Hogy él az Usaban egy szegény, középosztálybeli és gazdag család?
Nagyon eltérő a helyzet államonként. New York, California államokban még a 60-80 ezres éves fizetés sem elég a jól kereső kategóriához. Missisipiben meg 20-25.000-rel már nagyon jól élsz. Nagy átlagot tekintve olyan 45.000 dollár az évi átlagkereset, de igen nagy a szórás, még államokon belül is. Szegénynek amúgy az számít statisztikailag, aki nem keresi meg teljes munkaidőben az évi 20.025 dollárt. Mi Atlantától északra élünk egy kisvárosban(Georgia állam) a feleségemmel, ő a postánál dolgozik, 24.000 dollár éves fizetése van, de mivel szövetségi állás, biztosabb, és jár nekik sok minden, ami egy magánszektorban dolgozónak nem biztos. (pl. fizetett szabadnap, egészségbiztosítás). Én 38.000-et keresek évente, egy kis informatikai cégnél vagyok helpdeskes. Nagyon szépen megélünk, anyagi gondunk nincsen, persze nem eszünk lazacot minden nap, de mindenre bőven jut, és papírforma szerint 2-en együtt, családi jövedelmeket tekintve, átlag életvitelt folytatunk.(3 szobás ház, 2 autó, heti kirándulások, éttermezés heti 2-4 alkalommal. Ez itt mind átlag, közel sem rongyrázás.)
Ha kérdésed van, szívesen válaszolok, akár privátban is.
Uristen elozo, komoly amit irsz.
Oke kerdezo, tessek az en peldam, hogy lasd a kulonbsegeket amiket fenti honfitarsam irt.
Mi ketten a parommal Californiaban elunk es a parom keres annyit mint az elozo valaszolo a felesegevel egyutt.
Plusz nalunk ugye van meg az en fizum, ami 50K egy evben es igy tudunk olyan eletszinvonalom elni itt a napos Caliban mint ok ott Georgiaban.
Nem igazan lehet pontos valaszt adni a kerdesedre, hiszen latod, ahany allam/varos annyi fele szinvonal es penzosszeg, ami ezt a szinvonalat fenntartja.
Én vendégségben voltam Észak-karolinában. Akiknél voltam azok átlag családnak mondják magukat, de saját családi házuk volt, mindenkinek saját autó de persze nem újak, gyakran mennek kirándulni, minden évben lemennek pár napra a tengerpartra.
Na de azt nem tudom mennyit keresnek éves szinten...
Gondoltam leírom mert érdekes lehet.
Mi dollárban számítva 60-70 ezer dollárt keresünk évente itthon. Ebből élünk úgy ahogy az első írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!