New Yorkban van ilyen?
New Yorkba két féleképpen lehet kimenni ilyen munákára.
Feketén cselédnek vagy hivatalosan Au-pair-nek. Le írom mi a külömbség a kettö között.
Igaz 10 éve voltam kint 1 évet. ùgy számolj azota rosszabb a helyzet.
Cseléd: bent lakik a családnál, nem ritka söt gyakori 3-4 gyerek, álltalában zsidó családok, péntek estétöl szombat estéig nem dogloznak van aki még a villanytsem kapcsolja fel. szóval ott reggel kelti a cseléd a gyerekeket etetei öket iskolába oviba viszi küldi öket, aztán elkezd kiganyézni, megföz, kimos ha van baby akkor azzal foglalkozik stb... aztán jönnek a gyerekek megeteti öket késöbb fürdet stb... Pont mint egy cseléd ezért kap szállást és ételt, és egy nem rossz fizut 10 éve 400 dollár volt /hét. Suliba már sok enegiájuk nem volt jönni, max azért jöttek hogy kimozduljanak este valahova.
Au-pair: a fizetésüket New Yorkban nem tudom 6 éve angliában voltam au-pair. Szóval 4-6 óra munka max, de elég könnyü, ezért tényleges zseppénz jár, iskolát álltalában fizetik, családnál lakik, kap rendes ételt. Nekem pl fözönöm nem kellett, a gyerekek önellátóak voltak, de 8-12-ig takarítottam, vasaltam, szép lassan nem volt megterhelö. délután a gyerekekkel tv-tem fizették a sulimat. Elvittek családi eseményekre, együtt kajáltunk. De a fizu zsebpénz volt, éppen elég arra hogy mindent megnézzek Londonban, meg beüljünk a csajokkal inni vagy enni.
A cselédeket feketén viszik ki, vagy túristaként megy ki és ott közvetítö irodán keresztül találnak neki munkát, de nincs biztosítása, ha nagy a baj akár milliókra is rughat a kezeltetés, amit ki kell fizetnie. Nincsenek jogai ha olyan családhoz kerül akik éhezteti, vagy volt hogy elvették a papirokat tölük akkor senkihez nem fordulhatmert feketén van ott rögtön kitoloncolják aztán többet nem mehet amerikába.
Au-pair-t törvény védi, biztosítva vannak, magyarországon is sok sok törvényes au-pair közvetítö van akik amerikába is közvetítenek. ha a család nem jó segítenek másikat találni, ha bármi probléma van akár rendörséghez is lehet fordulni mert törvényesen van kint.
ök egy régóta hajós és au-pair munkát közvetítö magyar cég, ök tuti hivatalosan visznek ki. de akad szerintem több is. Nekik van new yorkba is.
Amúgy én feketén voltam valaha de szerencsém volt Nanny voltam , egy kisfiura vigyáztam volt cselédünk és így kaptam 160 dollárt hetente. semmire nem kellett költenem. Mondjuk úgy nag szerencsém volt, mert rengeteg magyar cseléd volt kint és soknak nehéz sora volt, de akkor heti 400 dollár rengeteg pénz volt.
Ez nem igaz, hogy csak lányok.
Vedd fel a kapcsolatot azzal amit megadtam linket, ök tuti segítenek.
A másik hogy amerikába van legálisan föleg fiuknak táborokba felügyelönek menni. ez egy nyárra szol, de nagyon szokták élvezni. keress rá ilyenre. de ehhezz biztos kell valamemnnyi nyelv ismeret.
Én is pont így vagyok, ahogy a kérdező. Minden álmom kijutni Amerikába, New Yorkba.
Egyébként az EF cserediák programja szokott ilyeneket szervezni.
Én még nem voltam ilyenen, de elvileg egész jó. :)
18/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!