Az Usa melyik állama a legélhetőbb? Mondjuk a top 10 államra lennék kiváncsi, és örülnék ha kint élőktől is érkeznének válaszok.
Ahany ember annyi szokas. Van aki a meleget, van aki a hideget szereti. Van akinek nem problema naponta 2 orat oda-vissza utazni a munkahelyere, van aki inkabb setal tiz percet a melohelyre. Van akit nem erdekel a metropolis, van aki imadja a ritkan latott termeszeti szepsegekkel megaldott helyeket, van aki pont a forditotja.
A nagy nevek: New York, San Francisco, Los Angeles mind nagyon dragak, kulonosen az ingatlanok. Ahol sok a fekete es a spanyol ott valoszinu joval magasabb a bunozes aranya is. Van ahol hordhatsz magadnal fegyvert, van ahol letartoztatnak ezert. Van ahol fizetni kell allami adot is a szovetsegi mellett, van ahol nincs ilyen kotelezettseg. Tobb helyen meg tovabbi jovedelem adot is kivetnek a lakosokra. Van ahol normalisabb, ertelmesebb, modernebb felfogasu emberek elnek, van ahol barhova mesz tele van REDNECK-kekkel es az altalanos muveltseg is valahol a magyar altalanos iskola also tagozatanal csucsosodik. Oriasi orszagrol van szo, mi mar 30 eve itt elunk, valamikor Iowaban egy ertelmesebb helyre juttatott a kotelezo menekult program, viszont "melegebb eghajlatra" vagytunk es nehany honap mulva lekoltoztunk Floridaba. A nep birka de megszoktuk, tudod vakok kozott kiraly a felszemu, olcso az ingatlan ha jo helyen keresed. Ha elkoltoznek innen valoszinu Oregont, Washington allamot, Coloradot, Iowat, Arizonat, Nevadat, talan Eszak Karolinat valasztanam tobb massal szemben.
Igényeid és pénzügyi lehetőségeid függvénye.
Ha naponta akarsz sielni, ne költözz Hawaii-ra, ám ha a meleget szereted, ne Alaszkát vedd számításba!
Ha a többségi javaslat szerint döntesz, az azt jelenti, hogy azért teszed, hogy ha nem sikerül valami, legyen kit okolnod.
Államra ne legyél kíváncsi, városra, kerületre megy a választás. Például Berkeley (éltem ott) és a szomszédos Oakland között ég és föld a különbség, Berkeley egy egyetemi város, saját egyetemi rendőrséggel és civil járőrrel és a bűnözés alacsony. Amikor éjfélkor leültem zabálni akkor fél óra alatt három különböző rendőrség járőrjét számoltam meg. Oakland ezzel szemben bűnözés tekintetében a nyugati part egyik legrosszabbja.
Vegyük Portlandet, ott is külvárosban, Hillsboroban laktam, na az békés de nagyon külváros, akarsz valamit, irány a MAX-szal a belváros. Egy másik külváros viszont, Hazelwood viszont olyan hely, hogy nemhogy lakni nem mennék oda de éjszaka még látogatni is kétszer meggondolnám.
Szóval, ésszel tessék kitalálni, hova és miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!