Hogyan tudnék kiutazni és összeköltözni a párommal?
Párom Amerikai állampolgár, én magyar. Ő a szüleivel él és még egyetemista de hamarosan végez. Szeretnénk összeköltözni de nekem nincs több millióm hogy béreljek ott lakást és nem is adnak ki úgy hogy nincs munkahelyed több hónapja vagy éve.
A szülei nem engedik hogy náluk lakjunk ideiglenesen ketten mert nincs elég hely. Tehát úgy látszik hogy az a megoldás marad hogy ő elkezd dolgozni suli után és bérel lakást amint tud de ez közel 1 év, mi meg nem akarunk annyit várni mert már így is sokat várunk hogy tudjunk néha találkozni és ez az ingázás rengeteg pénz. Nekem fél évi spórolás hogy meglátogassam őt de arra is kellene spórolni hogy elkezdjük a közös életünket.
Mivel nem lenne kint szállásom ezért dolgozni se tudnék sehol.
Létezik olyan állás USA-ban ami szállást is ad? Anglia tele van ilyen hotelekkel azt tudom, ott adnak szobát a vendégmunkásoknak de USA-ról nem tudok semmit.
"Párom Amerikai állampolgár"
A lehetőségeket a párodnak sokkal könnyebb felderíteni, mint egy magyar oldalon megválaszolni.
Nem kötekedni akarok, de ha a párod kint él az USA-ban akkor miért nem őt kérdezed meg, hogy van- olyan munka ami szállást is biztosít? Miért nem ő néz neked??
Tudod aki kint van az jobban látja ezeket a dolgokat.
Amúgy szerintem ha van is ilyen munka ami szállást ad, az neked nem jelent semmit. Attól még hiányzik a munkavállalási engedélyed, zöld kártyád stb..
ilyen nincs
nincs olyan az USAban hogy munkasszallo
olyan munkahelyek nyujtanak lakhatast az alkalmazottaknak, ahol meg az egyetemen a kis zseniket behalozzak a nagy neves cegek es hogy elcsabuljanak, ceges autot meg kecot is adnak a munka melle, de neked SENKI nem fog lakhatast adni munkaert
raadasul ahogy elobb irtak, illegaliskent megcsak nem is dolgozhatsz
hany eves a parod? miert nem vesz felesegul. beadhatjatok a zoldkartya kerelmet es allamtol fuggoen 6-8 honapon belul megkapod a zoldet, de mar elotte (kb. 3-4 honap) megjon a munkavallaloi es azzal oda mesz dolgozni ahova akarsz
persze penz nelkul nehez lesz, (a zold.k kerelem is minimum egy ezres) plusz alberletet a sracnak meg csak-csak kiadnak, hisz helyi, meg diak, nem kotelezik, hogy munkahelyet igazoljon, a szulei majd kezeskednek erte, de ott is le kell tenni 1 vagy 2 havi kauicot
nem tudom melyik allamban van a srac, de akar tobbezer dollarrol van szo
keress egy zsirosabb allast, vagy menj ki Angliaba es minden penzt tegyel felre, hogy az USA eleted el tudjatok inditani
Londonbol a repjegy is olcsobb mint Budapestrol
Ha egyetemista, es komolyan gondolja a kapcsolatotokat, akkor siman felesegul vesz, es harom honapon belul megjon a munkavallalasid, es ujabb 3-4 honap mulva interju, es megvan a zoldkartyad is. Dolgozni a munkavallalasival tudsz, barmit, ahova felvesznek.
HA komolyan gondolna az osszekoltozest-egyuttelest.
A leirtakbol nem erzem, hogy annyira felesegul akarna venni, mert mint egyetemistanak is szinte vegtelenek a lehetosegei a megoldast illetoen (mar megtehette volna, ha akarta volna).
Vigyazz magadra.
(ha kijonnel es te egy "munkasszallon" laknal, o meg a szuleinel, akkor siman elbukod a zoldkartyadat, mert nem egyutt elsz a ferjeddel, csak egy pelda a buktatokra. Ha pedig nem hazasodtok ossze surgosen, akkor minden napod egy retteges, hogy mikor toloncolnak ki. Azt meg sem emlitem, hogy egyetemistakent nem jellemzo, hogy most eppen aszketakent önmegtartoztat es a te evenkenti latogatasodra tartogatja magat...)
Szoval... vigyazz magadra.
Nem tudom honnan veszitek hogy nő vagyok.
Össze akarunk házasodni ez tuti de már ott bukik a dolog hogy nincs hol laknom kint. A zöldkártya kérelem is pénz+ ügyvéd díja, várni is kell rá pár hónapot.
Mehetnénk Angliába is ha ott találnék munkát de amiket hallottam az elég elkeserítő hogy még azok is akik folyékonyan beszélnek angolul csak minimálbért kapnak és nehéz munkát. Na meg még repjegyre is kell neki pénz, az is 800-1000 dollár.
Nekem kb 3-4ezer dollárnyi spórolt pénzem van
"A szülei nem engedik hogy náluk lakjunk"
Lehet, hogy a szülei nem azért nevelték fel és taníttatták -vagyonokért- a leányukat, hogy egy ágrólszakadt "hung(a)ry" bevándorló legyen a vejük, akit majd a lányuk tarthat ki, mert semmiféle egzisztenciával sem rendelkezik.
Az írásodból az következik, hogy a lány sem kecsegtet téged semmivel, hiszen nem intéz kint semmit neked, és ezért ilyen oldalakon kell picsognod segítségért.
Valószínűleg azért, mert -talán- azt sem tudja, hogy ő a te "párod".
De te csak álmodozzál tovább az amerikai "párodról"...
Na megjött az első provokátor ahogy kiírtam hogy nem vagyok nő...
Amíg ezt nem írtam addig normálisabb válaszok voltak.
A családja elfogad és a tesója is írta hogy majd az apjuk próbál segíteni munkát találni.
Viszont a szülei azt szeretnék ha külön élnénk amihez először az egyetemet kell elvégezni, munkát találni és pénzt gyűjteni, ez legkorábban őszre jönne össze.Addig nem tudunk találkozni mert most suli van neki, utána dolgoznia kell, én meg ha kimegyek látogatóba akkor fél évnyi spórolt pénzem megy el és egy ideig biztos nem mehetek mert a hatóságok nem szeretik ha sűrűn látogatsz az usába ESTA-val. Ő jöhetne bármikor, tőle semmit se kérdeztek a hatóságok hogy hova megy és miért, mennyi időre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!