Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Hogy találjak munkát, ha...

Hogy találjak munkát, ha ESTA-val utazok ki, (és még a lejárata előtt hazajövök)?

Figyelt kérdés

Kimennék az Egyesült Államokba ESTA-val, turistáskodni, nyelvet tanulni, tapasztalatokat szerezni, és megismerni az ottani kultúrát.

Nem szándékozom végleg maradni, az ottartózkodásomat egy ottani munkából szeretném finanszírozni. Tisztában vagyok vele, hogy milyen munkákat vállalhatnék így, és milyen státuszban lennék, de ha Ti lennétek ilyen helyzetben, hogy keresnétek munkát?

Ugyanezt már megcsináltam Ausztráliában is, de ott volt egy ismerősöm, aki segített melót találni.

Kioktatást, közeledést nem kérek! A normális válaszokat meg köszönöm!

2017. máj. 22. 22:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Most annak hogy ide kevered a mexikoi meg minden féle illegális bevandorlót annak semmi ertelme!

Nyilvan csak feketén tudnak dolgozni meg egyaltaln létezni!így meg rögtön meg is dől a "jól elvannak" allitasod mert az usa feketén egyaltalan nem egy vonzó cél!

2017. máj. 24. 08:15
 12/16 anonim ***** válasza:

A mexikóiaknak könnyű mert sokan vannak már eleve és egymásnak tudnak munkát szerezni, vannak akik nem is beszélnek angolul mert a munkahelyükön spanyolok vannak meg az egész közösségük mexikói.

Ha te találsz magyart kint lehet hogy segít de kicsi az esélye mert nem vagyunk összetartó nép.

2017. máj. 24. 19:34
 13/16 anonim ***** válasza:
Van kint ismerősöd, aki betud ajánlani valahova? Nincs? Akkor sehogy. A fekete munkákhoz elég jó ismeretség kell, másként nem vesznek fel sehova, mert egy mexikóival te nem veszed fel a versenyt. Azok olyan olcsón elvállalják a munkákat, hogy nem tudsz kevsebbet mondani azért, hogy megkaphasd. Ja, arra készülj, hogy a fekete munkáknál nem ismerik a 8 órát, 10 órás műszak a legkevesebb és ott tényleg végigdolgoznod kell, nincs lazsálás. Arra meg készülj fel, hogyha jönni akarnak ki ellenőrizni téged költöznöd kell és megint minden újra kezdened (kint feketén élő ismerősömnek 3x kellett költözni). Az téveszme, hogy csak a mexióiakra pályáznak a hatóságok.
2017. máj. 25. 12:46
 14/16 anonim válasza:
92%

Nem tudom,hogy Fiú vagy Lány-e vagy, Ha fiú akkor az alábbi munkákat szokták illegálisként csinálni: Építkezésen dolgozni, Szállodai munkák(karbantartás,takarítás...) Pizzafutárkodás,mosogatás,éttermi kisegítő, ilyesmik.+ még egy munka amit én csinálok arról majd később.

Lányok: Szállodai munkák,éttermi munkák, AU Pair amúgy nem tudom mennyi idős vagy de ha fiatal és lány akkor érdemes megpróbálkozni AUPair-el mert az legalább legális. 

Na szóval megvan az ESTA, repülőjegy oda-vissza(mindenképp legyen vissza is), szállásfoglalás legyen kinyomtatva, ha ezek megvannak nem lesznek gondok a határon történő belépéssel.

Amúgy New Yorkot nem ajánlom, nagyon szép jó kis város de nem élhetés és munka szempontjából, 

kezdésként mindképp egy olyan államot ajánlanék ahol papírok nélkül is tudsz jogosítványt csináltatni, ezekről itt találsz egy listát: [link]

Én Illinois-ba élek Chicagótól nem messze egy 150 ezres városban. 

Itt bérlek egy 500sqft-es apartmant 550$-ért (New yorkba Manhattanba egy ekkora lakás 2000$ felett van :( Brooklynba is minimum 1000$) 

Én alválalkozóként dolgozom Fieldnation.com,onforce.com, és workmarket.com-on keresztül, erről azt kell tudni,hogyha van egy kis számítógépes ismereted akkor feliratkozol ezekre a cégekre és küldik neked a munkákat ha a közeledbe van valami ezek általában olyanok,hogy cserélj ki 3 POS-t a Walmartba javits meg egy nyomtatót itt-ott szerelj be egy új monitor ebbe az étterembe stb...

