Amerikában munkavállalási vízum megszerzése utáni teendők és lehetőségek? Többi lennt.
Ez ellen a cég csak akkor tud tenni,ha az USA kormányával van szerződése és bizonyítja,hogy te nélkülözhetetlen vagy.
Amúgy,ahogyan a 2. írta,6 év alatt csak találsz valakit aki legalább papíron elvesz.
Oktatófilm a témában: https://www.youtube.com/watch?t=38&v=eSViT1a0t1A
> Tehát akkor a 6. év után jöhetek haza, ez ellen már a cég sem tud semmit csinálni?
Elso vagyok, talan ha elolvasnad a linket amit irtam? Es egyaltalan, ha az itteni randomokra hallgatas helyett megirnad vegre hogy milyen vizummal is mesz ki?
Nagyon sokban függ attól, hogy milyen hosszú ideig kell kinn dolgoznod. Ha pl. csak egy adott technikát/gép használatát kell elsajátítanod/megtanítanod pár hét alatt, akkor nem példanélküli, hogy csak ESTA-val küldik ki a munkavállalókat. Tudom, hogy miről beszélek: nem szabályos, de cégek csinálják ezt.
Ha rendes L1 vízumot adnak, nyilván vissza kell jönnöd, ha lejár, de kinntartózkodásod alatt pályázhatsz zöldkártyára. (Az L vízum megengedi a dual intent-et [link] ) Bár nem hiszem, hogy segítségedre lenne... ugyanakkor:
"L-1 visa may legally be used as a stepping stone to a green card under the doctrine of dual intent."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!