Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Az államokban mennyire beszéln...

Az államokban mennyire beszélnek franciául?

Figyelt kérdés
3 hetes munkára kiküldtek az usába, de angolul nem nagyon tudok, csak franciául. A reptéren meg a szállodákban gondolom tudnak valamennyire nem?
2016. jún. 9. 12:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
9%
Pont annyira, mint amennyire te a suliban megtanultál, azaz kb semmit.
2016. jún. 9. 12:17
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem nem nagyon, repteren biztosan nem. Szallodaban elkepzelheto, de nekik a spanyol a masodik nyelvuk, a gyerekek is azt tanuljak az iskolaban mint elso idegen nyelv es ha valami nem angolul, akkor spanyolul van kiirva.
2016. jún. 9. 12:17
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem suliban tanultam, hanem Franciaországban éltünk sokáig, de sajnos most lehetőségem és időm sincs angolul megtanulni.
2016. jún. 9. 12:43
 4/12 anonim ***** válasza:
Kanadában többre mennél a francia tudással.
2016. jún. 9. 17:19
 5/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszokat. Maradok Európánál. Belgium, Franciaország, Svájc itt amúgy is többre megyek vele.
2016. jún. 9. 17:46
 6/12 anonim ***** válasza:
Szinte semennyire. Tizen+ eve elek itt, persze vannak akik tobb nyelven beszelnek (nemcsak spanyolul) de a repteri/szallodai dolgozok pont nem azok!
2016. jún. 9. 19:37
 7/12 A kérdező kommentje:

Akkor kik beszélnek? Mert szerintem ezek lennének a legfontosabbak. Meg max ha étterembe mennék, akkor valami franciait választanék, ott biztos beszélnek.

El nem tudom képzelni, hogy legalább alapmondatokból ne tudnának néhányat a repülőtéren. Egy minőségi HOTEL-ben meg már elvárható lenne 1-2 alapmondatot tudni... Ezt még Magyarországon is megkövetelik valamennyire.

2016. jún. 9. 21:37
 8/12 anonim ***** válasza:

Ja de azert Magyarorszag az NEM az USA.

Elvarhato?? Jah, hogy neked milyen elvarasaid vannak az szerinted hol erdekli oket?

Ezek itt olyan jol evannak a kis vilagukkal, hogy ugy erzik abszolut felesleges mas idegennyelvet megtanulniuk. Te ezen felhaborodhatsz, de nem fog valtoztatni a tenyen, hogy a rengeteg spanyol ajku bevandorlo miatt a spanyol a masodik anyanyelv es nem a francia.

Lehet hogy a keleti parton talalsz, de hogy a nyugatin es delen nem talasz tomegevel francia nyelvtudot, az tutti.

A helyi thai meg olasz etteremben is mexicoi a mosogato meg a szakacs besegito, pedig biztos lenne thai/olasz ajku ember, de a mekanal olcsobban senki nem dolgozik. A hivtalokban, korhazakban, uzletekben szinte minden angolul meg spanyolul van kiirva.

Ha kifogsz egy hotelt, ahol nem-amerikai dolgozik (valami europai) akkor talan akad franciaul is tudo... good luck...vagy inkabb bonne chance ;)

2016. jún. 9. 23:59
 9/12 anonim ***** válasza:

Luisiana talán az egyetlen hely az USA-ban, ahol értik és beszélik is a franciát.

Különösen az idősebb nemzedék.

A keleti és nyugati partokon is vannak jelentős francia közösségek, de az amerikai átlagember (ha tanulta is az iskolában, ami elég ritka), nem beszéli a franciát.

2016. jún. 10. 10:10
 10/12 anonim ***** válasza:

Luisianában sok francia származású van úgyhogy az idősebbek beszélnek franciául.

Kanadába többre mennél a francia nyelvvel.

2016. jún. 10. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!