Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Valaki tud erről a cégről...

Valaki tud erről a cégről valamit?

Figyelt kérdés
Nationwide Consulting.Facen hirdeti magát,de itthon semmi adatbázisban nem találni róluk semmit,pedig magyar cím is van megadva.Amerikába hirdet állásokat nyelvtudás nélkül is családoknál...
2017. febr. 6. 18:37
 1/9 anonim ***** válasza:

Amerikába hirdet állásokat nyelvtudás nélkül is családoknál...???

Itt csak illegális munkáról lehet szó.

2017. febr. 6. 20:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Így van!Nekem ez rögtön lejött sok mindenből,de a kedves párom szerint ez teljesen rendben van és menni akar mindenféle utánajárás nélkül.
2017. febr. 6. 20:28
 3/9 anonim ***** válasza:

Takarítás, segédmunka simán lehet nyelvtudás nélkül is. Nekem él ott rokonom, többször volt már olyan, hogy mexikói vagy koreai csapat jelent meg nála valami feladatot megoldani, és csak a vezető beszélt angolul, a többiekkel a saját nyelvükön beszéltek.

A cégnek azért nézzetek utána, de alapvetően az, hogy nem kell nyelvtudás, nemkizáró ok.

2017. febr. 7. 09:48
 4/9 A kérdező kommentje:

Csak hogy itt nincs vezető,se senki!Itt egyedül,nyelvtudås nėlkül tennėk be egy csalådhoz ės pont.

Nyílvån ha pl egy åcs brigådról van szó oda elėg ha egy beszėli a nyelvet,de ilyen esetben nem hinnėm hogy nyelvtudås nėlkül lehetne ilyen munkåt vėgezni,gyerekeket felügyelni stb.

Sok fórumot vėgig olvastam,beszėltem sajåt ismerősökkel is akik kint vannak,nagyon nem kėrdės hogy itt is miről van szó,-bår minėl többen adnak infót annål jobb-a cėgről vagyis a hirdetőről akartam volna tudni valamit..Persze ha valami hasznosat tud bårki mondani a témåban azt megköszönöm!

Ìrtam ennek hirdetőnek...kėrdėsekkel,pl;hogy mizu a vìzummal...Jött a vålasz,hogy adjak telefonszåmot,felhìvnak ės egyėnre szabva elmondjåk a dolgok menetėt.

2017. febr. 7. 10:27
 5/9 anonim ***** válasza:

Tuti, hogy kamu, lehuzas, vagy egyeb disznosag.

1. Nincs "majd telefonon egyeztetunk vizum ugyben". Vagy van a kedvesednek munkavallalasi vizuma, vagy feketen dolgoztatjak kint

2. Feketen dolgozni - egy lehuzos bandanal azt jelenti, hogy 6-7 dolaros oraberrel kiszurjak a szemet, amibol levonjak a kozvetitoi dijat, a szallast, a kajat, a kozlekedest, az adot amit nem fizetnek be hiszen nincs bejelentve, de azert levonjak azt is, es kezhez kap majd napi 10-12 orai munkaert 30 dollart, ha szerencses. Kozben meg 28-an alszanak egy ketszobas lakasban, a foldre rakott matracokon.

3. Az utolso ketheti fizujat meg egy az egyben lenyelik, mert rajukhivjak a rendoroket mint illegalis munkavallalokra es maris nem kell kifizetni.

4. Ha eleg fiatal a kedvesed, akar prosti is lehet belole, ami tiltott ugyan az usa-ban, de azert viragzik az uzlet... a striciknek.

Munkakozvetitovel NE targyaljatok, max azzal a ceggel, amelyik alkalmazni akar: a szponzoraciorol, a munkafeltetelekrol. Ja, hogy ez titok, a kozvetito titka, eloszor fizess (vagy majd levonjuk a fizudbol)

Nyelvtudas nelkul, csaladnal, ne rohogtess.

2017. febr. 11. 01:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Kerestem "Nationwide Consulting" nevvel rendelkezo cegeket, egyik sem munkakozvetito. Van kb 200 USA szekhelyu, es mindegyik valamilyen gazdasagi, penzugyi tanacsadassal foglalkozik, pl ado, vallalkozas-cegalapitas, private es uzleti kolcsonok es hasonlo.

