A fiam megkapta az Amerikai Nagykövetségtől a vizumot, feladták az útlevelet és a transzporter cég elhagyta azt. Mit tegyek?
Az első és második választ én írtam.
A rendőrség mindenkit elhajt, aki nem elég erélyes.
Amikor pár éve ellopták az az autóstáskámat sajnos az összes létező iratommal, akkor engem is elküldtek a rendőrségről.
Az okmányirodában viszont kedves volt a hölgy és mondta, hogy egy kisebb vagyonba kerül az összes iratom pótlása, kivéve ha van rendőrségi jegyzőkönyvem, mert akkor ingyenes. Mondta azt is, hogy előre készüljek fel, hogy a rendőrség majd megtagadja, mert úgysem nyomoznak ilyen -nekik- piti ügyben, és mivel eleve nem lesz eredménye a "nemnyomozásuknak", ezért lerontom a statisztikájukat.
Tehát visszamentem a kerületi rendőrségre, ahol pofákat vágtak, hogy már megint itt vagyok. Órákig várakoztattak, hogy hátha megunom és hazamegyek. A végén kínkeservesen felvették a jegyzőkönyvet.
Tehát irány a rendőrség, ahol határozottan kell kérni, a jegyzőkönyv felvételét.
Ha megtagadják, akkor irány az ügyeletes tiszt.
A lényeg, hogy valamilyen papír legyen a kezetekben
A rendőrség addig nem áll szóba senkivel, amíg nem lopásról van szó! Ebben az esetben szerintük nem bizonyított a lopás gyanuja.Itt az útleveleket tartalmazó csomag egyszerűen eltűnt a futárcégnél. A kormányablakban kellett letíltatnunk, új útlevél és új vízum lett a vége, valamint ügyvédhez fordultunk a futárcéggel szembeni kártérítés miatt.
Ebben az esetben a rendőrségre nem számíthattunk sajnos. Reménykedünk benne, hogy az ominózus két hét alatt, amíg szinte senki nem volt hajlandó csinálni semmit, nem került rossz kezekbe az okmány! :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!