Lehet amerikába vinni szalámit, túró rudit, unikumot?
Húskészítményt nem vihetsz, túrórudit semm vinnék, mert egy 10+ órás út után abból mi maradna? Az alkohol szerintem mehet.
A Turo Rudi kulonosen jo otlet: BUD-JFK (talan ez a legrovidebb) netto 11 ora. Szamold ra az itteni +2 orat, amivel elobb kint kell lenned, plusz a repuloterre vezeto utat (+1 ora minimum), plusz az ottani, repuloterrol a szallasodra vezeto utat. Na, most tartunk usque 15-16 oranal, hutes nelkul. Szerinted a turo rudi eddigre milyen allagu lesz?
Ne vigyel semmi ilyesmit mert vagy megromlik, vagy siman lehet ott is kapni. Ha mar annyira akarsz 'magyaros' cuccokat, vigyel valami nepmuveszeti cuccot.
Allati eredetu termeket TILOS az USAba behozni. Ebbe tartozik minden nemu husaru! (kergemarha kor miatt)
szalami, kolbasz, felvagott, sonka, szalonna, stb.
Friss zoldseget/gyumolcsot szinten TILOS! (a feluleti korokozok miatt)
Ha van nalad egy alma megtalaljak es kidobatjak. A szaglaszo kutyusok ott maszkalnak az emberek kozott a repteren, amig azok varnak a borondre, es ha erez nalad valamit leul melled a tiszt pedig megkerdezi, hogy mi van nalad. Nalam egy URES bananhej volt a szatyorban es a bloki leult mellem. Megmutattam a bananhejat, kidobadta velem es tovabbi jo utat kivant. A borondben volt 1 karton turo rudi, 6 csomag gesztenye pure, Balaton szelet, Pilota keksz, Vanilias karika es egy zacsko pirospaprika. Az nem erdekelte oket.
13 eve elek az USAban, nem egyszer nem ketszer jottem, jottek hozzam, a turo rudi az szinte kotelezo. Gesztenye pure is, de hoztak mar 3 rud beiglit is.
Ami hazi keszitesu (lekvar, meggy befott), sutemeny vagy ami gyari csomagolasu (rudi, keksz, stb) azokat be lehet hozni nyugodtan!
Alkoholt is lehet hozni de arra van egy limit, talan max 1 liter fejenkent. Ennek jarj utana pontosan.
Barmilyen amerikai ismerossel kostoltattam a turi rudit, egyiknek sem izlett.
Mellekesen a turo rudi es a gesztenye pure a repterre indulas pillanataig a fagyasztoban van. Indulas elott zacsiba csomagolva tesszuk a borondbe.
A gep csomagtereben hideg van, nem olvad ki teljesen.
Miutan megerkezunk azonnal bevagjuk a fagyasztoba.
Es ez Bud - Lax utvonalra vonatkozik. Volt olyan husvet amikor meg a karacsonykor hozott turo rudit ettuk a fagyasztobol es SEMMI baja nem volt.
Amit beiglit most Januarban hoztak a rokonok abbol meg mindig van a fagyasztoban. Semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!