Kaliforniába utazunk és autót bérlünk. Milyen GPS rendszert ajánlotok használni? Melyik telefonos applikáció a legjobb, amelyik ingyenes, vagy nem túl drága? Mobil adatforgalom használata kizárva.
Kaliforniaig elutazol, autot berelsz, de helyben egy olcso keszuleket+SIM-et valami minimalis (ertsd: parszaz MB) forgalommal megvenni mar tul draga? Na ne mar...
Egyebkent ott van a HERE maps, nyilvan nem tud forgalomfuggo navit, de legalabb ingyen van.
Rengeteg offline gps térkép van, én az alapján szoktam választani közülük, hogy melyiknek tetszik jobban az ikonja. Mindegyik ugyanazt tudja.
Mellesleg megjegyzem, Kaliforniában nehéz eltévedni. Még papírtérképpel is látod, hol a tenger, merre van LA, San Francisco, és merre a Grand Canyon. A többi meg szart sem ér.
Az autokolcsonzoknel szinte egyikben sincs beepitett navi, ugyhogy aki az ellenkezojet irta, az is csak a tevebol latta az USA-t.
Az autokolcsonzoknel az ar mindig az alkalmazott jokedvetol es joszivetol fugg, plusz attol mennyire nyomulsz.
En akarmikor berelek kocsit, mindig alkudozok. Altalaban adnak x % kedvezmenyt, vagy ha olyan autot berelek, amit elotte mar lefoglaltam (es az aron nem tudnak valtoztani) akkor adnak egyel nagyobb kategoriaju kocsit. En itt elek, a telon van navi, ugyhogy az nekem nem segitseg, de volt mar arra pelda, hogy a legkisebb kocsit foglaltam le, de a helyszinen a 2 nap mulva esedekes szuletesnapomra hivatkozva belementek az alkuba es kaptam egy Ford Mustangot!
Azt tudom tanacsolni, hogy amikor felveszitek a kocsit tessek baratkozni a kolcsonzos emberkevel. Akkor es ott csakis tole fugg, hogy mennyiert viszitek el a kocsit es az is tole fugg, hogy ad-e egyel nagyobb osztalyu kocsit, vagy a ti esetetkben egy ingyen gpst. Mert mar erre is volt pelda. Ismerosok idelatogattak, en elmentem veluk a kolcsonzobe (segiteni az angolban) es eloadtuk a hattyu halalat, hogy most vannak itt eloszor, (valszeg utoljara) ugy szeretnek ha jo elmennyel tavoznanak, es en tanacsoltam nekik hogy ebbe a kolcsonzobe jojjenek es ne a konkurenciahoz es tudsz valamit ajanlani "to sweeten the deal"?
Es kaptak egy naivt a kocsiba.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!