Amikor ki megyek a határőrség mit szokott kérdezni? Feltudná valaki sorolni?
Attól is függhet, hogy hova mész. Amikkel én találkoztam:
Hova mész? Szállítasz-e alkoholt, vagy cigarettát? Belenéznek a csomagtartóba. Jogosítvány, forgalmi. Esetleg megszondáztathatnak csak úgy. Van-e elvámolni valód?
Érdemes segítőkésznek lenni, mert igaz, a határon lévő rendőrnek nincs joga sok mindenhez, pl engedélyed nélkül belenézni a táskádba, de csak annyit kell tennie, hogy szól a NAV-os kollégájának, aki akár darabokra is szededheti az autód, ha úgy gondolja (nem fogja, ha mindent renben találnak, vagy nem vagy nagyon gyanús).
Mivel az Észak-Amerika kategóriában van ezért én feltételezem, hogy az USA belépésre kérdezel rá. Őket alapvetően két dolog érdekli: amikor eljön az ideje, akkor távozol-e és amíg ott vagy, szándékszol-e dolgozni. Ezt nem így kérdezik, mert senki nem mondaná meg, hogy feketemunkásnak jött....
Ehelyett rákérdeznek, miért jöttél. Hol szállsz meg. Mikor távozol. Mi az állásod. Szállodafoglalást, hazafelé repülőjegyet érdemes kinyomtatni, az jó. Rettenetesen kevés embert fordítanak vissza a határon. Természetesen a furmányos magyarok amikor nem sikerül túljárni a CBP eszén akkor telekürtölik a falut hogy mindenkit visszafordítanak és utálják a magyarokat de ez nem igaz.
"Őket alapvetően két dolog érdekli: amikor eljön az ideje, akkor távozol-e és amíg ott vagy, szándékszol-e dolgozni."
Aham, nem olvastad a sztorit, amikor a holland csokanak megtagadtak a belepest, mert az utlevele szerint volt par arab allamban.
Nem hivnak tolmacsot, ebben ne remenykedj.
Irj egy listat egy papirra, nevezetessegeket, amit meg akarsz nezni, de egy csomot, hogy a visszafele szolo repulojegyed napjaig minden napra jusson egy. Es azt dugdosd a pasi orra ala, es mondd hogy te azokat mind meg akarod nezni.
De a kerdes ott lesz, hol szallsz meg, vagy hogy kihez mesz.
Nem baj, ha rossz az angolod, csak gyozd meg a bevandorlasiakat, hogy te turista vagy es harom het mulva hazamesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!