Miért illegális a Kinder tojás az USA-ban? Beviteléért miért kell 2500$ bírságot DARABONKÉNT fizetni?
Egy régi, de hatályos törvény miatt nem kapható, s be sem vihető az USA területére.
Az indoklás az, hogy veszélyes a benne található meglepetés. Az alkatrészek mérete, de az összerakott játék is olyan kicsi,
hogy könnyen lenyelhető. Fulladást is okozhat.
Fegyver és tojás:
A fegyvertartás a régi időkre nyúlik vissza, s ragaszkodnak az emberek hozzá.
Fegyvert csak felnőtt birtokolhat, akinek kellő belátással kellene rendelkeznie az őrzéséhez és használatához
Csokit pedig pici gyermek is majszolhat, aki még nem tud vigyázni magára.
Köszönöm a válaszokat!
Egyébként én is hallottam egy történetet, hogy egy kisgyerek az anyja fegyverével lőtte le az anyját (mert az meg elől hagyta).
Egyébként a csomagoláson és a kapszulában lévő papíron (ráadásul sok nyelven) le van írva, hogy a tojásban a játék nem ajánlott 0-3 éves korig. Az EU-ban viszont tényleg soha nem hallottam olyan történetet, hogy lenyelte volna egy kisfiú/kislány, és emiatt megfulladt volna.
Mindenesetre a szülőknek valóban jobban oda kellene figyelniük az USA-ban a gyerekeikre. Tegnap is volt a CNN-en, hogy egy aligátor elragadott egy 2 éves kisfiút Floridában, játszás közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!