Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Lépésről,Lépésre elmagyarázná...

Lépésről,Lépésre elmagyarázná valaki, hogy működik egy newyorki 1hetes "városnézés"?

Figyelt kérdés

Én mint laikus, aki sose utazott repülővel az alábbi tudja, Nulladik lépés, vizum igénylése online, utána útlevél kiváltása(ott kell valami speciális útlevél vagy ez egységes?)

utána bookingon egyszerüen lefoglalom a szállást, és a google repjegyen a repülőjegyet.

Ha ez megvan felutazom Pestre a reptérhez, oda megyek a bejárathoz, van nálam utazótáska/bőrönd, ezeket hova adom le?(átszállás miatt kell ezzel foglalkoznom majd?), illetve, ha odaértem a newyorkba akkor a csomagok azonnal ott lesznek vagy várni kell órákat ? Ha felvettem a csomagot mivel érdemes a szállásra menni? Taxi vagy metró/vonat stb?

ma 12:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Előbb kell útlevél mint vízum.
ma 12:38
 2/12 A kérdező kommentje:
Olyankor mi van,ha nem jön meg newyorkba a csomagunk?
ma 12:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

2

Akkor cdomag nélkül lesztek new yorkban.

Amúgy:

Útlevél

Esta

Repjegy+szállás

Utazás

ma 12:43
 4/12 A kérdező kommentje:
:O ilyenkor ott öltözködsz, veszel ruhát vagy mi történik?
ma 12:46
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

4

Általában előkerül a csomi meg nálam mindig van ruha a carry-onban. De venni két pólót kint azért nem akkora dolog.

ma 12:50
 6/12 anonim ***** válasza:
90%
Kèrdező, ne New Yorkkal kezdd...ruccanj ki előbb Bécsbe, aztán más európai városba, ha ennyire bizonytalan vagy.
ma 13:14
 7/12 anonim ***** válasza:
82%

A légitársaság honlapján vegyed meg a repjegyet.

Amúgy ha az USA-ban nem kell átszállnod, akkor a csomagokkal úgymond nem kell foglalkoznod. Budapesten leadod, New Yorkban felveszed.

De ha pl. az USA-ban is átkéne szállnod, szóval pl. beérkezel New Yorkba, de neked még van onnan egy géped Albanyba, akkor neked New Yorkban fel kell venned a csomagod és újra leadnod.

ma 13:28
 8/12 anonim ***** válasza:
88%

Én tavaly októberben voltam, próbálom leírni a lépéseket:

1. Útlevél (ha még nincs, akkor azt igényeld meg elsőnek)

2. ESTA igénylése online a hivatalos honlaplon, melynek a díját bankkártyával kell kifizetni, nekem másnapra lett meg maga az engedély

3. Repülőjegy a légitársaság oldalán, mikor én mentem akkor az Air France/KLM volt legolcsóbb rövid átszállási időkkel, kb. 160e Ft volt az oda-vissza jegy, csak kézipoggyásszal.

4. Szállást a Bookingon foglaltam Queensbe, a Mannhattani hotelek felárát sokallottam

5. Budapesten online becsekkoltam, de ennek ellenére oda kellett mennem a reptéren a check in pulthoz, akkor megkérdezték, hogy van-e ESTÁ-m, illetve lemérték a kézipoggyászom súlyát

6. A párizsi átszálláskor is kifogtam egy extra ellenőrzést beszállás előtt a kapunál, ahol átvizsgálták a poggyászom

7. New Yorkba érkezéskoz kb. 1,5 órát kellett sorbaállni mire bejutottam, pár kérdést tettek fel, de nem volt túl szimpatikus az ember, lehet én sem neki

8. Metróval mentem be városba, mert az a legolcsóbb megoldás és időben sem vészes. Ha taxival mész vigyázni kell, mert sok a lehúzós hiéna a reptéren.

9. Helyi metrós közlekedésre nem vettem semmilyen bérletet, hanem az éríntős bankkártyám, pontosabban a telefonom használtam, ez a legolcsóbb megoldás, már pontosan nem emlékszem, de bizonyos időn belül van egy bizonyos összeg után már ingyenes az utazás. Egyedül a reptéri vonatra (Airtrain) kellett pluszban fizetni, de nem beszállásnál, hanem az utazás végén, ugyanis a terminálok között az ingyenes.

10. Még annyi, hogy utasbiztosításból érdemes egy nagyon magas fedezeti összegűt (többszázmilliósat) vagy korlátlant kötni, mert magyar szemmel felfoghatatlanul drága az ellátás ha úgy adódik.

ma 14:35
 9/12 A kérdező kommentje:
Repjegy foglalásnál mennyi idő kell az átszálásra?
ma 15:32
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Minimum 1,5-2 órát érdemes hagyni.
ma 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!