Nagy hülyeség lenne hajóval elutazni Amerikába?
Nagyon félek a repülestől, de egyszer el szeretnék menni Amerikába, viszont a repülőutat tuti nem bírnám ki.
Néztem, hogy el lehet menni busszal/vonattal Barcelonáig, és onnan pedig indul hajó New Yorkba, ami azt hiszem 1-1,5 hét alatt van ott.
Nagy hülyeség lenne hajóval menni Amerikába? Leszámítva persze, hogy az összes szabadságom elmenne vele.
Nem hulyeseg, sokan csinaljak. Sot, annyian, hogy a Cunard ceg menetrendszerinti jaratokat indit Anglia (Southampton) es USA (New York) kozott.
De ezt olyanoknak erdemes, akik peldaul nyugdijasok, es raernek csonakazni es mar utaztak ilyen nagy hajon, tudjak kezelni a tengeri betegseguket (ha lesz).
Ha meg eletedben nem ultel nagy hajon, akkor, ahogy a tobbiek is irtak, kegyetlen tud lenni.
A sima "egyszeru" komp, ami Dover es Calais kozott jar neha ugy megdobalja az utasokat, hogy sokszor lattam az embereket fekudni a padlon, meg veszekedni a wc-ben, hogy ki jusson be a fulkebe rokazni.
A teherhajos megoldast felejtsd el. Lehet hogy olcsobb, mint a Cunard, de kozel sem kapsz olyan elokelo ellatast. A teherhajokon csak egy kis lyuk lesz a szobad, a legenyseggel egyutt fogsz etkezni, nincs mozi, disco, stb egyeb szorakozasi lehetoseg, mint a Cunard hajoin. A fedelzeti maszkalasod (a kontenerek kozott) is limitalva van.
Szerintem is probalj ki egy rovid repulo utat pl. Budapest Becs kozott, hogy lasd milyen a repules. Persze ajanlatos nem egyedul menni, nehogy bepanikolj. Egy rutinos utazo haverodat vidd el. Es keszits be valami nyugatot is ;)
Jó, itt láthatóan (egy válaszolót leszámítva) senki nem fél a repüléstől, tehát nem nagyon érthetik ezt meg. Én is inkább a hajót választanám, inkább a halál, mint a repülés...
Csak pénzt azért kell egy ilyen óceánjáró útra. Ha van rá pénzed és időd, akkor miért ne? Sokan utaznak így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!