Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Kalifornia az USA-ban?

Kalifornia az USA-ban?

Figyelt kérdés
Az USA-ban Kalifornia állam jómódúnak számít? (Nem költözés miatt kérdezem.) Egyre több embert látok/hallok, hogy oda költözik, még jó pár magyar is. Nagy szárazság van, víz hiány és kánikula. Főleg Los Angeles-be és San Francisco-ba mennek tömegesen. Az időjárás miatt mennek oda a világ minden tájáról, vagy mert jó a gazdasága?

2016. jan. 21. 19:24
 1/3 anonim ***** válasza:
69%
Az egyik leggazdagabb àllam, igen.
2016. jan. 21. 21:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem mindkettő szerepet játszik benne. De főleg a gazdaság az ami vonzza a népet
2016. jan. 21. 21:25
 3/3 anonim ***** válasza:
57%

California atlag csaladi jovedeleme: $61,933 szegenysegi szintje: 16.4%

Ezzel az eredmennyel az 50 allambol a 9. helyen all. Azert az nem olyan rossz ;)

En varosban lakom, nem kell kertet locsolni es a vizdij benne van a lakber araban. En nem veszem eszre, hogy szarazsag lenne. Persze van, legalabbis a hirekben ezt mondjak, de leirtam, hogy lasd, egy olyan atlagpolgar mint en semmit nem vesz eszre a szarazsagbol. Viz hiany? A csapbol mindig folyik a viz, annyit furdok amennyit akarok, nem erzekelem, hogy vizhiany lenne.

Kanikula? Hm... nem egeszen. Szerintem nagyon kellemes idojarasa van Calinak. Persze vannak videkek amit az ember nyaron elkerul, de ha valaki a meleget/hoseget emliti nekem mindig rogton Phoenix ugrik be. Ha valahol, ott kib.szott kanikula van nyaron, es telen sincs zima...Meg ugy Arizona nagyreszen iszonyat meleg van.

Ehhez kepest Californiaban reggel felkeltunk az egyik nemzeti parkban es minusz 11 volt es a ho rafagyott a szelvedore. Elindultunk haza, 5 ora alatt leertunk az oceanhoz es polo/rovidgatya komboban veszeltuk at a nap tobbi reszet kellemes 22 fokos idoben. Mi ez ha nem "jomod"? ;)

2016. jan. 25. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!