Szóval Amerikába nem úgy van mint Magyarországon,hogy pl a Tesconak van egy szerződött cége aki megcsinálja,javítja az informatikai eszközeit hanem itt a Walmart felteszi a munkát fieldnationra és aki kapja az megy és csinálja meg, persze,hogy ilyen munkákat csinálhass legalább kell a+ certification de ez 100-200$ból megvan,könnyedén,gyorsan. 

A legjobb ezekben a munkákba,hogy nem kell hozzá semmilyen papir azaz lehet illegálisan is csinálni őket.

Viszont egy jó és megbízható, kis fogyasztású(hiába olcsó a benzin) autó kell hozzá, mert nálam előfordult,hogy napi 300 mérföldet belenyomtam a kocsiba(toyota prius) egyik helyről a másik helyre való futkározással,bár itt bazi nagy távolságok vannak, kocsi nélkül "halott vagy". 

Viszont 500-1000$-ért már egész használható autókat lehet kapni, amit elég könnyű átíratni és hasonló dolgok. 

Jogsi szerzés is amúgy nagyon könnyű és hamar megvan valamint csak 20$, nem ám mint otthon.

Munka keresés pl: pizzafutrákodás úgy működik,hogy veszel egy olcsóbb autót majd járod a pizzériákat, megkérdezed,hogy van-e futár felvétel majd ahol igen-t mondanak kezdődhet is a futárkódás,(egy jó GPS-es legyen) ilyen helyeken van ahol napi de általában heti fizetés van. futárként is jól lehet keresni havi 2000-3000$ megvan borravalókkal együtt.

Meg ha már itt vagy és kezdesz kialakítani a kapcsolatokat akkor már könyebb ám munkát találni, pl: van egy ismerősöd akinek az ismerősének pont építkezésre kéne egy munkás akkor szól neked és ha gondolod bevállalod vagy ilyesmik, meg elmész ide oda szállodákhoz kérdezősködsz stb.. fórumokon nézelődsz ilyesmik. 

Illegális életnek 2 hátrányát látom én: nincs biztosításom, persze ellátnak a kórházba ha ne adj Isten valami lenne, de utána évekig fizethetem a több 1000-10000$ ellátás költségét, mert rednkivűl magasak a kórházi költségek, bár sok amerikai állampolgárnak is csapnivaló biztosítása van. 

A másik hátrány,hogy nem hagyhatod el az országot mert akkor nincs visszaút.

Legalizálódás felé az egyetlen út a házasság amerikai állampolgárral.

Amúgy nyugi nem kell félni ha már itt vagy kint minden más lesz. 

Előszór mindképp pár hétre esetleg hónapra bérelj autót és valami egyszerűbb hotelt vagy motel-t és mérd fel a környéket intézd el amit tudsz. Pl jogsi,bankkártya(payoeert-t ajánlom mert nem minden bank ad rendes bankkártyát,bankszámlát,illegálisoknak)

Menj be egy TAX office majd kérvényezz adószámot aminek a kérvényezéséhez csak útlevél kell, majd ezután akár vállalkozást is tudsz indítani(LLC-t) ami nagyon olcsó, könnyedén megvan, és nem bonyolult indítani, ismerek 2 olyan magyart aki illegális de vállalkozásuk van és senki nem csesztetni őket,sokan nyitnak itt Magyarországról is offshore céget... 

Szóval ha esetleg jó vagy valamibe,szakmádba bármibe érdemes lehet egy vállalkozást is nyitni és abba dolgozni. 

Ja albérlet bérléshez bemész a apartmen office-ba elmondod mekkor lakást hány szobástast stb-t akarsz majd mutassák mi van kiválasztod a megfelelőt írsz egy csekket a depozitról, és az első havi lakbérről, aláírod a szerződést, megkapod a kulcsokat, és költözhetsz is. a fieldnationos munkákat magánszemélyek végzik, néha néha van egy nagyobb munka ahol nem elég egyedül dolgozni és 3-4-en megyünk ki egy munkára, ilyenkor senki senkit nem ismer,ott találkozunk először :), de én eléggé élvezem mert legalább új embereket ismerek meg.

A fizetés az nem helyben történik hanem online.

