Amerikába utaznék, hol lenne a legolcsóbb?
Ez az egész Amerika őrület gyerek korom óta tart.
Amerikai autók szerelmese vagyok gyerekkorom óta, az olajválság előtti évtized ami leginkább megfog. Az utóbbi időben egyre inkább érdekel a kinti élet, ami nyilván megoldhatatlan több évre csak úgy. Viszont most rászánnék pénzt arra, hogy kijussak 2-3 hétre.
Hogy hová kéne menni azt még pontosan nem tisztáztam le magamban.
Hogyan érdemes ezt? Foglalok repülőjegyet, szállást vagy inkább utazási iroda? Szállást hogy tudnám megoldani, ha én akarom? Hol érdemes foglalni szállást, repülőjegyet? Feltalálnám én magam így is, úgy is, ha van szállás. Éhen nem döglenék, bolt mindenhol van. Milyen buktatók vannak, ha saját magam megyek, nem szervezetten, utazási irodával?
A lehető legolcsóbb megoldás érdekel.
El kellene dontened, hogy az alatt a 2-3 het alatt, amig itt vagy, mit szeretnel latni, csinalni - gondolom, nem akarsz 2-3 hetig a szallasodon belul ucsorogni.
Addig nem lehet tanacsot adni, amig nem mondod el, hogy mik azok a varosok es helyek, amiket latni szeretnel.
Olcsobb szallasok minden varosban vannak, a nagyobbik gond a kozlekedes (kocsit kell berelned)
2-3 hetes itt toltott idore legalabb 2000 dollart kell szamolnod (szallas napi $100, plusz kocsi berles + kotelezo biztositas also hangon napi $30 + kb $10 benzin, kaja napi legalabb $10 de akkor csak kenyeret ettel meg valami virslit a boltbol, es ha csak az utcakon csavarogsz es nem mesz el muzeumba vagy sehova ahol belepojegy van, akkor is minimum napi $150. Ezt szorozd meg az itt toltott napokkal, add hozza a repulojegy arat, az egeszet kezdd az ESTA-val, es maris kiderul, hogy ez a nagyon olcso megoldas mekkora osszegbol jon ki.
Utazasi iroda koltsege attol fugg, hogy hova szervezik az utat: azt figyelembe kell venned, hogy az utazasi iroda nem ajandekba szervezi neked az utat, tehat valamennyi szazalekot ratesz az arakra.
Mindket esetben fennall annak a lehetosege, hogy a belepteteskor a bevandorlasi tisztnek rossz napja van es akar egyenileg jossz, akar utazasi irodaval, de ugy dont, hogy nem enged be es visszafordit a repterrol.
A helyzet az hogy az összes kerdesedre valaszt ad a google,vagy ennek az oldalnak a keresője!Főleg miutan azt se tudjuk hogy a miénktől 105-ször nagyobb orszagba saccperkábé hova akarnál menni!
Ja még annyit hogy usa meg legolcsóbb szavakat egy mondaton belül nem lehet értelmezni!
Mit szeretnel itt latni?
Az elso korrektul leirta, de ugy lehet pontosabbat irni ha leirod merre mennel szivesen.
Otthon sem mindegy peldaul, hogy Pesten vagy egy kisvarosban alszol. Amugy, nem kell annyira feni a bevandorlasi tiszttol. Regebben amikor haza mentem mindig riogattak, hogy nem engednek vissza, de soha nem volt semmi gond :)
Floridába vannak olcsó repjegyek és amúgy is olcsó államnak számít.
Nézel neten hogy hol, melyik városban kapnál jó szállást, ha nincs frekventált helyen az nem baj ha fogsz kint bérelni kocsit.
Aztán nézz utána hogy hol van közlekedési múzeum mert ott tuti látsz régi kocsikat. Én egy elég kicsi városban voltam de ott is volt egy minden héten, vagy minden második héten megrendezésre kerülő autós találkozó ami abból állt hogy egy parkolóba kiment egy rakás nyugdíjas az öreg autóikkal, volt ott Camaro SS, truckok, Corvette stingray, stb és ott beszélgettek. El is mentem oda a nyaralásom alatt.
Ha kinéztél egy vagy több szállást amik megfizethetőek számodra akkor elintézed az ESTA-t, útleved csináltatsz vagy újíttatsz ha kell és veszel repjegyet.
Megvan az időpont hogy mikor utazol és nézel hozzá szállás azokról a helyekről amiket már megnéztél korábban, lehet hogy pont van ott szabad szoba.
Ha a kocsibérlést sokallod akkor nagyvárosba menj mert ott van normális tömegközlekedés, de persze ott drágább lehet a szállás és busszal nem jutsz el mindenhova.
Utazási irodának van díja, nem ingyen szervezi az utakat tehát olcsóbb ha te intézed magadnak. Buktatója nincs ha nem szervezetten mész ki.
Azért raktam észak amerika csoportba, mert észak amerika érdekel, dél amerikát felejtsük el.
Papírjaim rendben vannak.
Én úgy érzem az anyagiakat igen csak fölé lövitek. Azért 2000usd -t már csak nem bas*ok el arra 2 hét alatt, hogy létezek. És akkor még nem szórakoztam... hogyne. Azért legyünk a földön, hülyeséghez viszonyítasz szerintem. Hasamra csapva én is tudok árakat írni, de minek. Ettől azért picit jobban utána néztem, már akkor is, mikor kiírtam a kérdést.
Még ha írtam volna konkrétumot, akkor rendben, de így. ?!?!
Ha ennyire képben vagy akkor.minek jottel ide kerdezni!Meg te azert akarsz kimenni amerikaba,hogy aztan ülj egy hotelszobaba,mert nehogy valamire is penzt kelljen kiadni meg eszed a zsíros kenyeret amit persze otthon hoztal alufoliaban?!?Mert a kerdesedből olyan szintű zsugorisag aramlik,hogy hihetetlen....mindenből a legolcsóbbat....
Csak a repjegy lesz vagy 150ezer forint es akkor meg olcson megusztad!Tehat csak ez vagy 500dollar!3 heten keresztul meg gondolom nem napi 2 zsömlén meg 10deka felvagotton akarsz élni!?Ha csak 10dollart szamolok napi kajadijnak 3 hetre az mar megint 210dolcsi stb stb.......es akkor meg a szallasrol nem is beszeltünk ami legyen egy csótányokkal teli putri 50dollarert/ejszaka,ami 3 hetre 1050.......tehat csak idaig majdnem megvan 3 hetre a 2000dollar es akkor meg semmit nem csinaltal csak tudtal hol aludni meg nem haltal ehen......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!