Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Azt tudom hogy menekültkén...

Azt tudom hogy menekültkén már nem mehetek, nem is mennék, van rá esély hogy beengednek az országba?

Figyelt kérdés

Kanadai bevándorlási üggyel kapcsolatban érdeklődnék,mert szeretném tudni mire számíthatok a leírtak alapján akkor, hogyha turistaként vagy meghívó levéllel kiutazom.

2011.szeptember 29.én a családom és én igényeltük a menedéki jogot.

Ekkor voltam 16 éves,az-az még kiskorú.Megtörtént a tárgyalás amire nemleges választ kaptunk, ezért kiutasított az ország minket.2013. október 6.án jöttünk vissza Magyarországra. Ott tartózkodásunk alatt én betöltöttem a 18. életévem, és igényeltem a segélyt, amire jogosult voltam.Nem tudom számít-e az hogy kiskorú voltam mikor kimentünk,mert egy nagyon jó barátom odakint él, és hogyha szükséges akkor ügyvédet fogad,ő nem állampolgár csak rezidens, abban az esetben hogyha turistaként mennék mit kellene igényelnem az ideiglenes látogatási engedélyen kívül? Akkor is belém köthetnek hogyha meg van minden szükséges papír? Hogyha tud meghívó levelet küldeni, abban az esetben is szükséges az ideiglenes utazási engedély?

2016. szept. 4. 15:14
 1/1 anonim válasza:

Az eTA (Electronic Travel Authorization) kérdőívében szerepel, hogy "Have you ever been refused a visa or study or work permit, denied entry or ordered to leave Canada or any other country" és itt részletesen le kell írnod a sztoridat. Ennek fényében elképzelhető, hogy nem adják meg a beutazási engedélyt. Ilyen esetben a kanadai bíróságon kérhetsz felülvizsgálatot, ilyenkor persze célszerű ügyvédet is fogadni.

[link]

2016. szept. 4. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!