USA-ba belépéskor simán odamehetünk egyszerre a menyasszonyommal a határőr asztalához?
A repülőjegyet nem egyszerre vettük mert én csak azután vettem meg miután megkaptam a vízumot. Egy géppel repülünk végülis.
Ő amerikai állampolgár, én pedig magyar és vízummal megyek ki. Olvastam erről hogy más is csinált ilyet hogy együtt mentek oda az officerhez hogy kezelje az útlevelüket de azt nem tudom hogy ők együtt vették e a repülőjegyet.
A túristák sorába állnánk be.
Köszi szépen.
Vámnyilatkozatot is elég egyet kitöltenünk vagy 2-t? Igazából nem nehéz kitölteni de ők 1-et kérnek per family és nem tudom hogy gond e ha a biztonság kedvéért 2-t töltünk ki mert jogilag nem vagyunk family, csak jegyesek vagyunk még.
Igaz hogy van külön sor de tegyük fel hogy ha a család egy része amerikai, a másik nem akkor hova állnak?
Olvastam a belépésről és írták páran hogy a non-citizen sorba álltak mind a 2-en pedig az egyikük amerikai volt.
A citizen sorba kb semmit se csinálnak még ujjlenyomatot és fényképet se.
Mehettek együtt az amerikai sorba, csak ne menj a géphez. Barátnöd mehet a géphez, kinyomtatja a vám nyilatkozatot és azt választja, hogy nö more family member. Utána mentek együtt a vámoshoz. Neked kell külön nyilatkozatot kitölteni.
Egy JFK repteres dolgozó
Az nem szamit mikor es hol vettetek a repulojegyet. Az szamit, hogy jegyesek vagytok, vagyis egy csalad, es mint olyan, termeszetesen odamehettek egyutt az utlevelvizsgalathoz. Mivel nem vagy citizen, mindenkepp a rad vonatkozo sorba alljatok be mindketten. A parod citizen, neki mindegy melyik sorba all be, nem fogjak tole megtagadni, hogy a sajat orszagaba belepjen, mert rossz sorba allt.
Odamentek egyutt a pulthoz es azzal kezditek, hogy jegyesek vagytok. Ennyi.
(Hasonlo szituban levo emberek irasai: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!