Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Költözés USA?! (Többi lent)

Költözés USA?! (Többi lent)

Figyelt kérdés
Nyilván nagyon sok ember szeretne kiköltözni, köztük én is. Nyilván ott sincs kolbászból a kerítés, stb. Nagyon sokat olvasgattam már ezügyben, és igazából lényegében mindenhol azt olvasom, hogy lehetetlen kiköltözni. De tényleg lehetetlen?! Azzal tisztában vagyok, hogy nem lehet csak úgy kimenni. Vagy tanulni megy ki az ember tanulói vízummal, vagy dolgozni munkavállalói vízummal. Na már most nyilván egy pincérnői állásnál nem kapok vízumot. De milyen állás lenne az, amivel talán lenne esélyem kimenni? Az egészségügyben, vahy akár konkrétan orvosként sem kapnék állást? (Nyilván nekik is van elég dolgozójuk és orvosuk, plussz ahoz a nyelvet is tényleg anyanyelvi szinten kell beszélni a szakkifejezésekkel együtt, stb. stb.) Ráadásul ismerjük be, a magyar egyetemek sem annyira világ színvonalúak. A Semmelweis is 501-600-as kategória, a többi meg mind ennél is odébb van. A diplomámat sem feltétlenül fogadnák el, biztos honosíttatni kéne, stb. Tudom, hogy tényleg baromi nehéz, nagyon sok a macera, de tényleg lehetetlen?! Nincs rá mód, hogy valahogyan ki lehessen menni?! Arra is gondoltam, hogy ha tanulni mennék ki, utána talán jobban kapnék munkát. Biztos van kint is ilyen 800 rangsorolású egyetem, ahova felvennének. De hát az meg ugye bár ismereteim szerint átlag magyar ember számára kifizethetetlen összeg. Ha olvassa bárki olyan a kérdésemet, aki jártas a témában, kérem írja le a tapasztalatait. Minden választ előre is köszönök!!

2016. nov. 3. 17:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
De miért pont USA? Csomó helyen lasszóval fogják az orvosokat, pl Franciaországban hiányszakma.
2016. nov. 4. 10:32
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehetetlen, de nagyon nehéz. Magyarországon végzel egy egyetemi szakot, természettudomány területen, mondjuk biokémiát-genetika-sejtbiológia-biofizika vonalon, megszerzed a diplomát (5év), utána mész tovább doktori képzésre (4 év). Doktorival a zsebedben nekiállsz posztdok helyeket keresni amerikában. Kimész. Ezek többnyire 2-3-4 éves csereprogramok, miközben már fizetést is kapsz. Ha egy lejár, kereshetsz másik helyet, de minél öregebb vagy, annál nehezebb találni másikat. Ha már kinn vagy édemes bekapcsolódni a fogadó egyetem oktatási tevékenységébe. Ha már kellően beágyazódtál a rendszerbe, beadhatsz egy zöldkártya kérelmet, amit szinte 100%, hogy elfogadnak, azt kell bizonyítani, hogy amit csinálsz, azt nagyon jól csinálod, és az intézményednek szüksége van rád. Nekem sok ismerősöm így került és maradt az USAban, és a feleségemmel mi is így töltöttünk 4 évet kinn.
2016. nov. 4. 14:18
 13/19 anonim ***** válasza:
32%
Micsoda hülyeségeket írnak itt egyesek. Én is kint vagyok munkavállalói vízummal, simán megkaptam. Egyáltalán nem lehetetlen.
2016. nov. 4. 16:03
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"Én is kint vagyok munkavállalói vízummal, simán megkaptam. Egyáltalán nem lehetetlen."

Azt senki nem mondta, hogy lehetetlen. Csak nehéz! Van különbség! Te mi alapján kaptad meg? Biztos hogy nem sima átlagemberként, csak ugye a többség nem magasan képzett. Sima melós meg nem kap, mert nincs cég, aki szponzorál valakit, mikor itt is sorban állnak a munkáért.

2016. nov. 4. 16:31
 15/19 anonim ***** válasza:
48%
Én egy amerikai cégnél dolgoztam Magyarországon és onnan hívtak át Texasba.
2016. nov. 4. 17:00
 16/19 anonim ***** válasza:
30%
az amerikaiak fejében baj van nem is kicsi sztem ne menj
2016. nov. 4. 21:01
 17/19 anonim ***** válasza:
A tiedben is...
2016. nov. 4. 21:08
 18/19 A kérdező kommentje:

#12/17 Köszönöm szépen a hasznos választ! Erről a lehetőségről eddig még nem hallottam. Igaz, hogy elég hosszadalmas idő, de hát ha utána tényleg pályázhatok zöld kártyára, akkor megéri. :)

#13/17 Ha megengeded, megérdeklődhetem, hogy te mit dolgozol kint? :)

2016. nov. 5. 06:12
 19/19 anonim ***** válasza:
#13 vagyok. Villamosmérnökként dolgozok egy mérőrendszereket gyártó cégnél.
2016. nov. 5. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!