Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ti akik nem szeretik az USA-t...

Ti akik nem szeretik az USA-t megkérdezhetem, hogy miért?

Figyelt kérdés
Olvastam már elég sok könyvet,posztot véleményt Amerikarol,és sok helyen látom,hogy 50-50%-ban nagyon megosztó a hely.. 2015-17-és vélemények meg méginkább negatívak.(sok ott elotol is) Szóval Ti,akik nem szeretitek,miert(akik voltak ott azok tapasztalatot is irhatnanak)illetve akik odavannak érte Ok miért? Én Kanadában lakok most átmenetileg,és az itteniek többsége is szidja rendesen főleg Floridát,Vegast....de pl New Yorkkal meg elvannak.Del-Amerikát ellenben többen szeretik.Igazabol csak érdekelnek a vélemények,nem szeretnek bevandorolni oda stb,mert szerintem bonyolult,és az elnökkel sem szimpatizálok.... :)

2017. júl. 18. 18:29
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Mert a világ urainak hiszik magukat, és mindenbe beleártják magukat. Ez az egyik. A másik, hogy hatalmas egyenlőtlenség van az országban. Egy szűk réteg brutálisan gazdag, míg a társadalom nagy részének helyzete évtizedek óta nem, vagy csak kismértékben javul.
2017. júl. 18. 19:29
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

Számomra kissé vicces,hogy mindenki keresi (az amugy sosem létezett) amerikai álmot,egy egyébként totál élhetetlen helyen!

Az usa-t csak egy féle képpen lehet élvezni:ha vég nélkül tele vagy pénzzel!Akkor mondjuk nagyon.....de ez viszont csak keveseknek adatik meg!

2017. júl. 19. 07:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Tisztázzuk. Két külön dolog az USA természeti látványosságai, népe és épített értékei, valamint a helyi hatóságok bürokráciája, paranoiája és külföldiekkel szembeni nagyképűsége, lenézése.

Ha az elsőről van szó, sokszor és sokat. Ha a másodikról, köszönöm, én is tudom, mi a függetlenség (amire oly büszkék).

2017. júl. 19. 10:07
 4/10 anonim ***** válasza:
71%
Zéró történelem. Elmész egy városba, a legidősebb épület kábé 100 éves, van egy rakás bazinagy egyenház, lehet burgert meg barbecue-t zabálni. A természet gyönyörű, rengeteg minden egyben múzeumuk van lenyűgöző gyűjteménnyel, de majdnem minden más borzasztó. Vidámparkok, gyorséttermek, WalMart. Az egész olyan, mint egy szándékosan alja vurstli. Ennek a csimborasszója Las Vegas, szerintem az a hely a bolygó ánusza, sajnos többször is jártam ott.
2017. júl. 19. 18:11
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Nem tartozom az altalad megkerdezettek koze, mert en szeretek itt elni, es szeretem a valasztott hazamat meg ugy is, hogy a jelenlegi elnokot @#$&+!?%*$#@%*€√π¶& -nak tartom. 10+ eve elek itt, allampolgar vagyok, magamat es a csaladomat gazdasagilag a kozeposztalyba sorolom.

Az a tapasztalatom (itteni es nem itteni ismerosok), hogy altalaban azok nem szeretik az USA-t, akik

1. nem tudtak, nem akartak integralodni, es pl azert jottek ide, hogy heteken at pl toltottkaposztara vadasszanak, es lehulyezzek az itt szuletetteket az angoljuk miatt

2. akik nem tudtak legalis papirokat szerezni, emiatt egyre nehezebb lett a megelhetesuk, es vegul visszamentek/deportaltak oket Magyarorszagra

3. akiket be sem engedtek az elso ideutazaskor

A legjobb pelda erre az egyik gyk-os hozzaszolo, fel-feltunt es fel-feltunik mostanaban is az amerikai kerdeseknel. Hasonlitsd ossze a ket evvel ezelotti hozzaszolasait a temaban, es a mostaniakat. Alatamasztja, amit irtam fentebb.

2017. júl. 20. 03:01
 6/10 anonim ***** válasza:
32%

Kerlek maradjatok tavol az utolso hozzaszolotal.

Total elmebeteg.

Probaltam vele jozanul beszelni, erre egy mocskolodo ocsmany valaszt kuldott amit meg az ellensegemnek is szegyelnek elkuldeni. Total idiota!

Semmi helye ezen a helyen!

2017. júl. 22. 02:39
 7/10 anonim ***** válasza:
66%

Én is Vancouverben élek.

Az okok sokrétűek, itt van néhány:

* Az amerikai invidualizmus olyan társadalmat teremt, ami nem élhető. Ez az egészségügyi ellátás kapcsán most zajló vitán fantasztikusan jól látszik. [link]

* A törvények és rendelkezések száma olyan magas, hogy az betarthatatlan. Ha erről akarsz olvasni, Three Felonies a Day címmel van róla könyv

* A drogok elleni háború során -- amit nem is leplezetten a feketén ellen indítottak -- a rendőrség egyfajta katonásággá zülött, borzalmas következményekkel. Idevaló könyv: Rise of the Warrior Cop. A feketék ráadásul olyan arányban vannak börtönben, hogy az egész lakosságra vetítve az USA vezet a bebörtönözöttek arányában az egész világban.

* Ez is valahol az individualizmusra vezet vissza, de attól olyan messze van, hogy érdemes kiemelni: muszáj, hogy autód legyen. Leszámítva néhány -- nagyon kevés -- várost, nem tudsz autó nélkül létezni. 264 millió autó van miközben a népesség 323 millió, ebből 18 alatti 74.2 millió vagyis átlagosan minden felnőtt embernek van egy autója. Ez megint oda vezet, hogy embertelen, élhetetlen helyek jöttek létre.

Elég lesz vagy írjak még?

2017. júl. 22. 08:03
 8/10 anonim ***** válasza:
33%
Aki a tegnapi válaszomat lepontozta, az mégis miért...? Adatokkal, cikkekkel, könyvekkel alátámasztott, politikától független választ írtam, hát mit akartok...?
2017. júl. 23. 16:28
 9/10 A kérdező kommentje:
En sem igazan ertem,hogy miert lettel lepontozva,fe sokszor latom ezt jogtalanul(oke nem ez a legfontosabb a vilagon,de akkor is) :D Had lehessen mar mindenkinek mas velemenye,foleg ha meg is indokolja azt! :)
2017. júl. 23. 22:42
 10/10 anonim ***** válasza:
67%
Ha hazajöttem N.Y.-ból, elmondom a tapasztalataimat. Előre nem akarok nyilatkozni.
2017. aug. 22. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!