ügyes vagy, a nyárra is találsz 10-15 ezer között.
A közösségi közlekedés mindenütt jó lesz.
Annyit írj be, rome2rio és nézd meg, mit dob fel.
"Én azt tapasztaltam kb 542 tengerpart felkeresése után, hogy a tenger ingyen van mindenütt, bárhova mentem. "
Akkor kimaradt hollandia, meg az északi tenger, és a balti is.
Hollandiában apálykor is pénzért mehetsz be a wattba mászkálni mezítláb, mert állítólag egészséges a sirályszar a talpnak.
Északon is sok helyen váltanod kell jegyet automatából, és szúrópróba szerüen ellenöriznek.
Mikor? Jövő nyárra szervezed, vagy még idén elmennétek? Nem mindegy.
Ha fontos az ár és a szép tenger, akkor én Albániát vagy Montenegrót ajánlom. Lesznek Balkánra jellemző momentumok, de az ár és a látvány kárpótolni fog.
Albánia szép részei repülővel majd traszferbusszal remekül megközelíthető.
A görög szigetek nagyon szépek és hangulatosak, de viszonylag drágák és sok esetben nagyon ajánlott az autó. Pl Korfut szerintem tömegközlekedéssel/taxival elég nehéz bejárni. De persze attól függ mire van igény, ha nem akarok nagyon bolyongani, elég 1-2 strand, akkor az is tökéletes
Esetleg Európán kívül is lehet gondolkodni, a repjegy lesz sok esetben picit drágább, de a szállás és az árak nem feltétlenül.
Horvátország szerintem drága és a hosszú busz út fárasztóbb, mint a repülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!