Zöldkártya megszerzése esetén mehet csak egy családtag?
Az amerikai állampolgárság házasság és születéssel megkapható, vagy is a gyermeked és a házaspárod is automatikusan megkaphatja ha te megkapod.
DE tegyük fel megnyertétek azöldkártyát, mit tennél? Elöször is tudnál kint egy lakást bérelni? Tudnál munkát keresni? Megtudnád fizetni a repjegyet amerikába? Melyik városba vagy államba mennél?
Amerikában nem nagyon vannak segélyek vagy szociális rendszer. Az ovodák iskolák mind magánok. Betegbiztosítás magán, egy mentöautó kihívása még biztosítás mellett is 5000dollár... Kérdés, hogy képes lennél, és tényleg akarnál egy ilyen életet?
Amerikában akkor tudsz normál életet élni(és nem gettoban), ha van egy magas fizetésü munkád, aki fizeti a biztosítást, és a gyerekek tanítatását is. Na de ha kirugnak vagy a munkahely megszünik megint csak a hídalá mész mert nincsen szociális háló.
Férj, feleség és 21 év alatti gyerek mehet.
Barátnő, barát, szülő, nagyszülő, sógor, stb nem mehet és 21 év feletti gyerek sem.
2. valaszolo, te annyit tudsz az USA-rol, mint egy ajtofelfa.
Utolso valaszolo jol irta, ki mehet ki a nyertessel, en meg azert megemlitenem, hogy az, ha valaki megnyerte, nem jelenti azt, hogy a jovoheten repulhet... Sot, kb egy ev, mire megveheted a repjegyet. Ugyanis a megnyeres utan meg egy csomo feltetelt kell teljesiteni, amik kozul ha barmelyik feltetelnek nem felelsz meg, akkor elveszited a megnyerte Zoldkartya (iskolai vegzettseg, orvosi vizsgalatok-tesztek, stb.)
5-s válaszoló
1 évet éltem Amerikában, és igen sok embert láttam aki bele bukott az amerikai álomba.
Habár nekem sem jött be amerikai élet, szerintem hihetetlen nehéz megélni, és dolgozni. Mondjuk nekem csak 1 év fix munkám volt egy nagy cégnél, aki mindent fizetett, de láttam ahogy a többi ember küzd a mindennapokkal.
Bármikor vissza mennék néhány hétre, mert lenyügözö ország, de élni sokkal de sokkal jobb Németországban.(itt 9éve élek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!