Mennyire veszik komolyan az USA-ban, hogy 21 alatt nem lehet alkoholt inni?
21 eves kor alatt SEHOL nem vasarolhatsz alkoholt. Igazabol a szorakozohelyekre (disco, club, kocsma stb) ahol van alkohol arusitas, oda be sem engednek 21 ev alatt.
A boltban pedig a penztaros elkeri az igazolvanyodat. Nem azert keri el mert nem tudja eldonteni, hogy hany eves vagy, hanem azert mert ez a torveny. Meg a szakallas, 50 eves haveromtol is elkerik, nem azert mert 21 ev alattinak nez ki, hanem azert mert ha a penztaros hata mogott pont ott all egy ellenor es a kasszatol valo tavozas utan (latva, hogy a vasarlo alkoholert fizetett) megkerdezi a penztarost, hogy ellenorizte e az eletkorat es az azt mondja, hogy nem, akkor a letesitmenyt megbuntatik es gondolhatod, hogy a tulaj az alkalmazott fizetesebol fogja levonni a birsag dijat, ezert senki nem kockaztat.
Anyukam 62 eves. Mikor nalam jart latogatoban elmentunk a boltba. Tobbek kozott vettunk egy uveg bort is. Mivel anyu gyakorolni akarta frissen szerzett angol tudasat, o allt be a sorba. A penztaros elkerte az utlevelet, hogy meggyozodjon arrol, hogy elmult 21. Erted? Egy 62 eves holgytol elkerte! "Csak" ennyire veszik komolyan...
21 ev alattiak csak hazibuliban tudnak alkoholt fogyasztani, amit a felnott ismeros megvasarol.
Tovabba nagyon szigoruan veszik a nyilvanos helyen az alkohol fogyasztast. Eszedbe ne jussson az utcan, buszmegalloban, akarmilyen publikus helyen sort/bort/palinkat inni, mert ha a rendor nem is lat meg, biztos lesz 1-2 onerzetes h.lye amerikai aki feljelent!
Jo szorakozast!
Ez valtozo, pl. Atlantic City melletti kis telepulesen a liquour store-ban mindig kertek tolem utlevelet (21 korul voltam), NYC-ben viszont a kis kozertekben soha nem kertek. Az utcakon meg gyakori latvany, hogy a hajlektalanok (vagy annak kinezo egyedek) egy papir tasakba burkolt uvegbol szurcsolnek valamit, en arra tippelek, hogy nem bambit. :)
(Egyebkent az elobbi telepulesen par honap alatt legalabb 5x kerdezte meg random idegen az utcan, hogy nem-e erdekelne marijuana, vagy nem-e tudom, hol lehet beszerezni. :D)
Ugye hihetetlen számodra, hogy vannak országok, ahol betartják és betartatják a Törvényt?
Az egy dolog, hogy kimész szakmunkás ésszel és erkölcsökkel, de nem kellene odakinn okoskodnod.
Szedd össze magad.
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
#7es: ne haragudj, de a te válaszodat nem igazán értem. de azért értékelem, az erőfeszítésedet!
Azért eléggé túldimenzionáljátok ezt az ott betartjak a törvényt és még a 60 evesektol is elkerik dolgot.
Összesen kb. 3 hónapot töltöttem már Amerikában különböző helyeken és teljesen változó volt, hogy el kérik e. Kb. 60-40 százalékban nem kérték tőlem, pedig nem egy szakállas öregember vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!