Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Hi, van egy fontos kérdésem....

Hi, van egy fontos kérdésem. Hogy lehet kiköltözni az USA-ba vagy Kanada-ba véglegesen? Még csak 14 éves vagyok és valószínűleg sokba fog kerülni úgyhogy lehet h már most el kell kzdenem gyűjteni.

Figyelt kérdés

Úgy könnyebben kimehetek Kanadába h nevelőapámnak van egy haverja Kanadában és valami cnc szakunkás van felesége,2 gyereke és nevelőapámmal jó kapcsolatban vanak. szóval,ötletek

ja igen és apai ágon van még vmi Ontario-i rokon az segíthet? ha jól tudom azt hiszem a féltestvére de egyáltalán nem tartják a kapcsolatot

2010. ápr. 25. 15:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Utolso! Leirnad legyszives, hogy te hogy mentel ki? Hazassag vagy munka utjan? Esetleg a lotton nyertel?
2010. máj. 2. 01:28
 12/19 anonim ***** válasza:

beiratkoztam egy itteni suliba MA kepzesre BA dipo utan, mellette vallaltam munkat bartenderkent...aztan rengeteg melo utan kaptam munkavizumot, es most igy vagyok kinn. raadasul a szakmamban dolgozhatok es sikeresen, ugyhogy asszem egy eletre maradok :)

csak ugy vagj bele ha nagyon szeretnel amerikai lenni es ez meger neked rengeteg penzt, munkat meg idot, mert ha csak a jobb eletszinvonal miatt, akkor maradj az eu-ban vagy kanadaban, ott sokkal konnyebb letelepedni!

felejtsd el az ilyen szarokat, hogy zoldkartyalotto, meg behazasodas, ha itt akarsz elni, fogadd el, hogy kemenyen meg kell erte dolgoznod, errol szol amerika, itt nem szeretik az ugyeskedoket!

2010. máj. 4. 16:26
 13/19 anonim ***** válasza:
En is szivesen kimennek, de egy dolog tart vissza. Mar 27 eves vagyok. Nem tudom, hogy be tudnek-e illeszkedni. Megkerdezhetem, hogy te hany evesen kerultel ki es mennyire ment nehezen a beilleszkedes?
2010. máj. 4. 17:12
 14/19 A kérdező kommentje:
Utolsóelőtti! mennyi idő altt kaptál munkavízumot? és ez h megy? ott behívtak interjúra és felvettek a munkába? és egyáltalán ott jól élsz? úgy értem hogy nem a gettóban hanem normális körülmények között pl lakást bérelsz(vagy vettél?) vagy házban? megtudod venni a kaját stb
2010. máj. 4. 20:17
 15/19 anonim válasza:
Szió! Én is úgy tervezem, hogy Kanadában szeretnék lakni és szerintem az ottani városok közül én Vancouvert választanám. Ott is használhatsz angolt, franciát és még rengeteg más nyelvet. Én amikor először láttam róla képet eldöntöttem, hogy ott akarok élni, így elkezdtem hozzá az alaplépéseket ( ez esetben ez még csak a nyelv tanulás és a gyűjtögetés XD )és remélem, hogy egy nap majd sikerül.
2010. máj. 6. 18:09
 16/19 anonim ***** válasza:

en 21 evesen jottem (most leszek 25), de szerintem 27 evesen lazan belevaghatsz, ha tenyleg szeretned. amerikaban ez is teljesen mas, itt nemhogy 27 evesen, az emberek akar 40-50-60 evesen is mobilak, nemhogy az orszag egyik vegebol a masikba, hanem akar mas kontinensre is elkoltoznek, ha ugy gondoljak. uj szakmat tanulni, uj eletet kezdeni valahol itt nem csak 20 evesen lehet. ha 40 evesen van eleg sporolt penzed mondjuk takaritasbol minnesotaban, elvegezheted a jogot, es beallhatsz jogasznak egy multiceghez los angelesben...akarmit csinalhatsz, minden az elhatarozason, a kemeny munkan es egy kis szerencsen mulik.

masik kerdezonek: ha itt tanulsz, vallalhatsz reszmunkaidos allast a campus kornyeken, ha eveket eltoltessz igy, akkor onnan mar altalaban nehany megkotessel, de maradhatsz.