Mi a kedvesed eredeti szakmaja, amibol atvaltana kulfoldon valo cseledkedesre? Es te? Te is vele jonnel? Vagy a kapcsolat veget jelenti, hogy a kedvesed kijonne?

2017. febr. 11. 02:09
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen én is utána néztem a ,,cégnek”,én is ezzel kezdtem. Még a magyar illetve amcsi követségen is érdeklődtem utánuk.. De persze semmi róluk. Több 10 millióan vannak kint,hogy is lehet ez?

Sok erről szóló infot olvastam,többek közt itt is. Na,de kioktattak…a valóság.

De előre leszögezem azok kedvéért akik szeretnek kötekedni,könnyen meg lehet hogy valamit elfelejtek leírni,vagy esetenként vagy helyenként nem minden úgy van ahogy itt olvassa az államokon belül sem,én ezt csupán azon ismerőseim elmondása alapján írom le,akik kint vannak évek óta!

Több ismerősömmel beszéltem akik kint dolgoznak,szóval;

A közvetítő cégek,ahogy ők magukat nevezik, vannak akik ténylegesen hivatalosan segítenek állást találni kint és vannak olyanok és ez a többség,aki nem hivatalosan. Mindkettőnél fent áll a lehúzás lehetősége,nem kicsit.

És leginkább csak ilyenek vannak - mármint az utóbbi cégtípus és a lehúzás-,mert az teljesen úgy van ahogy sokan írták már,hogy kintre hivatalosan csak igen magasan képzett emberek mehetnek,vagy azok akik hiányszakmában mennének.

Legelőször még csak annyit,senkinek ne legyenek illúziói,takarítói és segédmunkában csak illegálisan tud kint dolgozni!

A közvetítő cégek többsége leginkább takarítói,vagy kisegítői munkát kínálnak,de miért,hogyan is?

A miértre egyszerű a válasz;az emberek többségéhez így tudnak eljutni és minél többeket lehúzni. Mert mindenki fejében megfordult már szerintem,hogy na kicsit kimegyek takarítani,keresek 100ezreket,milyen jó is az,meg egyszerű. A másik fele meg,egy családi házban jóval kisebb az esélye egy lebukásnak,mint ha mondjuk ácsként dolgozol egy építkezésen.

Hogyan is?:

Te,aki kint akarsz dolgozni mit teszel?Nem tudsz nyelvet,így a legtöbb európai ország szóba sem jöhet de ugyanez Ausztrália,Új-Zéland stb. Marad Amerika.Miért? Mert általában egy európai országban csak hivatalosan tudsz munkát vállalni,bejelentett lakcímmel,állással ami több gond egy közvetítő cégnek(adók,járulékok stb)kevesebb haszon is talán,mint egy repjegy megvétele és ott virágzik ez a módja a munkavállalásnak és a közvetítő így gyorsan tud hasznot hajtani magának….Ha van ismerősöd kint,megkérdezed,hogy jutott ki. Szerintem nagyon kevesen vannak akik segítenek,mert mindenféle kifogásokat hoznak fel,jó magyar birka szokás sajnos ez is. Ráadásul van egy kis pszichológia is benne szerintem,hiszen tudjuk ,hogy Amerika az álmok és lehetőségek országa…

Ha meg nincs ismerősöd,szóval mindkét esetben mit teszel?Keresel egy olyat aki kintre hirdeti,hogy tud munkát.

Az egyik része ezeknek a közvetítőknek valójában nem intéz semmit. Kéri a repjegy,esta árát,esetleg a közvetítői díjat vagy előleget,letéti díjat előre,aztán viszlát. ,,Jobbik” eset ha tényleg megveszi helyetted a jegyet,esetleg elintézi az estat is,kapsz egy cetlit valami címmel,tel számmal,feltesznek a repcsire aztán jó napot. Kint sehol senki. Ha szerencséd van és bátor neki állsz keresni,akkor találsz valamit kint,ha nincs akkor az gáz. Szóval kint nem vár senki,szerencséd sem volt, haza jössz,na kerítsd elő majd ezeket e kedves embereket.

De persze nem tuti,hogy hazajösz mert lehet kint vár valaki,aki megbízhatónak tűnik,úgy mint itthon az előzmények aztán egy kevéske idő és már ki is tettek az utcára pipinek,vagy nincs veséd…

A vámnál jól alaposan kikérdeznek hogy miért mentél,meddig maradsz stb. Egy rossz szó,aztán már küldenek is haza.

