Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Pszichológus, szakpszichológus...

Pszichológus, szakpszichológus közepes angol nyelvtudással hogyan tud elkezdeni dolgozni Kanadában?

Figyelt kérdés

Kb. mennyi idő előkészíteni egy Kanadába költözést?

Pszichológusi diplomával mennyire hamar kap az ember állást?

Diplomát, tanulmányról szóló igazolásokat kell-e kérni? Mi az útja, mit kell előkészíteni, vinni?

Hol érdemes tájékozódni, melyik városba érdemes menni?

Minden értelmes hozzászólás érdekel, főleg olyanoktól, akik már benne vannak.

2018. ápr. 10. 10:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Hát pont az ilyen szakmához kevés az angol nyelvtudás, mivel mindent értened kell. Nincs olyan, hogy nem tudod egy szó jelentését és ott gyorsan kikeresed.

A sajátos nyelvjárásokról, megfogalmazási módokról nem is beszélve. Saját példámból indulok ki, van egy LAben élő ismerősöm, interneten ismertem meg, hiába értek jól angolul, nézek 6 éve minden sorozatot, filmet angol szinkronnal, hogy szokja a fülem, stb. mégis volt olyan, hogy hiába értettem és tudtam lefordítani a mondatot nem értettem mire akarna rákérdezni. Ez nálam még oké, de nálad ilyen nem lehet.

Meg ahogy utána olvasgattam Kanadában pont elég nehéz elismertetni a nem kanadai diplomákat. Miután meg voltak a szigorítások a munkavállalói csalásokkal azóta meg mégnehezebb.

2018. ápr. 11. 13:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
A legfontosabb: kanadai licenc kell ahhoz, hogy ott psichologuskent dolgozhasson. Tehat nagyon naiv a kerdezo ha ilyesmi nem jut eszebe.
2018. ápr. 11. 14:46
 13/18 anonim ***** válasza:
A diplomádat nem fogadják el egy az egyben, tanulnod kell még hozzá. Ettől függetlenül a bevándorlási kérelmet beadhatod, ha megvan a szükséges pontszámod, akkor kijuthatsz, tanulhatsz, majd dolgozhatsz a szakmádban. Mire ideáig eljutsz, addigra az angolod is jó lesz. A bevándorlásról minden információt megtalálsz a www.cic.gc.ca oldalon. Egyébként nem kell vinni semmit, mert otthonról tudod intézni.
2018. ápr. 12. 16:01
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a korrekt, jószándékú válaszokat. Sokat segítettetek. Látom, hogy gyakorlatilag újra kell vizsgázni pszichológiából, amihez már a tankönyvet is megtaláltam. Azt hallottam, hogy az USA-ban nagyon hangsúlyos az anyanyelv közeli nyelvtudás, viszont Kanadát ilyen szempontból nem ismerem. Valójában persze lényegtelen, mindenképp fejlődni akarok ebben is, csak nagyjából szerettem volna látni, milyen időtávlatokban gondolkodjak, hogy állnak a külföldi diplomákhoz, szakemberekhez.

A többin meg jót nevettem, mennyi indulatot szül egyesekben egy kérdés.

2018. ápr. 12. 21:44
 15/18 anonim ***** válasza:
Vannak egyébként specifikus szakmai nyelvtanfolyamok is, bár pszichológiáról még nem hallottam, de nővéreknek, mérnököknek, IT-seknek van, ráadásul ingynes, de csak ha már Permanent Resident valaki. Az egészségügyi dolgozóknak pl. jelentős része bevándorló, de megkövetelik a nagyon jó nyelvtudást. Egyébként nagyon sokan nem az eredeti szakmájukban kezdenek, a férjem is mást dolgozott 1,5 évig, aztán mikor már nagyon jó volt a nyelvtudása, és el tudta magát adni, akkor váltott. Sajnos a te szakmád helyzetét egyáltalán nem ismerem.
2018. ápr. 13. 03:10
 16/18 anonim ***** válasza:
Szeretem mikor leírják valakinek mi a buktatói a kérdésének, a kiköltözésének és utána mindig egyből jön a sablon szöveg, hogy ezek a válaszadók csak irigyek, indulatosak, frusztráltak, stb. és azért írnak ilyen válaszokat csak.
2018. ápr. 13. 08:42
 17/18 anonim ***** válasza:
na ja aki nem azt a valaszt irja amit hallani szeretnel az mind hulye, ez is egy megkozelites
2018. ápr. 13. 17:00
 18/18 anonim ***** válasza:

Azt már írták, hogy honosíttatni kell mindent, belekerülhet néhány évbe. Nagyvárosban érdemes csak gondolkodni.

Bár, kellő szombati ismeretséggel előtte is bejuthatsz valami állami helyre.

Szerintem, csak kifejezetten pszichológusként nem sokan élnek meg Kanadában. Nincs rá kereslet.

2018. ápr. 28. 06:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!