Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Milyen szakmunkák keresett az...

Milyen szakmunkák keresett az USA-ban?

Figyelt kérdés
16vagyok és az lenne a kérdésem, hogy milyen irányba kéne továbbtanulnom, hogy kint dolgozhassak Amerikában. A biológia unalmasz számomra és nem bírom az orvososdit, úgyhogy orvos nem szeretnék lenni. Programozó sem, mert em bírom az egész nap ülést. Főleg az elektronika érdekel, nem nem tudom, hogy azon belül merre menjek tovább.

2016. ápr. 10. 19:41
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Feketén semiképp sem szeretnék kint dolgozni
2016. ápr. 10. 20:48
 12/21 anonim ***** válasza:
38%

Újabb hülyeség :)

Elmondanám neked, hogy ha a rendőr megállít sincs semmi.

Feketén ugyan úgy megoldható az ellátás meg a szállás, több millió feketén tartózkodó van ott, simán épült rájuk ellátás.

Na nem baj, ebből látszik, hogy azt se tudjátok merre vagytok arccal.

Ilyen ez a rosszindulat.

2016. ápr. 10. 20:51
 13/21 anonim ***** válasza:
0%
Ha a rendor megallit, kerdi az ID cardot, aztan maris a visszafele tarto repulon talalod magad, mint kitiltott fekete munkas
2016. ápr. 10. 20:55
 14/21 anonim ***** válasza:
32%

Ahha, persze.

Azért van ott egy rakás mexikói meg minden szar.

Ismerőseimről nem is beszélve.

Ez kb akkora hülyeség, mint ha azt mondanád, hogy ha itthon nincs nálad személyi, akkor bevisz a rendőr.

Lehet meg van rá q joga, csak épp nem fognak bevinni, mert leszarják.

2016. ápr. 10. 21:00
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
utolsó előtti, megmondanád hogy te hány évet éltél kint? Mert nekem kint élnek rokonaim, és hiába kapták meg a zöld kártyát, mivel még nem tartózkodnak ott 20 éve, így évente felülvizsgálják őket. Valamint, ha egy munkáltató meglátja hogy nem amerikai vagy az az első, hogy kéri hivatalos letelepedési engedélyt. De persze, gondolom te láttál már egy Amerikáról szóló filmet így tudsz mindent. Sőt, hogy mondjak jobbat, dolgozni se olyan egyszerű kimenni. Van ugye a 3 hós turista vízum. De ha te kint szeretnél élni, akkor ez csak úgy oldható meg, hogy már itthonról megnyersz egy álláspályázatot, és a leendő munkahelyed küld egy úgynevezett befogadó nyilatkozatot, amellyel igazolja hogy dolgozni mész ki, tehát nem naplopóként. Ráadásul, hosszabb távra szobát bérelni is csak így lehet hivatalosan. És mivel ott elég szigorúak a törvények, nem hiszem hogy ezt feketén meg lehetne oldani.
2016. ápr. 10. 21:04
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
En vagyok az utolso elotti, de szerintem az elottem levonek akartad ezt irni, mert en majdnem ugyanezt magyaraztam, csak roviden
2016. ápr. 10. 21:07
 17/21 anonim ***** válasza:
80%

Jó, akkor csak egy kérdés.

Ha szerinted ott nem lehet feketén dolgozni, szállást bérelni meg stb, akkor annak a több millió mexikóinak hogy sikerült? :)

Mert nekem meg pont olyan ismerőseim vannak, akik minden nélkül mentek ki, max ismerősük volt kint.

Aztán évek óta kint vannak.

Unomatesóm full feketén festő, házakat vállal el, aztán semmi papírja nincs.

2016. ápr. 10. 21:09
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Utolso es az ismeroseid hanyszor tudnak hazajonni ha hirtelen valamiert kell? Es utana visszamenni az orszagba?

Elarulom hogy a tobb millio mexikoi ugy ment ki, hogy csaladtagjaik, barataik mar voltak kinn, a halozatban nyilvan talalnak munkat is. (hogy milyet, azt ne firtassuk, es azt sem hogy milyen korulmenyek kozott elnek - igen, lattam, es igen, nekem a csaladom egy resze el kinn, es a testverem, bar a ferje amerikai, es a ket gyerekuk is, a mai napig nem kapott pl zoldkartyat, pedig mar 8 eve hazasok... Tehat o is ugymond feketen dolgozik, egy baratjuknak segit be a hazi es adminisztrativ munkakba) De ha nem lenne a ferje, akkor kb semmihez nem lenne joga, az orvosi ellatas, a lakasberles, minden a ferje nevere megy mert neki ugye van rendes bejelentett munkaja.

De valoszinuleg rosszindulat, amikor nem ajanljuk a feketemunkat.

Tudod messzirol jott ember azt mond amit akar, es imadom az olyan "hencegoket" akik eloadjak hogy nulla nyelv es szaktudassal kimentek kulfoldre mosogatni es most jajj de jol elnek. Nem. En is kulfoldon elek (Nyugat EU) es latom azt hogy az igy kitelepedett emberkek akik szakmunkat vegeznek minimalberert (amivel amugy semmi baj nincsen) otthon jatsszak a janit.

Nyilvan mas a szegenysegi kuszob egy joleti allamban mint otthon, Amerikaban egy hasznalt, fillerekert megkaphato auto ami mar senkinek sem kell otthon meg siman egy olyan jargany ami statuszszimbolum, de elet es elet kozott is van kulonbseg.

Nekem nyilvan nem ferne bele hogy feljek elhagyni az orazagot ha utazni szeretnek mert mondjuk a hataron siman kiszurhatnak, hogy azon filozofaljak ha eppen szakszeru orvosi ellatasra van szuksegem hogy bemenjek-e a kozkorhazba ahol olyan is amit kapok, vagy esetleg kicsengessem (illetve a biztositom) az adott osszeget es talan meg is mentik az eletem (vagy a csaladomet), esetleg egy hazban eljek vadidegenekkel ahol egy szoba az enyem... De nyilvan masok vagyunk...

2016. ápr. 11. 05:50
 19/21 anonim ***** válasza:

Én nem mondtam egy szóval se, hogy minden nélkül.

Nyelvtudás meg szakma nélkül nem mennék még én se, még osztrákba se.

Írtam h szakmunkások, alapfokú tudással.

A hazajövetel az már grízesebb, tény, hogy járt úgy valaki, hogy inkább hazajött, és tudja hogy nem mehet vissza.

De tudok olyanról is, aki visszaszökött.

2016. ápr. 11. 09:10
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor a tisztázás végett: nem csak mérnökökre, orvosokra, informatikusokra adják a munkavállalóit. Adnak szakmunkásoknak is, csak körülményesebb nekik megszerezniük. Ez ilyen full kamu, hogy nem adnák meg. Megadnák, csak a cégnek nem érné meg, mert szakmunkásként nem biztos, hogy hoznál annyi pénzt nekik, mint amennyibe kerülnek a papírok. Mérnök, orvos, informatikus azok meg biztosan termelnek legalább annyi pénzt, mint amennyibe a papírmunkák kerültek. Ezen volt úgy, hogy lehet változtatnak és kevesebb pénzbe kerül elintézni a munkavállalóit.

18-as: akkor ott a tesvéred nem intézte el rendesen a papírokat. Már nem zöldkártyát kellett volna kapnia ennyi idő alatt, hanem állampolgárságot a férje miatt.

2016. ápr. 11. 18:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!