Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Melyik országban jobb élni:...

Melyik országban jobb élni: Amerikai Egyesült Államok vagy Magyarország?

Figyelt kérdés

Tudom hogy először egy hülye kérdésnek hangzik.

Tudom hogy az USA életszínvonal 2-3X-a Mo.-inak.

De a kérdés nem az anyagiak miatt van.

Elsősorban a társadalmi klíma érdekel. Lesz lehetőségem kijutni, de félek oda menni mert hallottam hogy ott már beteg a társadalom.

Tehát összegezve: Emberileg milyen ország USA?

2015. okt. 19. 19:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
96%
Látszólag a szabadság országa. Ami igaz is, de ez a szabadság egyben azt is jelenti, hogy magadra hagyatott vagy. Nincs olyan szociális háló mint Magyarországon. Az egészségügyi ellátáshoz való hozzájutás is katasztrofális, illetve megfelelő biztosítás híján egy életen át lehet nyögni a benyújtott számlát. Nekem nem kellene az a fajta szabadság, amit az USA kínál. Európa sokkal humánusabb, szolidárisabb.
2015. okt. 19. 19:47
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát, kinek mi. Nekem USA nagy álmom, van viszont, aki semmi pénzért sem költözne oda.

Nem vagyunk egyformák, ezért a kérdésedre csak szubjektív válasz adható.

2015. okt. 19. 20:09
 3/13 anonim ***** válasza:

Ott is vannak nyugisabb és kevésbé nyugis részek. Jókat hallottam Washington államról, Új-Mexikóról. Egy hajtós nagyvárosba nem mennék, de kinek mi tetszik, kinek milyen életstílus jön be.

A versenyszellem nagyon erős, ami nekem személy szerint nem tetszik, de van, akire ez motiváló hatással van.

2015. okt. 19. 20:37
 4/13 anonim ***** válasza:
95%

Én voltam kinn, nem vágyom vissza. Gyakorlatilag az emberek többsége kvázi adósrabszolgaságban él. Fiatalon felvesz egy csomó hitelt (lakás, autó) aztán kajára alig marad a részletek kifizetése után. Éves szabadság nem kötelező (max. 1-2 hét), vagy felmondhatsz a munkahelyen. (Ezért nem találkozol amerikai turistákkal a világban.) Ahogy írták, biztosítás úgy alaphangon, ha nem vagy valami topmanager. Nagyon be kell futnod, hogy ebből kikecmeregj.

Ezen felül felszínesek és szerintem így európai szemmel nézve infantilisek, sokszor közönségesek is. Ugyanakkor megdöbbentően sok bigott vallásos emberrel is találkoztam. Szép helyek vannak, de nem jó hangulatú ország. Még a válság előtt voltam kinn, gondolom azóta sem javult a helyzet.

2015. okt. 19. 21:37
 5/13 anonim ***** válasza:
Hát figyelj kimész és megtapasztalod. Ha nem jön be a kinti élet, akkor visszajössz.
2015. okt. 19. 22:44
 6/13 anonim ***** válasza:
81%

beteg a tarsadalom? hol nem az???

szivesebben nezed a buvalbelelt, minimalberbol tengodo, semmi kedvem semmihez, ne nezz ram mert megharagszom emberkeket vagy inkabb a felszines, de mosolygos, erdeklodo, de nem oszinte, baratsagos, de nem megbizhato embereket?

Ki kell jonnod es meg kell tapasztalnod. Meg kell tanulnod kezelni. Van akinek bejon, van akinek nem. Nekem nagyon bejott. Tudom, hogy miert beteg es miert nem, de megtanultam kezelni. Csakis rajtad, az egyenen mulik, hogy jol erzed magad vagy menekulsz.

