Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » USA-ban belül hova?

USA-ban belül hova?

Figyelt kérdés

Szeretnék kiköltözni pár évre az USA-ba majd, de nem tudom merre érné meg. Nézegettem neten, de eléggé megoszlik a vélemény. Sajnos nincs kint ismerősöm, de ha valaki esetleg volt kint, vagy van ismerőse tudna segíteni hova lenne jó?

Olyan állam vagy konkrét város érdekelne, ahol a megélhetési költség nem irreálisan magas (mint New Yorkban), de annyira lehet jól keresni, hogy egyedül fent tudjam magam tartani és hogy albérletet is tudjak találni a közelében. Gazdasági diplomám van, 3 év szakmai tapasztalatom nemzetközi cégnél, szóval az angol is megy, úgyhogy olyan városba szeretnék menni ahol ezzel 3-4 hónapon belül esélyes az elhelyezkedés (tudom, hogy ez rajtam és a szerencsén is múlik, de gondolom ahol kisebb a munkanélküliség jobb a kilátásom).Illetve jó lenne ha olyan helyet tudnátok javasolni, ami inkább partközelben van és nagyobb város (nem feltétlen többmilliós városra gondolok, csak ami kicsit pörgősebb vagy autóval viszonylag közel van nagyvároshoz).

Tudom, hogy kicsit buta kérdés, mert ezt nekem kéne már tudnom, de érdekel ki mit javasolna. Nagyjából egy év múlva lesz esedékes, addig még kutatok. :)

2016. jún. 12. 20:42
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Nem fog senki se alkalmazni téged diplomás állásra. Ott is van elég diplomás. Akkor kapnál állást kint hivatalosan ha te egy olyan szakmai zseni vagy, amihez hasonló alig-alig van az USA-ban és egy cég fizet azért hogy te vízumot kapj és náluk dolgozz.

Illegálisan dolgozhatsz de nem fognak a multik alkalmazni és fizikai munkát kell végezned. Ebben az esetben ne is említsd hogy dolgozni mész, a diplomádat hagyd otthon.

Javaslom UK-t ha tudsz angolul.

2016. jún. 13. 08:02
 12/17 anonim ***** válasza:

Egyetemmel vagy tanulni menjél ki, esetleg bébiszitternek, úgy van esélyed vízumot kapni. Az, h gazdasági diplomád van és azzal te ott szeretnél dolgozni, kevés. Van, aki vadászpilóta akar lenni, mégsem jön össze neki.

Ha viszont mégis sikerül, ami igazából csak azon múlik, h mennyire akarod, akkor sztem menj dél kaliforniába, pl. LA-be. Nekem nagyon adja ott a hangulat...de drága nagyon az is.

Ha jól akarsz keresni, nem drágán élni és olyan helyen akarsz lenni, ahol viszonylag jó a közbiztonság és van ipar és munkalehetőség, akkor menj Texasba. Kevésbé pörgős hely is, mint pl. NY, kevésbé zsúfolt, nagy kocsid lesz, etc! :)

2016. jún. 13. 10:25
 13/17 anonim ***** válasza:

Te tényleg ilyen buta vagy, Kérdező, vagy csak megjátszod?

Legalább kb. nemzetközileg elismert tudósnak kellene lenned ahhoz, hogy munkavállalással 5-6 évre kihívjanak.

Kutató orvosokat szoktak még fél- egy évre hívni esetleg, mást nem!

Nagyon naiv és tudatlan vagy, ne haragudj. Ha annyira jól tudsz angolul, mint mondod, akkor illett volna elolvasnod a dolgokat, mielőtt ilyeneket írsz.

2016. jún. 13. 13:48
 14/17 anonim ***** válasza:

Azért nem csak kutatóorvosokat vesznek fel...

Próbálkozz a mostani munkahelyeden keresztül kijutni, nagy cégeknél elő szokott fordulni, hogy van lehetőség USA-ban dolgozni pár évet.

2016. jún. 13. 22:37
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. jún. 14. 00:19
 16/17 anonim válasza:

Figyelj, szerintem csak munkavízummal menj ki. Ha msc diplomád van, akkor nem hinném,hogy a mekiben szeretnél dolgozni évekig. Várj még ezzel a lehetőséggel. Az ESTA-val tudnál 3-hónapig legálisan kint tartózkodni, de amellett nem vállalhatsz hivatalosan munkát, ha túltartózkodsz, akkor pedig illegálissá válsz és ha visszajössz Magyarországra 10 évig nem mehetsz vissza.

Én egyébként 5 évet éltem kint, de nem munkavízummal Chicagóban. Élhető város, hasonló, mint New York csak olcsóbb minden, nekem sokkal szimpatikusabb, mint New York . San Francisco iszonyú drága és általában a többi nyugati parti rész. Fontold meg, de ne hamarkodd el. Olvasd el azt is amiket itt írtak.

2016. jún. 17. 19:05
 17/17 anonim ***** válasza:

Kerdezo, ha megy az angol akkor inkabb angol oldalakon kutakodj.

Eloszor a hivatalos oldalakon kezd, majd atterhetsz forumokra, de vigyazz, nehogy olyan forumra akadj, mint a GYIK, ahol hozza nem erto, USAban sosem jart kanapehosok cincognak...es ezt most csak az veszi magara, akinek inge.... ;)

[link]

[link]

[link]

2016. jún. 20. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!