Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Költözés USA?! (Többi lent)

Költözés USA?! (Többi lent)

Figyelt kérdés
Nyilván nagyon sok ember szeretne kiköltözni, köztük én is. Nyilván ott sincs kolbászból a kerítés, stb. Nagyon sokat olvasgattam már ezügyben, és igazából lényegében mindenhol azt olvasom, hogy lehetetlen kiköltözni. De tényleg lehetetlen?! Azzal tisztában vagyok, hogy nem lehet csak úgy kimenni. Vagy tanulni megy ki az ember tanulói vízummal, vagy dolgozni munkavállalói vízummal. Na már most nyilván egy pincérnői állásnál nem kapok vízumot. De milyen állás lenne az, amivel talán lenne esélyem kimenni? Az egészségügyben, vahy akár konkrétan orvosként sem kapnék állást? (Nyilván nekik is van elég dolgozójuk és orvosuk, plussz ahoz a nyelvet is tényleg anyanyelvi szinten kell beszélni a szakkifejezésekkel együtt, stb. stb.) Ráadásul ismerjük be, a magyar egyetemek sem annyira világ színvonalúak. A Semmelweis is 501-600-as kategória, a többi meg mind ennél is odébb van. A diplomámat sem feltétlenül fogadnák el, biztos honosíttatni kéne, stb. Tudom, hogy tényleg baromi nehéz, nagyon sok a macera, de tényleg lehetetlen?! Nincs rá mód, hogy valahogyan ki lehessen menni?! Arra is gondoltam, hogy ha tanulni mennék ki, utána talán jobban kapnék munkát. Biztos van kint is ilyen 800 rangsorolású egyetem, ahova felvennének. De hát az meg ugye bár ismereteim szerint átlag magyar ember számára kifizethetetlen összeg. Ha olvassa bárki olyan a kérdésemet, aki jártas a témában, kérem írja le a tapasztalatait. Minden választ előre is köszönök!!

2016. nov. 3. 17:03
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Olyan diplomával, kagy képességgel, ami nagyon ritka, még náluk is. Tehát pl orvosként, ha nagyon ritka területre szakosodsz, ugyanígy mérnöknél, pl a nanorobotika eléggé keresett, esetleg űrkutató-mérnök. Esetleg egy sima orvosi diplomával, legalább kétféle specializációval, és egy olyan nyelv anyanyelvi szintű ismeretével, amit az amerikaiak 1-2%-a beszél csak.
2016. nov. 3. 17:30
 2/19 A kérdező kommentje:
Na igen, ilyesmire számítottam én is.xd De ezeken a területeken elfpgadják a magyar diplomát?! Egyébként a magyar nyelv szerintem pont megfelel azoknak a kritériumoknak, amiket írtál.xd
2016. nov. 3. 17:56
 3/19 anonim ***** válasza:
Olyan nyelvre gondoltam, aminek hasznát is veszik a munkaadók. Magyarral nem sokra mennének.
2016. nov. 3. 17:58
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha tehetség vagy, rendkívüli jó szakember akkor kaphatsz vízumot.

Tanulni is mehetsz ki de az nagyon sok pénz.

Kimehetsz ESTA-val és elfelejtesz hazajönni de akkor biztos hogy nem diplomás állásod lesz. Van akinek így is bejött kint az élet mert vállalkozó simán lehetsz akkor is ha nincsenek kinti papírjaid és sok könnyítés van hogy jogsit szerezhess, adószámod lehet, stb.

2016. nov. 3. 18:30
 5/19 anonim ***** válasza:

Átlag emberként reálisan az alábbiakkal juthatsz ki:

-zöldkártyalottó

-közvetlen rokon

-házastárs

2016. nov. 3. 18:33
 6/19 anonim ***** válasza:

Átlag emberként reálisan az alábbiakkal juthatsz ki:

-zöldkártyalottó

-közvetlen rokon

-házastárs

Nem lehetetlen, csak nagyon nehéz. Nem kell az elején feladni, teperni kell érte.

2016. nov. 3. 18:33
 7/19 anonim ***** válasza:

Legegyszerűbb leggyorsabb,hogy kimész Estaval és kint ragadsz, ha nő vagy könnyű dolgod van mert hamar megismerkedhetsz egy Férfival akivel egymásba estek majd a státuszodra való tekintettel ha a férfi komolyan gondolja valószínűleg gyorsan feleségül vesz.

Onnantól meg már megvan a zöldkártya és dolgozhatsz hivatalosan stb...

2016. nov. 3. 18:49
 8/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A második válaszolóhoz lenne még egy kérdésem, ha megengeded: Tehát ha valaki ESTA-val megy ki, és elfelejt haza jönni, akkor tulajdonképpen illegálisan van kint. Na már most ez esetben hogy lehet vállalkozása, jogsija és adószáma? Ez tényleg járható út? És ha valahogy elkapnak, pl. igazoltatnak az utcán vagy bármi (nem engészen vagyok tisztában az illegális oldalával a dolognak) és lebukok akkor mi történik? Kitoloncolnak és pénzbírságot kapok? Börtönbe is kerülhetek? Vagy már túlságosan túlkomplikálom?xd

2016. nov. 3. 20:57
 9/19 anonim ***** válasza:
48%
Illegálisként nem vállalnám. Közel sem olyan úgy, mint legálisan. Nem élveznéd az USA előnyeit. Olyan kiszolgáltatott lennél, amit szerintem nem akarsz. Nem mellesleg nem jöhetsz haza, mert utána nincs visszaút.
2016. nov. 3. 21:15
 10/19 anonim ***** válasza:

"És ha valahogy elkapnak, pl. igazoltatnak az utcán"

Ott ilyen nincs!Ha kocsival mész akkor sincsenek ilyen tandom ellenőrzések mint itthon!Csak akkor állítanak meg ha valami szabalytalant csinaltal!Mondjuk akkor bajba leszel mert amint kiderul hogy illegalis vagy mar vissznek is a repterre es toloncolnak haza!

2016. nov. 3. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!