Van a másik része ezeknek a közvetítőknek,akik valóban intéznek állást kint. De hogyan?

Egész egyszerű a dolog. Valamilyen módon szert tettek kinti ismeretségre,amit szépen lassan építgettek,terjesztettek. Vagy ő maga dolgozott kint valahogy,vagy egy ismerőse stb.

Elintézik a repjegyet,az estat,kapsz címet,magyar kapcsolattartót aki kint él,sokszor egy taxist.

Ezzel annyi a probléma,hogy az nem igen fog tudni neked ugrani ha bajod van rögtön,ha valós is a személy,mert nem te vagy az egyetlen akinek a kapcsolattartója és közben ő is dolgozik…

Beszélsz a kinti közvetítővel,esetleg a családdal ahová mész majd dolgozni. Felkészítenek a vámnál történő kihallgatásra,adnak előleget ha nincs elég pénzed akkor arra is elindulni,amit nem is egyszerre vonnak le,hanem pár hét vagy hónap alatt a közvetítői díjjal együtt. Ebben benne van a taxi díja is ami kb 200 dollár,ez mondjuk fedi is a valóságot. Ez tök jól hangzik. És sokaknak működik is. Tehetős családoknál dolgozol ,ellátással,szálással,kb. fél millióért,ami az itteni 80-100 ezerhez képest valljuk be,nagyon jó. És még nyelv tudás sem nagyon kell,mert meglepődtem én is mikor hallottam,de a legtöbb zsidó család beszél így vagy úgy valamilyen szinten magyarul. Nyilván aki csak magára van utalva az azt mondja neki megéri a közvetítői díj,hogy kijusson…

Csak ezt legtöbb esetben kétszer is kifizeted,egyszer az itthoni intézőnek,másodszor a kintinek is. Plusz kicsit garázdálkodhatnak még mondjuk a repjegy árával is,mert lehet neked mond 180ezret,de közben meg csak 114 ezer,nem mindegy. Ha csak ezt összeadja az ember,rögtön tartunk mínusz 260 ezernél amit azért adsz valakinek,hogy kijuss és ennél jóval nagyobb összegekről van és lehet szó! De még ekkor is mondhatja az ember hogy neki így is bőven megéri. És akkor semmire nincs garanciád,hogy kint pl megkapod a fizud,vagy hogy ha utcára kerülsz valamilyen okból,akkor intéznek másik helyet,stb.

Ha valaki közvetítővel megy ki,szerintem jobb ha minél több olyan elérhetőségét elkéri,akiket ők jutattak ki és beszél velük,hogy tényleg ne kamu legyen vagyis meggyőzőbb.

Szóval,turista vízummal kimész aztán elfelejtesz hazajönni,amíg meg nem unod,vagy el nem kapnak.

Szóval;ha van kinti ismerősöd és hajlandó segíteni akkor van nyert ügyed. Így megúsztad a közvetítői és egyéb díjakat! Ő kintről szerez neked egy meghívót-rendszerint attól akinél ő dolgozik,lakik-,amit bemutatsz a vámnál,reptéren,hogy te bizony nyaralni vagy látogatóba mész pár napra,a repjegyet is így jó megvenni.. Ebben az esetben még a napi limittel sem kell rendelkezned,ami 100 dollár/nap,bár ajánlott. Vagy felmutatsz egy bankkártyát,hogy neked azon van guba. A repjegyet,estat,útlevelet bárki eltudja magának intézni,nem követel különösebb képességeket!

Nem árt ha van itthoni címet,bejelentett állásod,családod. Kevésbé hiszik azt,hogy ott akarsz maradni dolgozni. A vámnál meg persze egy szót sem mondasz,hogy munka mert akkor kakukk. Felhívják majd a munkahelyed,vagy központilag leellenőrzik, hogy valóban ott dolgozol e. Természetesen te ott csak annyit mondasz mielőtt elindulsz,hogy elmész szabadságra,nyaralni,telelni,nekik nem kell tudni,hogy nem így van,így le sem tudnak buktatni.

Ha nagy bakit nem csinálsz(vagy nincs egy gyökér aki feljelentsen…),senkit nem fog kint érdekelni,hogy illegálisan vagy kint. Valóban vezethetsz,bevásárolsz stb. Sőt,a kinti ismerőseimnél van olyan akinek a gyereke iskolába jár. Ugyan erről még nem esett szó,de valószínűnek tartom hogy a pénzüket valami svájci,luxemburgi számlán tarthatják,hogy ha kitoloncolnák őket ne tudják a pénzüket elvenni.