nem tudom mennyire ismered new yorkot, hogy igy ghetto...de ha mondjuk arra gondolsz, akkor nem bronxban elek, hanem a west villageben, manhattanben berelek 3 szobas lakast. ebbol kifolyolag nincsenek filleres gondjaim, persze en nem akarok arany-mosdokagylot a furdoszobamba, de anyagilag nem latom hianyat semminek amire vagyom. nagyon szeretek pl. utazni, otthon kellett rendesen sporolnom nehany napos europai varosnezesekre-bulizasokra, az itteni penzembol ha ugy hozza kedvem kiveszek par napot es atrepulok thaifoldre, braziliba, vagy uj-zelandra, vagy akarhova a vilagon.

utolsonak: en is remelem, hogy sikerul! el kinn egy rokonom vancouverben kb. 30 eve es nagyon szereti, nem koltozne sehova mashova, pedig bejartak mar lakoautoval vancouvertol buenos airesig egesz eszak-kozep-del amerikat.

2010. máj. 7. 18:25
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

ja, meg a 27 evesnek:

amerikaban beilleszkedni...hat ez legyen a legnagyobb a problemad! annyifele ember van itt, hogy az szinte egyik pillanatrol a masikra megy, ha nem vagy tele eloiteletekkel (es foleg nem hangoztatod ezeket!) es nyitott vagy az emberekre. sokan gunyoljak az amerikai mumosolyt, de ez nem mumosoly, hanem ragados es el sem hiszed mennyivel jobb mosolyogva elni. ha ismeretlen emberek mosolyognak rad es koszonnek az utcan, akkor ott nem nehez baratkoznia senkinek!

2010. máj. 7. 18:31
 18/19 anonim ***** válasza:

szinte öröm hallgatni a válaszokat :) illetve olvasni.

en 21 evesen jottem (most leszek 25), de szerintem 27 evesen lazan belevaghatsz, ha tenyleg szeretned. amerikaban ez is teljesen mas, itt nemhogy 27 evesen, az emberek akar 40-50-60 evesen is mobilak, nemhogy az orszag egyik vegebol a masikba, hanem akar mas kontinensre is elkoltoznek, ha ugy gondoljak. uj szakmat tanulni, uj eletet kezdeni valahol itt nem csak 20 evesen lehet. ha 40 evesen van eleg sporolt penzed mondjuk takaritasbol minnesotaban, elvegezheted a jogot, es beallhatsz jogasznak egy multiceghez los angelesben...akarmit csinalhatsz, minden az elhatarozason, a kemeny munkan es egy kis szerencsen mulik.

masik kerdezonek: ha itt tanulsz, vallalhatsz reszmunkaidos allast a campus kornyeken, ha eveket eltoltessz igy, akkor onnan mar altalaban nehany megkotessel, de maradhatsz.

nem tudom mennyire ismered new yorkot, hogy igy ghetto...de ha mondjuk arra gondolsz, akkor nem bronxban elek, hanem a west villageben, manhattanben berelek 3 szobas lakast. ebbol kifolyolag nincsenek filleres gondjaim, persze en nem akarok arany-mosdokagylot a furdoszobamba, de anyagilag nem latom hianyat semminek amire vagyom. nagyon szeretek pl. utazni, otthon kellett rendesen sporolnom nehany napos europai varosnezesekre-bulizasokra, az itteni penzembol ha ugy hozza kedvem kiveszek par napot es atrepulok thaifoldre, braziliba, vagy uj-zelandra, vagy akarhova a vilagon.

utolsonak: en is remelem, hogy sikerul! el kinn egy rokonom vancouverben kb. 30 eve es nagyon szereti, nem koltozne sehova mashova, pedig bejartak mar lakoautoval vancouvertol buenos airesig egesz eszak-kozep-del amerikat.

Hasznos volt számodra ez a válasz?

A válasz írója 49%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 05-07 18:25

Tőled pedig azt szeretném kérni hogy egy részletes eddigi élménybeszámolót küldj nekem, esetleg ha képeket és videókat is tudnál küldeni privátban azt nagyon megköszönném.

2010. jún. 23. 11:14
 19/19 anonim ***** válasza:

Tiz ev eltelt. Mi lett veled vegul, ki tudtal koltozni anyukaddal egyutt?

Ha igen, hol laktok?

2019. dec. 28. 03:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!