Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Az USA-ban az autópályákra...

Az USA-ban az autópályákra tudnak kényszerleszállást végrehajtani?

Figyelt kérdés

Nem emlékszem pontosan, régen olvastam, hogy az USA-ban minden autópályán(?) ki van alakítva egy X km-es szakasz, hogy vészhelyzet esetén kényszerleszállást hajthasson végre egy repülő.

A kérdésem: ha igaz, milyen utakra tudnak leszállni?

2015. okt. 6. 13:46
 1/9 anonim ***** válasza:
Ilyen mar elofordult, foleg kis gepekkel, de volt egy par eset nagy gepekkel is. Ird be Googleba: passenger plane landing on highway ; ott kepek is vannak.
2015. okt. 6. 13:58
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

Az Németország, nem az USA. Legalábbis ott kezdték. Itt van egy lista a többi országról ahol van ilyen. [link] Az USÁ-ban iszonyú sok reptér van, nincs szükség az autópályákra: több mint ötezer burkolattal ellátott és közel tízezer burkolatlan. Ez a világ reptereinek körülbelül harmada.

Ráadásul az USÁ-ban az autópályákat kifejezetten azért építették, mert a második világháborúban borzasztóan megszenvedtek a csapatmozgásokkal az egyik partról a másikra. Ha valamilyen havária van, a legrosszabb amit tehetnek, hogy elveszik ezt a lehetőséget csak hogy néhány repülőgép landolhasson. Végül, az USA helyzete azért is más, mert szárazföldről támadás nemigen érheti, ha olyan a helyzet hogy tengerről támadná meg valaki akkor a repülőgép anyahajó harccsoportokat visszahívnák -- még több több hely ahol leszállhatnak gépek.

2015. okt. 6. 14:00
 3/9 anonim ***** válasza:
Első, guglizni mindent lehet, de egészen kicsi egymotoros gépeken kívül mi hajt végre kényszerleszállást autópályára? A Southern Airways Flight 242 nagyon régen volt.
2015. okt. 6. 14:28
 4/9 A kérdező kommentje:

Konkrét esetet nem kerestem, tudom, szálltak már le repülőgépek, magára a tényre voltam kíváncsi, hogy van-e ilyen.

De akkor Németországban van ilyen.

Köszönöm! :D

2015. okt. 6. 14:45
 5/9 anonim ***** válasza:

Elozo jol leirta, rengeteg repter van szerte az orszagban.

Nagyvarosok autopalyaira nemcsak a feluljarok miatt nem tudnak leszallni, hanem az iszonyat forgalom miatt sem.

Los Angelesben meg karacsony estelyen is forgalom van, de december 31en este 11ora 50perckor is vannak kocsik az autopalyan. Persze nem ennyi, ez csak egy atlagos napi csucsforgalom:

[link]

[link]

[link]

[link]

2015. okt. 6. 18:49
 6/9 anonim ***** válasza:

Alapvetően nem ez a megoldás.

Ha kényszerleszállás (tehát nem zuhanás) van akkor a legtöbb esetben elérhető valamelyik akár kisebb repülőtér.

Ez sokkal praktikusabb, hiszen van valamilyen infrastruktúra.

2015. okt. 7. 08:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Yep, pontosan ezt tortent a minap a szomszedban. A pacak beszallt a kemenyen keresztul a bablevesbe. Ezek a lepotyogasog mindennaposak az USA-ban, rengeteg embernek van repulogepe.

Igazabol nem kell autopalya a leszallashoz, mondjuk eleg komolytalan lenne ha azt varnank el a bajba kerult pilotatol hogy keressen egy Interstate-et, amikor a repuloterek sokkal gyakoribbak.

2015. okt. 9. 05:21
 8/9 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy reptérre logikusabb, de pár évtizede gondolom nem volt ennyi.

Egyébként előadást kellett tartani egy országról, az USA-t választottam, és mint érdekesség akartam volna megemlíteni. De nem voltam biztos a dologban, hogy hol volt, ezért kérdeztem meg.

2015. okt. 16. 13:35
 9/9 anonim ***** válasza:

> Tudom, hogy reptérre logikusabb, de pár évtizede gondolom nem volt ennyi.

Dehogynem! A Cessna 172 (van belőlük több mint 40 000) 1956 óta készül, annak és hasonlónak épült sok-sok leszállópálya, nem kell nagy dologra gondolni, sok ezer repülőtér alig több mint egy gondozott rét.

2015. okt. 16. 20:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!