Az egyik ismerősöm aki(is) elmondta ezeket,55 évesen vágott neki a férjével mindenféle nyelvtudás nélkül,most 5 éve vannak kint.

Az a nagy igazság,hogy ami itthon van,lassan annál minden jobb és ez mindegy,hogy egy illegális munka amcsiban vagy rendes más országban.

Amit ezzel kapcsolatban én javasolhatok,hogy jó ismerősön keresztül intézze mindenki a kinti útját,de vonatkozik ez akár európai akár más kontinensen való ország esetére is!Nem szabad hagyni magát az embernek,ha nyugtatják meg ilyenek leginkább a közvetítők. Ha rendben van minden akkor megad minden tájékoztatást,segítséget amit kérsz!

Bejárónőnek hívták persze…

Elgondolkoztam én is rajta mert minden segítséget felajánlottak,de az én szakmámmal akár itthon is megkeresem ezt a pénzt a környékbeli országokban meg még inkább. Azért nekem felesleges lenne ilyen nagy utat meg távolságot meg a kinti hercehurcát vállalni. Bár lehet az élmény miatt megérné…Hogy vége lenne e?…Ez mind elhatározás,kitartás,bizalom ,akarat kérdése..De erre nehéz válaszolni. Ha sokáig lenne kint és itt nem 1-2 hónapról beszélek,az egyedüllétet nem egészséges embernek találták ki,hosszútávon semmiképpen sem szerintem,lehet ő találkozna valakivel,lehet én,nem tudom.

2017. febr. 15. 13:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Kerdezo, kicsit zagyvan, de a lenyeget leirtad. Ami oltari nagy tevedes: iskolaba az illegalis is jarhat, a kutya nem ellenorzi le, akar felnott, akar gyerek. Sot, ha gyerek, segitenek felzarkozni angolbol. Felnott-oktatasban sem erdekel senkit, hogy illegalis vagy (kiveve a bizalmi szakmak, mint rendor-stb), viszont angolbol is kell felvetelizned, es persze fizetned kell a tandijat. Ha felvettek, es fizeted a tandijat, senkit nem erdekel a statuszod (sot, bizonyos esetekben, bizonyos felteteleknel, az egyetem ad tanulovizumot).

A masik oltari nagy tevedes, hogy az illegalisok svajci bankszamlan tartjak a penzuket, nahat ezen jot rohogtem. Szegeny ilegalisok orulnek, ha korbeernek havonta - ha marad par dollarjuk a honapban, akkor azt hazakuldik, vagy a parnacihaban tartjak. Ha kitoloncolnak, nem veszik el toled azt, ami nalad van, vagy a banks,amladat nem zaroljak. Megtarthatod az itteni telefonodat is, hasznalhatod is (amig mukodik), a zsebedbol is csak azt veszik el, amivel ongyilkossagot vagy gyilkossagot kovethetsz el. Bilincset kapsz es ujjlenyomatot vesznek, de nem rab vagy, "csak" deportalnak.

A feljelentesekkel nem nagyon foglalkoznak ("hallo, ice? Itt van a szomszedomban egy illegalisan dolgozo, misi utca ketto, jojjon ki!" - az unokad is oket fogja varni, hogy kijojjenek.) A feljelentesekkel akkor foglalkoznak, ha bejelented hozza, hogy lovoldozni/robbantani/hasonlok akar, vagy, hogy kabitoszert arul. Nnna akkor megjelennek. Viszont te mesz bortonbe, ha hazudtal.

Feljelentes mukodik, ha az ins-t hivod fel, hogy Gipsz Jakab februar 31-en 3:30-kor erkezik NY-be a 777-es jarattal es itt akar maradni illegalisan dolgozni, na akkor az illeto tuti nem jon be.

A kozvetito cegekkel nem csak az a baj, hogy lehuznak, hanem foleg az, hogy meg a minimalbert sem kapod meg a munkadert, nem vagy vedett, a penzedbol nem igazan tudz mint takaritono/bejarono kijonni, hogy ilyen munkara nincs vizum es eselyed sincs semmilyen vizumra, hogy a legtobbje ugy atveres, hogy a csalad az pl qrvat keres aki takarit is, vagy, hogy a csaladi haz az egy ketszobas visko egy fizetni keptelen 90 evessel, es igaz, hogy van szallasod, meg reszben kajad is, de... Es sorolhatnam.