Leírom nagyjából hogy,hogy működik:

Szóval kiválasztod a munkát a közeledbe, ha gyors vagy akkor tied a munka(eléggé figyelni kell mikor kikerül egy új munka mert hamar elkapkodják,viszont ha te csapsz rá előszór akkor se biztos,hogy téged választanak ki a elvégezésére, de ez nem gyakori)

Szóval ha téged választanak ki a munkára le van írva,hogy mit kell csinálni + van egy pár oldalas dokumentum amit kikel nyomtatni és kikel tölteni a megfelelő dolgokat.

Tehát megvan a munka pl: Walmart nyomtató csere, ilyenkor van,hogy a nyomtató már a boltba van de van hogy neked kell felvenni a Fedexnél vagy hasonló fuvarozó cégnél.

Ha megvan a nyomtató elmész a walmartba, mielőtt elkezded a munkát fel kell hívni a filednationt és bekel jelentkezni,hogy kezded a munkát, ha ez megvan bemész a boltba odamész a ügyfélszolgálathoz bemutatkozol,hogy ki vagy és miért jöttél majd kezdel dolgozni.

Miután kicserélted a nyomtatót és a régit általában visszakel küldeni ehhez mindig adnak egy return labelt, majd bemész a fedexhez és feladod a rossz,régi nyomtatót.

Ja és miután végeztél a munkával ismét felkel hívni a fieldnationt hogy végzetél és zárják le a munkát ha ez megvan a walmart ellenőrzi a munkádat,hogy minden rendbe van e majd ha igen a fiedlnationon keresztül fizetnek paypalra onnan pedig Payoneer kártyára kérem le a pénzt.

Idáig soha nem volt olyan,hogy nem fizettek volna ki maximum kicsit késett a pénz de ezen kívül semmi.

Amúgy semmilyen papírt nem kérnek, mikor bemész a helyre ahól dolgozni kell megmondod hogy melyik alválakozótól vagy és kész, tőlem még soha sehól semmit nem kértek. 

És igen meglehet belőle élni, általában egy nyomtató,monitor,HDD,POS... cserére 40-60$ fizetnek, ebből napi 2-4 van, de van,hogy mondjuk valami komolyabb munka csúszik be akkor abból napi 1-et megcsinálok de az pl fizet 150-200$

Havi szinten 2300-3300$ között simán lehet keresni vele,amiből Illinois-ba szépen meglehet élni.

Nagyjából leírom a költségeket: apartman bérlés 550$ ebbe nincs benne az áram az havi 30$ Kocsi költségek 200$ abból csak a biztosítás 70$ havi szinten, a többi az benzin szerencsére olcsó a benzin. 

Kaja,Pia 200$, én mindig a walmartba vásárolok, és soha nem főzöm(nem tudok,nincs hozzá kedvem, sok időbe telik :D) helyette valami félkész kaját beteszek a mikróba és befalom,mellé egy jó kis Mountain Dew :)

Rengeteg fajta félkész gyorsan elkészíthető kaja van amik finomak is.

De munka közben sokszor beugrok valami gyorsétterembe.

Bár le kéne szoknom erről az életformáról mert 65KGval jöttem ki most már 75 vagyok. hízok mint ha muszáj lenne. 

Ezeken kívül még havi 200-500$ elmegy erre arra, de legalább lehet költekezni és még félretenni is szépen lehet.

Nekem a gyerek kori álmom egy Mustang így most arra gyűjtök.

Albérletről annyit,hogy mikor én béreltem elkérték a személyit ami helyett az útlevelet és a jogosítványt adtam(bár itt mindenki a jogsit használja személyinek, leehet nincs is más, bár nem hiszem...) 

És semmi gond nem volt, nem kértek permanent resident kártyát vagy ilyesmit. 

Lebukni igazából szerintem nem igen lehet, a rendőr ok nélkül nem állít meg, de ha meg is állít akkor se kérhet el olyan papírokat ami a tartózkodásoddal kapcsolatos. 

Határ öröktől kell tartani de azokkal nem igen fogsz találkozni belső államokban, leginkább mexikói határ közelébe vannak, de arra fele is kevés az esély hogy megállítanak.

2017. máj. 25. 20:05
 15/16 A kérdező kommentje:
#14: Köszi a tippeket! Lehet kipróbálom!
2017. máj. 26. 08:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Székely vegán is hasonló munkákat csinált/csinál mint amit a 14-es leírt ha érdekelt keress rá youtube-on.
2017. máj. 27. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!