Hogyan tudnék kiutazni és összeköltözni a párommal?
Párom Amerikai állampolgár, én magyar. Ő a szüleivel él és még egyetemista de hamarosan végez. Szeretnénk összeköltözni de nekem nincs több millióm hogy béreljek ott lakást és nem is adnak ki úgy hogy nincs munkahelyed több hónapja vagy éve.
A szülei nem engedik hogy náluk lakjunk ideiglenesen ketten mert nincs elég hely. Tehát úgy látszik hogy az a megoldás marad hogy ő elkezd dolgozni suli után és bérel lakást amint tud de ez közel 1 év, mi meg nem akarunk annyit várni mert már így is sokat várunk hogy tudjunk néha találkozni és ez az ingázás rengeteg pénz. Nekem fél évi spórolás hogy meglátogassam őt de arra is kellene spórolni hogy elkezdjük a közös életünket.
Mivel nem lenne kint szállásom ezért dolgozni se tudnék sehol.
Létezik olyan állás USA-ban ami szállást is ad? Anglia tele van ilyen hotelekkel azt tudom, ott adnak szobát a vendégmunkásoknak de USA-ról nem tudok semmit.
korabbi kerdesnel (nemtom tied volt-e) mar irtam, hogy a zk kerelemhez nem kell ugyved
ha te ertesz jol angolul es a baratnod is ertelmes/tanult lany, akkor ketten meg tudtok birkozni az uscis oldallal
minden le van irva, csak kicsit ilyeszto elsore, de megvan, hogy milyen nyomtatvanyokat kell kitolteni, melyiknek mennyi az ara, orvosi vizsgalat, stb.
en anno meg fizettem az ugyvedert, de azota mindenkit lebeszelek es az itteni barataimnak en segitek osszeallitani a zk kerelmi csomagot, mert tenyleg nem egy ordongosseg, csak jo angol kell hozza meg turelem
ha mar olyan sox itt voltal nala latogatoban, akkor melegen ajanlom, hogy legkozelebb mar ugy gyere, hogy vegleg, vagyis addig nem mesz haza, amig nincs meg a zold
vagyis az otthoniaktol el kell bucsuznod legalabb egy evre
a zold ugye ugy van, hogy nem te kered (neked kell) hanem neked kerik (a feleseged), es neki igazolnia kell, hogy el tud tartani, mert nyilvanvalo, hogy te nem dolgozhatsz (most lenyegtelen, hogy talalsz vmit es dolgozol, a hivatal szemeben te egy eltartott vagy)
vagyis a lanykanak fel kell tudnia mutatni, hgy a minimalber x-szereset megkeresi, ami nem egy lehetetlen osszeg, de ha zero munkaja van, vagy csak napi 2 oraban a strbuxban besegit, abbol nem lesz meg az osszeg
szoval amig nincs bejelentett munkahelye igazolva a fizetesenek az osszeget (amit ugye felszoroznak egy evre es kiderul, hogy mennyi) addig nem is tudjatok beadni a papirokat, illetve ugy tudjatok, ha talaltok egy kezest
nem ismeretlen dolog, az egyik haverom is elvallalta a kozos baratunknak, hogy a zk kerelemhez kezeskedett, ami csak extra papirmunkat igenyelt a reszukrol, de pl. a harom evre visszameno adobevallasat csatolnia kellett a zk kerelemhez....szoval igen jo barat kell legyen az illeto, hogy ilyet bevallaljon...es ez magyarokrol szol...amerikaiak nagyon erzekenyek a keresetukre, de ki tugyja, lehet h a lany szulei siman belemennek
" Mehetnénk Angliába is ha ott találnék munkát de amiket hallottam az elég elkeserítő hogy még azok is akik folyékonyan beszélnek angolul csak minimálbért kapnak és nehéz munkát."
Nem tudom ezt kitől hallottad de ez nem igaz. Jó magam egy angliai kisvárosban élek. Operatori munkát végzek, vagyis betanított munka (itt tanultam be) Az angol nyelvtudásom alapszintű. (egyszerűen képtelen vagyok megtanulni az angol nyelvet, pedig itt élek már pár éve.. ez van)
Túlóra nélkül 1478 fontot kapok kézhez. Túlóra meg mindig van, sőt most annyi melónk van, hogy van munkaerő felvétel is.
