Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » USA utlevelsszabbitaskor az...

USA utlevelsszabbitaskor az igazolast az adobevallasrol vigyuk magunkkal?

Figyelt kérdés

Elintezi ezt a nagykovetseg az IRS-en keresztul, vagypedig az illeto szemelynek kell hozni magaval az interjura? 3 eve szulohazajaban elo naturalized US citizenrol van szo, akinek lejart az amerikai utlvele, mialatt kulfoldon tartozkodik.

Megneztem az US embassy honlapjan is, ott nem emlitenek ilyet.

2013. máj. 12. 21:11
 1/7 anonim ***** válasza:
ezt a kérdést miért magyar oldalra írod ki? ezt mi honnan tudjuk? tedd fel egy amerikai oldalon a kérdésedet!
2013. máj. 12. 21:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Mert a budapesti nagykovetsegen kell az utlevelet folujitani, mivel itthon tartozkodik a Magyarorszagon szuletett, kesobb amerikai allampolgarsagot megkapo illeto.
2013. máj. 13. 00:31
 3/7 anonim ***** válasza:

IRS? Interju?

Az IRS az adohivatal, mi koze van nekik az utlevelhez?

A Magyarorszagon tartozkodo amerikai allampolgar bemegy a budapesti amerikai nagykovetsegre es beadja az utlevel kerelmet. Ha megvan a regi utlevele (ami lejart) es teszem azt meg a naturalization papirja is, akko sima ugy.

De a nagykovetseget hivd fel es kerdezd meg, mert mindegyik kovetsegen kicsit elteroek az adminisztracios dolgok. A kovetseg tud biztosat mondani, hogy mi szukseges (fenykep az biztos) meg hogy mennyibe fog kerulni.

Es maskor legyszives olvasd vissza a kerdesedet, mielott kiirasra kerul, mert eleg zagyvan tettszik fogalmazni...

2013. máj. 13. 19:33
 4/7 A kérdező kommentje:

Az evekig kulfoldon tartozkodo USA allampolgar is koteles adot fizetni. Ezert van koze az utlevelhosszabitasnak az IRS-hez. Igy ellennorizheto, hogy valaki nem az adobevallas alol akart-e kibujni azaltal, hogy kulfoldre ment.

Pontositani szeretnem informacioim errol.

A lenyeget akartam egy rovidebb kerdomondatba foglalni, igy sikerult.

2013. máj. 13. 21:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Amikor én csináltattam újra, akkor kellett csináltatni megfelelő méretű képet és befizetni kb 100 dollárt az útlevélért. Nem csináltathatod meg a jelenléted nélkül, mert a konzullal is kell egy rövid ideig társalognod. Muszáj rászánni 1 órát.
2013. máj. 13. 21:43
 6/7 A kérdező kommentje:

Ha szabad kerdeznem, miert ez a tarsalgas (interju?) a konzullal, ha ott van az asztalon minden szukseges papir ?

Lehetseges, hogy informacioim nem pontosak, es tenyleg nem erdeklodnek utlevelhosszabitaskor az adobevallas felol ?

2013. máj. 14. 22:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért, de ez csak formalitás szerintem. Megkérdezi milyen típusú útlevelet szeretnél aláírtok papírokat kb ennyi. Nálam szó sem volt adóbevallásról, de ez csak az én esetem.
2013. máj. 15. 21:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!