Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Van itt olyan, aki él (t) már...

Van itt olyan, aki él (t) már az USA-ban, milyen volt?

Figyelt kérdés

Mennyire rasszisták?

Mennyire befogadóak?

Illetve, KB mennyi pénz kell a kiköltözésre?

Kell-e félnem az afroamerikaiaktól, vagy a mexikóiaktól?

Illetve milyenek ott a lányok?

Melyik a legbefogadóbb állam?

Milyenek az amerikaiak?

2016. júl. 14. 13:59
 1/6 anonim ***** válasza:
New Yorkban éltem pár hónapot. Nem (nyíltan) rasszisták, nem különösebben befogadóak, rengeteg pénz kell a kiköltözéshez. A négerek és a mexikóiak sem emberevők. A lányok változatosak, vigyázni kell: ami Magyarországon még a nyomulas és a zaklatás határán van, az ott egyértelműen a zaklatás kategóriába fog esni.
2016. júl. 14. 14:10
 2/6 anonim ***** válasza:
1, érdekes amit a nőkről írtál. igaz én csak turista voltam, de ebből sokat nem vettem észre. SF-ban voltam szórakozóhelyen is, és nem igazán láttam különbséget csajozás témakörben.
2016. júl. 14. 14:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Californiaban elek.

A fekete embereknel rasszistabb nepseggel en meg eletemben nem talalkoztam, pedig sok helyen jartam a vilagban. A feherek nem foglalkoznak azzal, hogy kinek milyen a borszine, de nagyon sok olyan feketevel volt dolgom, akik nyiltan megkulonboztettek minket, mert feherek voltunk es probaltak keresztbetenni, es majdnem sikerult nekik egeszen addig, amig nem hivtuk a feletteset/managert/fonokseget stb, akik mindig feherek voltak...

Nem tudom mennyi penz kell, gondolom sok!

A mekak mokas nepseg es nagyon kemenyen dolgoznak. Ha nem mesz bandak kozelebe, akkor nem kell tartanod toluk. A feketek kozul vannak zuros alakok es persze van nagyon sok oltonyos/kulturalt, mar messzirol eszre lehet venni, hogy melyikkel nem lesz semmi gond es melyiket jobb elkerulni messzire. A ruhazatukon, a testtartasukon, a viselkedesukon latszik, hogy problemas az illeto vagy sem.

En lany vagyok, nem probaltam sose csajozni...

Jartam mar 6 allamban, eddig mindenhol befogadtak...a tobbi 44-rol nem tudok nyilatkozni.

Az amerikaiak kozvetlenek, butak, mosolygosak, kedvesek.

2016. júl. 14. 19:07
 4/6 anonim ***** válasza:

En New Yorkban elek mar tobb eve. Igen, elozo valaszolonak igaza van: a feketek nagy fajgyulolok.altalaban mindenkit utalnak aki nem fekete, de meg afrikai negereket is. Minket, feher bevandorlokat, kulonosen utalnak, azt kepzelik, valamit elvettunk tolunk, bar nem tudom mit. Mexikoi es mas Latin Amerikai csak dolgozni akar, bar ott is vannak Amerikat guyulolok. Amerikai emberek altalaban baratsagosak es befogadok bar nem ertem miert butaknak tartja oket az elozo valaszalo. Lehet hogy olyan kornyezetben mozog, de buta emberek mindenhol talalhatok. En eddig csak ertelmes emberekkel talalkoztam , de olyan helyeken is dolgoztam: konyvesbolt, tobb konyvkiado es egyetemi konyvtar.

Ami a zaklatast illeti, munkahelyeken nagyon kell vigyazni, mert uralkodik politikai korretseg, kulonosen nagy cegeknel. Ha esetleg egy szerencsetlen bokolni probal kolleganojenek, az zaklatassal vadolhatja.

2016. júl. 14. 19:26
 5/6 anonim ***** válasza:

Igen, buta emberek mindenhol vannak, igazad van.

En az amerikait a magyarhoz hasonlitom es ezert tartom oket butanak. Nemcsak lexikalis kerdesekben, hanem gyakorlati/mindennapi dolgokban is.

Elismerem, a legtobb amerikai a szakmajaban kiemelkedo, de minden egyeb mas temaban ostoba. A fonokom peldaul kivalo uzletember, milliokkal dobalozik napi szinten, de fogalma sincs, hogyan kell elkuldeni egy emailt csatolmannyal. Fogalma sincs, hogyan kell egy rendszamot felcsavarozni a kocsira. Ilyen gyakorlati dolgokban abszolut bena. Es nemcsak o. Nagymeno ugyvedek vesznek korul, biztos okosabbak nalam, amikor jogi dolgokrol van szo, de alap dolgokkal nincsenek tisztaban, peldaul hogy a sajat hazan hol van a gaz/vizora es hol lehet peldaul elzarni a gazt, ha foldrenges van. Fogalmuk sincs merre induljanak, ha azt mondod neki, hogy menj zard el a focsapot.

Ismertem olyan autokereskedot, aki fejben kiszamolta a kocsik arara a kulonbozo kamatlabakat, de a boltban amikor az elado odaadta neki a visszajarot gondban volt, hogy mennyi is jar vissza...

Ettol fuggetlenul kedvesek, baratsagosak, joindulatuak, de amikor leulsz veluk beszelgetni es elkezded oket kiismerni, uvolt roluk a sotetseg.

Persze ezt en pozitivumnak veszem be, ugyanis az o gyengeseguk a mi erossegunk es ezert van, hogy a legtobb amerikai aki magyart foglalkoztat csak amul-bamul, hogy mi milyen sokoldaluak, ugyesek, bolcsek vagyunk ;)

2016. júl. 14. 21:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Amúgy van abban az igazság amit az #5 írt. Én egyszer pumpát próbáltam kérni, mert leeresztett a kerék a kocsin és a pasas nézett rám nagy kerek szemekkel és mondta, hogy hát a kereket azt nem lehet felfújni, szerelőhöz kell vinni... Szóval erről ennyit :D
2016. júl. 14. 23:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!