A párom technikusként dolgozik (itt szerezte meg) a helyi vasútnál. Ő olyan 2500-2700 fontot kap kézhez. Munkája nagy felelősséggel jár (ezért fizetnek nagyon jól) de nem szakad meg a melóban (havi 18 napot dolgozik a többi pihenőnap)
Lehet jó munkákat kifogni, csak ugye taposni, menni kell utána. Akik meg nyafognak, hogy nem jó, azoknak azért nem jó, mert nem tesznek érte semmit.
USA-ba kimenni csak úgy tudsz ha megszerzel minden papírt ami kell oda. Vagy ahogy előttem is írták : házasság révén.. de ugye ez neked kiesik.
Melyik allam, melyik varos, ahol el a jovendobelid?
Altalaban szobat lehet berelni par szaz dollarert.
De a zoldkartyahoz MUSZAJ egyutt elni, a munkavallalasi pedig megjon 2-3 honap alatt a papirok beadasatol szamitva, onnantol pedig dolgozhatsz. Ha a te keszpenzmegtakaritasod eleri (bankszamlat nyitsz, es beteszel a checking accountodra) kb 25K dollart, VAGY a jovedelmed eleri legalabb a minimumbert, akkor nem szamit, hogy a parod mennyit keres (es eleri, mert nem kereshetsz kevesebbet, mint a minimum).
A jovendobelid tud(na) tenni az ugyert, ha o nem tesz semmit ertetek, akkor azert minimum gondolkodj el. Es igen, vigyazz magadra.
A hazassaghoz kb $25K eves jovedelmet kell igazolni, vagy olyan vagyontargyat felmutatni (pl. ertekes autot, minimum fele tulajdonreszt valami ingatlanban, stb.), vagy szponzort szerezni (ez nehez, mert a szponzor mindenert felel, es egy baleset vagy betegseg eseten milliokat bukhat a szponzor, buncselekmeny eseten is ot veszik elo megteriteni a kart stb., gondolkodo ember nem nagyon vallalja be)
Az egeszet ott kellene elkezdeni, hogy kiutazol, es a hazassagi engedely megkapasa utan (kb 3 nap) ossze is hazasodtok, es masnap beadjatok a papirokat. Tehat a megerkezesedtol szamitott 1 heten belul be legyenek adva a papirok. Kb 2 het mulva megkapod az FBI ujjlenyomat vetelre a helyet es az idopontot. Utana kb 6-7 het mulva megerkezik a munkavallalasid, amivel elballagsz a SS-be, es kersz egy SS szamot. Tiz perc mulva maris dolgozhatsz. Tehat max. 3 honapot kellene atveszelni egy alberleti szobaban, munka nelkul. Amikor mar rendesen dolgozol, hivatalosan, akkor mar van annyi penzed, hogy berelj egy kislakast, ahova odakoltozik a parod is. Es onnantol kezdve mar csak az interju idopontjara kell varnotok, felkeszulni ra, pl. a kozos nevetekre szolo lakasberleti szerzodessel, kozuzemi szamlakkal, kozos fenykepekkel, mindenfelevel, amivel bizonyitjatok, hogy egyutt eltek es halalosan szerelmesek vagytok egymasba. Az interju a papirok beadasatol szamitott 6-8 honap mulva lesz, allamtol fuggoen.
De az elso lepes a parode kell(ene), hogy legyen, hogy megkeri a hazassagi engedelyt - es, hogy osszehazasodjatok. Ha o nem lep, akkor te hiaba tornazol...
a hazassagi engedely az a marriage license
en Californiaban hazasodtam es direkt olyan kapolnat valasztottam, akik elinteztek nekunk a hazassagi engedelyt, ugyhogy en soha nem is lattam, hogy mi az.
amugy egy darab papir, amit a hivatalban kell kikerni, van valami ara is
LA-ben online lehet kervenyezni es csak akkor mesz be szemelyesen, amikor felveszed az engedelyt. (Mindketten be kell menni).
Amugy itt van allamokra lebontva:
A marriage license legyen a legkevesebb gondod. Valasz olyan kapolnat, ahol elintezik nektek es akkor azzal mar nem kell foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!