Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Amerikába akarok menni,...

Amerikába akarok menni, pontosabban Hollywoodba, hogy színésznő lehessek. Megvalósítható ez úgy, ahogy gondoltam?

Figyelt kérdés
Szóval amikor leérettségizek, utána beiratkozom egy amerikai színészképzőbe. Utána lesz 12 hónapom, hogy befussak és ügynököt szerezzek meg annyi szerepet, hogy kérhessek 3 éves vízumot. Igazából az egyetlen aggodalmam, hogy 12 hónap alatt tudok-e annyira híres lenni, hogy a híreseknek járó vízumot megkapjam. Mi a véleményetek?

2018. febr. 19. 20:05
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
53%
kérdező, a 30as ironizált. Nézz utána mit jelent.
2018. febr. 20. 17:50
 32/50 anonim válasza:
100%

Van tapasztalatom O1-B vízum területén, úgyhogy kénytelen vagyok azt mondani, hogy nagyon csekély esélye van annak, hogy egy iskola -főleg a NYFA- elvégzése után megkapd ezt a vízumot. Több okból is:

- Írtad, hogy a gyakorlatod (OPT) után akarod megszerezni az O1-B-t, ez majdnem lehetetlen, tekintve, hogy a vízum megszerzésének feltétele a "sustained acclaim", azaz hogy már egy jó ideje ismert vagy, ami ugyebár tanulóként ritkán áll fenn.

- Az USCIS az OPT-osokat nagy százalékban ki szokta vágni, kivéve két esetet: a) már azelőtt híres voltál a saját hazádban, mielőtt tanuló lettél az USA-ban, b) az OPT alatt valami csoda folytán szerepet kaptál egy olyan filmben, ami kiemelt fontosságú (ide ilyen Bosszúállók-szintű filmet képzelj). Ezzel az utóbbival az a probléma, hogy bár van EAD kártyád és azzal -elvileg- bárhol dolgozhatsz, a legtöbb stúdió igenis kéri a zöldkártyát vagy az állampolgárságot, és pont emiatt még az O1-B-vel se vagy sokkal beljebb. Sajnos annak a hozzászólónak, aki írta, hogy nem-bevándorló vízummal nem mész semmmire, igaza volt. Az a szlovén YouTuber lány se fogja megkapni szerintem, még YouTuberként sem, nemhogy színésznőként.

- A következő probléma, amivel meg kell küzdeni, a 2010-es Kazarian-döntés, amit eredetileg az EB bevándorló vízumra hoztak, de kiterjesztették az O1 vízumokra is, nevezetesen, hogy nem elég, ha teljesíted a minimum 3 kritériumot a 6-ból, az ügyintéző saját hatáskörben eldönti, hogy a benyújtott életműved alapján megérdemled-e a vízumot. Ha pedig úgy dönt, hogy nem értél el eleget, akkor ha fejreállsz, akkor is hazaküldenek.

Összesen két lehetőséget látok, hogy dolgozni tudj Hollywoodban: vagy először felépíted a karriered Európában, mint tette azt Osvárt Andrea, vagy az OPT alatt összejössz valami megaproducerrel, aki bevásárol téged valami hollywoodi produkcióba.

Bocs, de ez az igazság. :(

2018. febr. 20. 18:28
 33/50 anonim ***** válasza:

On: Kérdező, Nem tudom mennyi esélyed lenne kint. Nagyon nehéz érvényesülni a filmes világban. De bármi megtörténhet viszont ahhoz nagyon sok pénz kell.

Off:

Mégis kinél voltál te Au Pair? xD loool

2018. febr. 21. 03:41
 34/50 anonim ***** válasza:
96%

Ha már ilyen konkrét elképzelésed van a suliról, meg az időkeretekről az fél siker, látszik, h kellően motivált vagy. Ha a szüleid is komolyan támagatnak ebben az elképzelésedben, az még jobb.

Magyarként nem egyszerű befutni: a legnagyobb sztárok már tipegős koruk óta szerepelnek filmekben, belenőnek a sztárságba a rengeteg munka eredményeként, szóval ezt az előnyt nehéz behozni. (Mickey egér klub v mi volt a címe annak a gyerekműsornak, ahol Britney és sok más sztár beindította a karrierjét 6-8 évesen.)

Keress kinti magyarokat, akik ebben a szférában mozognak. Pld Próbáld felvenni a kapcsolatot Oroszlán Szoniával. Ő most kint él, és bár már letett vmit az asztalra, 0-ról újrakezdve kénytelen szereplőválogatásokra járni. Szóval, ő biztosan reálisan látja a kinti szitut, hiteles tanácsokat tud adni.

Már most Próbálj összehozni vmi angolnyelvű youtube-csatornát, tinisorozatot v zenés műsort, musically sikert stb, amiben megcsillanthatod színészi képességeidet, és ami referenciának is jó lehet a későbbiekben. A sztárság azon is múlik, h milyen jól tudod menedzselni magad.

De kezdetnek az se rossz, ha statisztaként szereplesz magyar színházak színdarabjaiban. Szóval a lényeg, ne abban az egy évben bízzál, amíg kint tanulsz, hanem már most ezerrel kell keresni a lehetőségeket itthon is.

