Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mi a feltétele annak, hogy...

Sheyenne kérdése:

Mi a feltétele annak, hogy magunkkal vigyük a párunkat Kanadába? Részletek lentebb.

Figyelt kérdés

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Az a helyzet áll fenn, hogy a párom jelenleg kinn dolgozik Vancouverben, négy hónapos szerződése van, erre kapott ott tartózkodási engedélyt, elméletileg ha minden jól megy, június 6-án érkezik haza Magyarországra. Én most még nem mentem vele a munka miatt, de sokat beszélgettünk a témáról, és a tervek között szerepel az, hogy szeptemberben visszamegyünk, neki valószínűleg lenne helye ahova mehet. Én is szeretnék dolgozni, de korántsem biztos, hogy ugyanúgy ugyanarra az időtartamra összejönne, mint neki, ezért szeretnénk felkészülni arra a lehetőségre, hogy akkor is tudjunk együtt menni, ha az egyikünk kap csak munkát. Mindketten a filmes szakmában dolgozunk, amely küldölfön projekt alapon működik, négy és hat hónapos munkaszerződésekkel, ritka esetben egy-két évessel, viszont szeretnénk elkerülni azt, hogyha megszűnik az egyikünk munkavoszonya, akkor őt hazaköüldjék. Átrágtunk már egy rakás oldalt, tudjuk mi a különbség a munkavállalási engedély, és a letelepedési engedély között, én még a magyar nagykövetségnek is írtam, de ők nem voltak túl közlékenyek, és arról nagyo kevés információt találtam, hogy milyen feltéeleknek kell eleget tennünk, hogy bizonyítsuk, valós párkapcsolatban élünk. Olyat is hallottunk, hogy valahogy bizonyítani kell, hogy egy éve együtt vagyunk már (ezt kint doolgozók mondták), és hogy a fényképtől a facebook státuszik elfogadnak sokmidnent. Nekem ez egy kicsit kevésnek és komolytalannak tűnik. Mi nem vagyunk túl extrovertált emberek, nincsen bejelölve párkapcsolatként fb-on senki, de most az annyira reális, hogyha a szomszédot jelölöm meg, akkor őt is kivihetem? Ezt nem tartom teljesen reálisnak). Közös fotónk van tavaly nyárról, de a fényképezőgép nem dátumozta azt. Egyébként már együtt is élünk egy ideje. Szóval a probléma az, hogy más másfél éve tart a kapcsolatunk, de "hivatalosan" nem tudjuk ezt alátámasztani jelenleg semmivel.

Kérem, ha van olyan aki járt hasonló cipőben vagy tud tanácsot adni, az ne habozzon megtenni. :)

Olyasmi dolgok mind jól jöhetnek:

- Bejelentett élettársi viszony elég lehet e? Ha igen, akkor mennyi időnek kell eltelnie a kiutazásig? Ha júniusban hazajön, és akkor bejelentjük közjegyző által meg minden, akkor szeptemberre az már elfogadható?

- Tényleg elég e bármilyen egyéb módon bizonyítani a kapcsolatunk hitelességét? És ha van ilyen akkor mivel lehet ezt érdemben bizonyítani?

- Ha ezek közül egyik sem, akkor a házasság a megoldás? Ott mik a procedurális szabályok? Valahol azt bogarásztam ki, h a házasságkötéstől számítva 30 nap múlva már lehet módosítani a kérelmet, hogy ketten utaznánk ki.

Tehát összefoglalva, ha egy párkapcsolatban csak az egyik fél kap munkát kanadában, milyen feltételekkel viheti ki magával a párját?

Ja és magyarok vagyunk mindketten. :) Nagyon köszönöm a válaszokat előre is. :)

2016. márc. 24. 21:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

> Legközelebb, ha kimegy a fèrjed, indìtsa el a PR stàtusz megszerzesèt.

Aki ezt beírta az tudja is mit beszél vagy csak gépel? Sajnálatos módon az égvilágon semmilyen előnnyel nem jár az ha valaki itt tartózkodik egy work visa -val a PR státusz megszerzésében! Az egyetlen előnyöd az lesz ha már dolgoztál egy évet akkor kapsz 10 pontot [link] ami hasznos de semmi köze nincs ahhoz hogy éppen itt vagy vagy Magyarországon vagy. PR státuszt ugyanúgy az egyes provinciák programjaival vagy az Express Entry-vel szerezhetsz.

Az egyetlen, nagyon ritka eset amikor az itt tartózkodás segít, az az hogy ha találsz olyan céget amíg itt vagy aki neked LMIÁ-t intéz. Attól még a kérelmet beadni Bécsben kell... De az elég nagy csoda lenne -- én sok éve amikor még az volt szereztem egy AEO-t és úgy jutottam ki de az AEO sokkal egyszerűbb volt mint az LMIA.

2016. márc. 28. 09:54
 12/12 anonim ***** válasza:

nem olvastam el az elozo valaszokat.

Ha van minimum hivatalosan elettarsak vagytok es van rola papirod, es ha a parodnak van, vagy lesz work permit olyan munkara ami skilled (NOC lista) akkor itt leszalsz es kerhetsz egy open work permitet ami addig lesz ervenyes ameddig a parod work permitje es igy majdnem barhova elmehetsz dolgozni hivatalosan. utananezel az adott provinciai bevandorlasi programoknak (provincial nominee program) es ha megfeleltek vagy legalabbis egyikotok akkor be lehet adni a kerelmet a letelepedesre

2016. márc. 30. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!