A 6 hónapos vízumigényléshez az USA-ba, ami 10 évig érvényes, mennyit kell befizetni? Meghívólevél van, turistaként megyek rokonokhoz.
Ezt nem ertem. 6 honapos 10 évig?
Amugy nézd meg a külkepviseleti honalpon vagy vmi ilyen helyen.
"Ezt nem ertem. 6 honapos 10 évig?"
A kerdezo a vizumra gondol. Arra a vizumra, amit meg kell igenyelni a kovetsegen, majd vizuminterjura besetalni. Ha megadjak, akkor kap az utlevelebe egy szep szines papirt, ami a 10 eves turista vizum. Ez a vizum nyilvan kiallitas datumatol 10 evig ervenyes. Minden beutazas alkalmaval a turista max 6 honapig tartozkodhat az orszagban.
Amiota a magyarok ESTAval utazhatnak, igy a nagytobsegnek nincs szuksege vizumra.
Mivel sem ESTAval sem vizummal nem lehet dolgozni, igy a bev.tisztben felmerulhet, hogy megis miert nem eleg egy embernek 3 honap hogy varostnezzen, minek neki 6 honap? Szoval jo indokkal kell elorukkolni, ami nem munka, nem tanulas (tanulo vizumhoz nem jo a turista vizum)...
A vizum osszegerol erdeklodj a kovetsegen!
Utolsó. Köszi, hogy leírtad. En csak a 3 hónaposat ismertem.
Így mar világos!
Kérdező! Olvass utána, kérj felvilágosítast a megfelelő "szerveknél". Bar 6 hónap rokonnoknál tutistaként, elgondolkodtató.
Kerdezo, fogadj el nehany keretlen tanacsot.
Ha meg sose talalkoztal a rokonnal, honnan tudod, hogy jol fogod magad erezni fel evig? Tegyuk fel van egy repjegyed, amit csak sulyos osszegekert lehet megvaltoztatni, de valamiert osszekaptok a rokonnal es szivesebben jonnel haza, de nem tudsz, mert nem tudod kifizetni a jegyvaltoztatast, ami azt jelenti, hogy meg tobb honapig egymast kell nezegessetek. Remeljuk nem fog ilyesmi tortenni, de megeshet, ezert elsonek kijonni 6 honapra ugy, hogy nem is ismered a rokont, eleg bator.
A masik pedig a kiutazas. Most vegezted a sulit, es meg nem vettek fel masik iskolaba? Mert akkor nagy piros zaszlo lesz a neved mellett, amikor a vizuminterjun megjelensz. Azt hiszik majd, hogy szerencset probalni jossz.
Tudod anno, amikor nem volt meg ESTA en is sorbanalltam a kovetsegen a vizumert, kerdezgettek minden felet, pedig en csak a batyamat jottem latogatni 2 honapra nyariszunetben, szoval nem is egy ismeretlen rokont es nem is hosszu honapokra.
Amiota van ESTA, fu fa virag johet mehet, ezert a vizumot csak kulonleges esetekben kerik az emberek. Peldaul a haveromek orokbe fogadtak egy gyereket es a haver szulei kiutaztak hozzajuk, hogy a mar meglevo gyerekekre vigyazzanak, amig a haverek elmennek az adoptalt bebiert. Ez egy tobb honapos procedura, ezert ilyen esetben ertheto miert nem eleg az ESTA altal nyujtott 3 honap.
De a te esetben, frissen vegzett sulis, idegen rokonokhoz. Nem tudoooom.... en a helyedben ezt nem eroltetnem. Oke, hogy a rokonod rabeszelt, de o mikor volt Magyarorszagon utoljara? Van valami fogalma hogy hogyan mukodnek a dolgok? Lehet hogy 56-ban kiment es azota csak ugy utazott mint amcsi allampolgar, az ESTArol hallott? Ezeket kerdezd meg tole.
Nem bantani akarlak, es veletlenul sem fikazom a rokonodat, de csunyan befurodhetsz, ha nem tudod elhitetni a kovetsegen a vizuminterjun a hivatali bacsival(nenivel) hogy miert olyan fontos neked a 6 honapos vizum, amire a 3 honapos ESTA nem eleg!
Erted? Konnyen gyanithatjak hogy le akarsz telepedni az orszagban es akkor nemcsak a vizumot tagadjak meg, hanem utana ESTAra sem leszel jogosult es legalabb 10 evig ne is almodj USA utrol.
8asnak igaza van. Miként akarod kimagyarázni, miért nem elég a 3 hónap? Egyből arra fognak gyanakodni, hogy dolgozni akarsz kimenni.
Meg ezt azért a nagynénéd is átgondolta? 6 hónapig, etetni fog, mosni rád, szállást adni, stb? Azért nem olyan kis költségek ezek, meg gondolom akkor szórakozni is akarnál menni, saját, otthonról fogyott pénzed meg hamar elfogyna.
1 hónap szerintem bőven elég lenne, 3 hónapot is túlzásnak tartom. Oké, valószínűleg eltervezted már ott találnál kint magadnak párt, stb, de hidd el, sokaknak nem jön be az amerikai lét.
Nehéz lesz indokolni miért nem elég az ESTA...
(gyanús, hogy maradni akarsz főleg ha rokon is van..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!