Van esely feketen munkat talalni, de senkinek nem ajanlom, foleg most, trump alatt...

Senkinek nem ajanlom, hogy bedoljon ennek vagy masik kozvetitonek!

2017. febr. 16. 04:59
 9/9 A kérdező kommentje:

Szinte éreztem,hogy oltás nélkül nem úszom meg… de hát na…Nem tudom miért jó ez,de mindegy is. Bár lehet csak nekem tűnik annak. Úgy is lehetett volna írni, figyelj kérdező és mindenki más,ez vagy az,így vagy úgy működik… Az írásodból az jön le,hogy kint vagy,tudsz dolgokat,ha megosztasz valamit akkor azt akinek kell vagy akinek hasznos az megköszöni. Nyilván az én kérdésemnek is az a célja,hogy tanácsot kérjek,ha valaki tud valamit,akkor azt normálisan ossza,vagy osszuk meg egymás közt, nem az, hogy lehurrogjuk a másikat, hogy ejjj de béna meg hülye vagy,stb.,és nem a vita,meg oltás. A gyereknek sem azt mondjuk elsőre ha nem tudja hogy 7 +2 mennyi,hogy de hülye vagy gyerek,hanem azt,figyel 7+2 az 9.Nyílván az előbbi verzió hasznosabb nekem is és mindenki másnak is,aki érdeklődik ezután a dolog iránt. Szerintem tök értelmesen leírtam amiket megtudtam,hogy mi volt benne zagyva nem tudom,de ha valakinek annak tűnt,akkor bocsesz…

De próbálom kijavítani a „zagyvaságom”…

Én csupán annyit írtam le,hogy aki kint van ismerős,azoknál-aki úgy szintén nem hivatalosan tartózkodik kint! - van olyan akinek a gyereke iskolába jár. Pont!

Nem tudom milyen módon,mert fogalmam sincs,mert erről sem esett szó!Arról volt szó,hogy ha van gyerek,akkor lehetséges elintézni,de mivel nem tartunk ott,ezért erről sem beszéltünk.

A pénzről meg,hogy milyen számlán tartják…Van az a kis szócska az előtte lévő mondatban,amiben leírtam,hogy ugyan erről még szó idáig nem esett,de…hogy”valószínűleg”…

Vagyis nem tudom,de/csak gondolni vélem,lehetséges. Ha azt vesszük alapul,hogy illegálisan vagyok kint,amivel támogatom a fekete gazdaságot és amerika hanyatlását ezzel,logikusnak tűnhet számomra aki soha az életben nem volt kint,nem tudom mi hogy működik és esetleg közvetítővel jutok ki aki erről elfelejt beszélni,hogy a feketén szerzett pénzemet zárolhatják,ha ottani számlán tartom. Ellenben ha az általam megnevezett ország egyikének bankjánál teszem azt,aminek van bankja ott ahol dolgozok is esetleg,amihez nem nyúlhatnak,mert egyik sem ad ki semmilyen infot a számlatulajokról sem semmiről. Ettől persze a valóság eltérhet!

Az meg,hogy kivel foglalkoznak…Szerintem tök változó. Biztos van olyan rendőr vagy hatóság,akit nem érdekel egy bejelentés-esetleg helyenként is eltérő lehet a gyakorlat- ilyen témában de tuti van olyan akit igen. Bár nem tudom,mert nem voltam kint,csak gondolom!! De ha azt nézem,hogy a hívásokat ott is rögzítik,azért csak megkérdeznék talán a szolgálatot teljesítőket a főnökeik főleg a nagyon hazafia érzelműek,mondjuk pár száz,ezer bejelentés után,hogy na ugyan miért nem néztetek utána,hiszen ez törvénytelen dolog.

Ráadásul azért sok olyan eset előfordul,ahogy hallottam,hogy valakinek baja van,de nem mer elmenni kórházba vagy más hivatalba,mert tudja értesíthetik a hatóságokat,hogy egy illegális kért segítséget…

Viszont a hozzászólást köszönöm,ismét hallhattunk egy megint más tapasztalatot,véleményt!

2017. febr. 16. 10:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!