2018. márc. 5. 14:39
 35/50 anonim ***** válasza:
71%
Egy kanadai indulással is lehet, h növelni tudod az esélyeidet. Ott talán könnyebb vízumot szerezni, angolszász ország, és is van műsorgyártás, ami nagyobb eséllyel eljut az usába, mint egy eu-i film. ami pedig jó refernciaként.
2018. márc. 5. 14:42
 36/50 anonim ***** válasza:
29%
Utolsó, ne adj neki reményeket, mikor egymillióból egy az esélye hogy sikerüljön.
2018. márc. 5. 16:37
 37/50 anonim ***** válasza:
72%

Mintha magamat olvasnám :D Vagyis a 13 eves enemet :)

13-4 voltam mikor volt a nagy Twilight laz...hat en akkor eldöntöttem,hogy en bizony amcsiban leszek szinesz és amúgy is Robert Pattinson lesz a férjem. :D

Hát ebből az lett,hogy 8 hónapja kint vagyok (most 22 éves vagyok) aupairként. Itt a család áll egy bizonyos összeget amit tanulásra kell fordítanod. Sokan a nyelvtanfolyamok választják én filmgyártással kapcsolatban tanulok... Kapok pár kreditet érte (az 1 évem után szeretnék majd rendesen egyetemre járni).

Az én javaslatom a cserediák program. Néztem múltkor ha jól emlékszem 3600 dollár volt aminek a felét az 1 év után visszakapod, tehát a program végén,kint járhatsz drámára,ha szerencséd van még művész sulit is találhatsz.

Utána pedig kijöhetsz aupairként, amúgy elmondom neked, hogy rengeteg aupairt megismertem meg mikor terveztem ezt az utat meg mióta kint vagyok is. Azért itt másképp látod már majd a dolgokat, tehát ha itt vagy és kint is akarsz maradni akkor megoldod,nekem is már kb 3-4 ember mondta,hogy segít vagy így vagy úgy. Nekem pld az egyetemben az apuka segít ahol vagyok a családnál (ott tanár ). Az aupair munkát sokan lenézik, de azért többnyire tehetős embereknek van aupairja.

Aki az 1-2 év aupair év alatt nem épít ki olyan kapcsolatokat vagy nem talál 1 olyan embert aki segítene neki az csukott szemmel jár.

Ha valamiben segíthetek,írj ;)

2018. márc. 6. 23:23
 38/50 anonim válasza:
Én is híres színész akartam lenni Amerikában, de már rájöttem, hogy színészetben nem az a szép, hogy híres vagy, hanem az, hogy mennyi ember lehetsz egyszerre, mennyi dolog történik az életedben ami néha nem is a sajátod... stb. Magyarországon inkább hobbiként megy ez -főállás mellet, ha van idő-, mert nem valami jól keresnek itt a színészek. De soha ne add fel, ha tehetséges vagy és kitartó akkor sikerülhet. Amúgy talán még Dobó Kata módszere beválhat.
2018. márc. 7. 22:40
 39/50 anonim válasza:

Szia! Nos most vagyok 19, 13 évesen én is azt terveztem, hogy 20 éves koromra olimpiai bajnok lesz, vagy a közelében leszek. Hát, ööö... Álmodozni szabad :D

Azóta rájöttem ez nem így van. Kell kemény munka, önszorgalom, kitartás, feláldozás. Most a "realitás" talaján maradva szeretnék bejutni arra a fősulira amit kinéztem magamnak.

Amikor 13 évesek voltunk az egyik barátnőmmel ő is azt tervezte, hogy színésznő lesz, csak Angliában, meg ott is fog tanulni. Ő már inkább nyelvtanár lenne és keményen hajt rá. Ha te még 18 évesen is kitartasz mellette akkor inkább először itthon próbálj érvényesülni. Valamivel igényesebb filmeket készítünk, és nemzetközileg is elismert. Egy ismerősöm is színésznek tanult. Táncolt, énekelt, kisebb filmekben volt statiszta vagy mellékszereplő. Most olyan 24 év körüli és óvónőnek tanul. Miért? Az egyik filmszerepre ketten pályáztak és úgy kaphatta volna meg, hogy ha lefekszik a rendezővel. 60 év körüli fószer. Azért szurkolok neked, és szeretném ha válaszolnál.

2018. márc. 16. 09:15
 40/50 anonim válasza:
100%

Szerintem eloszor az elso lepcsofokokat jard be: menj el szini tarsulatba, tanulj valamilyen zenet, tancolj, jelentkezz egy ugynoksegnel; jarj el castingokra...A szineszet fontos eleme az alazat, es a szakma Hollywoodban es Budapesten is ugyanazokon az alapkoveken mozog. Kell hozza tehetseg (!), kitartas, szorgalom, kapcsolatok es szerencse is...

Ne az legyen a “celod”, hogy Hollywoodban szineszkedhess (pld ott van Cameron Diaz; szineszileg nem nyujt kb semmit, a szakma is eliteli megis “hollywoodi szineszno”), hanem, hogy elso sorban jo szineszno legyel. Utana mar johetnek a magasabb lepcsofokok is, de ez nem egyik naprol a masikra jon.

Meg fiatal vagy, az is lehet, hogy nehany ev mulva total elmegy a kedved az egesztol, vagy csak szimplan nem a te utad. De az is lehet, hogy ez a vagy kitart benned es tehetseges is vagy (ennek elbiralasat latatlanba nem fogom megitelni, khm elozo valaszolok kb. 80%anak sem kene).

En drukkolok neked, az en velemenyem az, hogy kezd el eloszor itthon most, nem kell varnod az erettsegiig, es aztan majd meglatod, hogy alakul. Hajra, hajra!

2018. márc. 16. 14:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!