Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Szerintetek megérné kiköltözni...

Szerintetek megérné kiköltözni Amerikába és itt hagyni mindent?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, van barátnőm 7 hónapja, de ő semmi áron nem szeretne elmenni Magyarországról! Mint minden magyar tudja, itt nem a legjobb a megélhetés, alacsony a fizetés, nagy az elvárás, magas ingatlan árak és stb. Édesapám már kint van Amcsiban meg két nagybátyjám is, viszont nekem is lenne lehetőségem kimenni hónapokkal később vagy talán egy év múlva! Viszont nem szeretném itt hagyni a barátnőm mert nagyon szeretem, és borzalmas lenne nélküle tudom, viszont azt is tudom, hogy ha itt maradok akkor nem lesz túl fényes jövőm, nem fogom elérni a nagyobb céljaim és a pénzemmel is okosan kell gazdálkodnom, ha valamit mondjuk venni akarok, vagy egyáltalán, hogy egy hónapban megéljek! Fiatal vagyok még, ezért is gondolkodom nagyon a dolgon, kint egyértelműen jobb életem lenne, nem kéne számolgatnom meg kapargatnom a kis pénzecském, hogy megvegyek valamit és normálisan el tudjak lenni egy hónapban! Viszont itt kéne hagynom a barátaim, az összes ismerősöm, és a barátnőmet is akivel valószínűleg távkapcsolatban nem folytatnánk tovább! Nagy dilemma előtt állok, nem tudok dönteni, bárhogyan választok az áldozattal jár! Ti a helyemben mit csinálnátok? Vagy ha lenne lehetőségetek kimenni, de valami mégis itt tartana akkor mit választanátok inkább?
2016. márc. 29. 00:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%
Ha ennyire komoly megélhetési gondjaid vannak, akkor nincs min gondolkodni.
2016. márc. 29. 10:23
 12/18 anonim ***** válasza:
73%

Csajt talalsz boven masikat is, de eletet kezdeni csak egyszer tudsz.

A semmire nem mennek ki, de ha lenne kint ismeros aki segit, ha nem kerulhetek igy bajba az elejen, plusz nyilvan kell piackepes vegzettseg es nyelvtudas, ugy siman.

Igaz, en Parizsban vagyok, nem mentem annyira messze )

2016. márc. 29. 14:32
 13/18 anonim válasza:
100%

A megélhetésed és a boldogulásod fontosabb mindennél, nem értem a barátnőd miért nem akar veled menni, ha jól tudom az igazi szerelmesek a világ végére is követnék egymást.

18/F

2016. márc. 29. 15:37
 14/18 anonim válasza:
70%
Sztem menj ki, mindenképpen. 20 éves vagy előtted az élet.😊Amerikàban rengeteg lehetőség van, itthon semmi sincs. Magyarország egy jelentéktelen, kicsi , és szegény ország. Igen ott is nehéz lesz , de idővel minden jobb és a lényeg Amerikában lehetsz😊nem véletlenül hívjàk az ígéret földjének😊
2016. márc. 29. 16:49
 15/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok, nagyon köszönöm a válaszokat, sok mindenben igazatok van! Az ismerősök akik kint vannak, ők most próbálják megkapni a zöldkártyát, van ilyen külön lottó is erre, meg igazából több féle mód is. Nyelvet beszélem, képzettségem a vendéglátás területén van, felszolgáló, üzletvezető! Igazából mesélték, hogy valaki 14 éve él kint, egy magyar házaspár akinek két kisebb lánya is van és még senkinek nincs közülük zöldkártyája és rendesen suliba is járnak meg minden! Nem tudom a pontos sztorit csak azt hogy nincs zöldkártyájuk és mégis tudnak suliba járni a gyerekek! Igen hülyeség volt részemről odaírni hogy itthon magasak az ingatlanárak, mert kint is az egekben van, de én úgy gondoltam, hogy kint úgy is csak bérelnék lakást és többen laknánk és így szétoszlik a bérlési díj is, apuék is így vannak, négyen vannak egy házban( nagy házban) és a fizetésüknek egy kicsivel több mint a negyede megy rá a házra! ha a fele fizetésüket elköltik akkor már a kaja is benne van és akkor még ott van a fizetés másik fele, hogy arra költsék amire szeretnék! És igen jól észrevettétek, rossz kategóriában van mert nem tudtam kiválasztani az elején kategóriát!
2016. márc. 30. 16:14
 16/18 anonim válasza:
30%

Nekem minden vágyam volt kimenni oda.

Sok ember lebeszélt róla végül is.

Mert ugye olyanokat hallani, hogy milyen szép hely meg minden...

Igen ám csakhogy milyen áron.

Ott a legtöbb embernek fegyvere van, erőszakosak, rengeteg a bűnöző...

Rossz emberek vannak ott.

Ja és a dollárnak nincs fedezete, csak egy darab papír gyakorlatilag.

Nem akarlak én lebeszélni a dologról, de jó ha tudod mi vár rád.

Gondolkozz el rajta.

2016. ápr. 1. 15:55
 17/18 anonim ***** válasza:

A beteljesuletlen igeret foldje :)))

persze hogy a lakasarak az egekben, csak mig ott egy fizubol tudsz berelni egy lyukat es meg fel se fordulsz ehen, addig itthon mar valasztani kell a ketto kozott, sot, meg egy nyuves garzon berleti dija is tobb mint egy fizetes. Ocsem keres 70 korul, a kis egyszobas lakas amit berel 70+rezsi, ha en nem fizetnem neki mi a turobol elne meg?

2016. ápr. 1. 16:09
 18/18 anonim ***** válasza:
31%

Eleve milyen kérdés, hogy "megérné-e"? Hogy értve? Anyagilag biztos, erkölcsileg meg lassú öngyilkosság.

A kérdés inkább ott van, hogy hova akarsz a jövőhöz hozzátenni. Egy vadidegen országban, vagy ott ahova születtél, ahol az őseid éltek.

Hogy a jelen-e a lényeges, vagy a múlt és jövő közötti folyamatosság. Hogy mennyit visel el a lelkiismereted.

Abból, amit indoknak írtál, én nem mennék, de az én vagyok.

2016. ápr. 13. 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!