Eloszor furcsa volt, mikor meg legeloszor gyerekkent jottem ki, mindenki "hi, how are you" szeles vigyorral... azt hittek vmi bajom van, mert rideg/hideg voltam. A felnottek szoltak ram, hogy legyek baratsagosabb mert itt ugy illik. Vagyis felvettem egy tanulsz szokast. Persze azota eltem mas orszagban, otthon is, majd ujra kijottem felnottkent es mar nem volt furcsa mosolyogva visszakoszonni barkinek, hogy "hi, i'm fine thank you, and you" es ezzel le van tudva, de ez a fajta baratsagos(nak tuno) nyitas az emberek fele SOKKAL egeszsegesebb szerintem, mint az oszinte de ugy nezek rad mint a vereskesre, mert draga a berlet es lekesem a baratokkozt tipusu emberek, akikkel otthon talalkozol.

Kiprobaltam legutobb az Auchanban, mikor tavaly nyaron otthon voltam, hogy random idegenekre mosolyogtam, es 10bol talan 2 vagy 3 viszonozta a mosolyom, a tobbi azt hitte nincs ki minden kerekem.

Erre az oszinte de buvalbelelt negativ emberekre nem vagyok kivancsi. Inkabb ne gondolja komolyan, de mosolyogjon es kerdezze meg hogy vagyok. Hidd el, amikor eleg sokat ismetled a vegen meg te is elhiszed, hogy mennyire erdekel a masik hogylete es mikor azt mondja, hogy have a nice day azt komolyan is fogja gondolni, te legalabbis ugy veszed, meg akkor is ha nem ugy gondolta ;)

hozzaallas kerdese az egesz

en sokkal jobban szeretek itt elni, es amikor latogatoba megyek es nem a rokonok/baratok vesznek korul (akik amugy is boldogok mert vegre latnak) akkor nagyon sok negativ/pesszimista/hideg emberrel talalkozom es en ezt az eletszinvonalnak tudom be, ami maris az anyagiakhoz visz minket, bar te irtad, hogy nem ez erdekel...pedig ezzel nagyon osszefugg.

2015. okt. 20. 02:01
 7/13 anonim ***** válasza:

Hol nem beteg a társadalom? sok ázsiai országban

A kérdésre válaszolva egyik szarabb mint a másik, én biztos ha tehetném Ázsiába (DK) mennék.

2015. okt. 20. 09:53
 8/13 anonim ***** válasza:

6-os nagyon jól leírta.

Bár én a másik véglet híve vagyok, hogy őszinteség a legtöbb, amit ember az embernek adhat.

Első látásra, úgy tűnik szerintem, hogy nyitott elmegyógyintézet. Az emberek valami elképzelt művilágban élnek. Aki meg észre képes venni a valóságot, az egyből "nehéz eset" lesz.

Az életszínvonal-különbségen is lehetne vitatkozni. Élnek emberek, családok rosszabbul is, mint Mo-on. Főleg, ha betegek; pl. nincs pénzük gyógyszerre.

A társadalmi klíma kitérő szintekből áll. Leélheti valaki úgy az életét, hogy soha nem lát máshogyan élő embereket, mint a saját környezete.

Emberileg az USA olyan különböző, mint amilyen különböző emberek jöttek össze. Az "átlag" adatok semmit nem jelentenek.

2015. okt. 20. 17:28
 9/13 anonim ***** válasza:
Én 2006-ban választhattam hova vándorlok ki, volt állásajánlat... mindenhova. Én Kanada mellett döntöttem már akkor is és most is így tennék (főleg tegnap óta, LOL): Ausztrália-Új Zéland túl messze van... mindentől, az USA félelmetes egy hely (olvasd csak el a Three Felonies a Day-t majd megtudod miért), Málta túl kicsi, Angliában még az unokád sem lesz helybéli, csak a bevándorló unokája, más alaphangon angol ország nincs. Ja, és Vancouver gyönyörű és kellemes klímájú.
2015. okt. 21. 07:23
 10/13 anonim ***** válasza:

9-es; főleg tegnap óta?

Baj; csak várj egy kicsit. Az apja tette tönkre Kanadát, kérdezd meg az öregeket, akik emlékeznek.

2015. okt. 21. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!