Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mit gondoltok arról, ha...

Mit gondoltok arról, ha valaki hajóval átszökik amerikába?

Figyelt kérdés
Ismerősöm vett kb 2 millióért egy hajót, és angliából 5 nap alatt miami-ba ért. Mondtam neki, hogy hülye ötlet miért nem megy repülővel, meg hogy el fogják kapni, de mégis sikerült Neki. Az óceánon jöhetnek tornádók, ráadásul könnyen el kaphatták volna a rendőrök nem?
2015. aug. 24. 14:21
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%
Kamu, úgy ahogy van. Az egész floridai part mellett folyamatosan ellenőriznek a kubai és karib-térségi bevándorlók miatt. Amint feltűnik a radaron egy hajó, rögtön felveszik a rádión a kapcsolatot, lekérik, megnézik az adatokat, ha nem válaszol vagy valami nem stimmel, ott terem a partiőrség.
2015. aug. 24. 21:00
 12/23 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem, azt mondta, hogy így "észrevétlenül" utazhat európa és az usa között. Ha elfogy a pénze visszahajózik európába, dolgozik egy kicsit, aztán visszamegy. De amúgy ha valaki turistaként repülővel kimegy ugyanúgy igazoltathatják és csak magyar személyi igazolványa van. Útlevelet itt Magyarországon váltott, meg vett Esta-t ha a partiőrség lekapcsolná. De erre tényleg kicsi az esély, mert ahogy írtad azt hihetik csak a közelből jött.
2015. aug. 24. 21:07
 13/23 A kérdező kommentje:
11-es honnan tudod? Talán ott élsz vagy van valami ismerősöd a partiőrségnél. De mint említettem ha lekapcsolják van érvényes útlevele meg Esta-ja max az a hátránya hogy rögzítik a rendszerben hogy belépett az országba és csak 90 napot maradhat.
2015. aug. 24. 21:10
 14/23 Bob the builder ***** válasza:
52%

Ha elkapják kitoloncolják mert még turista vizuma sincsen a hajót meg cseszheti

(egybéként szerintem átver téged de ez az én véleményem)

2015. aug. 24. 21:16
 15/23 anonim ***** válasza:
57%

A partiorseget viccbol mondtam.

Igen, itt elek, bar a masik oldalon.

Az irasodbol ugy tunt nincs neki se utlevele se ESTAja, de ha van neki, az ugy oke, ugy mar kevesbe hihetetlen a sztori.

"De amúgy ha valaki turistaként repülővel kimegy ugyanúgy igazoltathatják és csak magyar személyi igazolványa van" - tevedsz, az E.Union kivul a hivatalos szemelyazonossagot igazolo okirat az utlevel.

Magyarorszagot utlevel nelkul nem is tudja elhagyni. Vagyis pontositok, az USAba utlevel nelkul nem engedik. Ha pl. Londonig elmegy szemelyivel majd a London/New York gepre fel akar szallni es nincs nala utlevel akkor csak neznek ra butan, hogy mit akar.

Ha a haverodnak van utlevele es ESTAja, akkor gyakorlatilag csonakazhat ide-oda. Persze egy Atlanti atszeles nem egy olyan kaland, amit barki aki a Balatonon hajokazott 2 hetet ki tud rantani a zsebebol se nem gyakorlati se nem anyagi teren. Raadasul egyedul eszmeletlen veszelyes. Elromlik az auto pilota, a csavokam elalszik, azt majd vhol afrika partjainal a hatosag kezbe veszi...

Nem lehetetlen megcsinalni, de igy eleg meredek a sztori hogy hiheto legyen. Bocs, szerintem csak szorakozik veled :(

2015. aug. 24. 21:30
 16/23 A kérdező kommentje:
Igazatok lehet. Én meg elhittem. De így belegondolva tényleg sántít a történet..
2015. aug. 24. 21:43
 17/23 anonim ***** válasza:
10%
kérdező: megmondom én neked mi a helyzet: ez a te agyszüleményed, és ilyen formán írat le, hogy a "barátod ezt mondta, ezt csinálta" kíváncsi voltál milyen választ kapsz rá! persze természetes a GYIK azért van, de felvállalhattad volna magad, még ha ekkora baromságod írsz akkor is!!!! Ember nincs aki ezt megeszi!!!!
2015. aug. 25. 19:35
 18/23 A kérdező kommentje:
Hát kedves 24%-os ezt most jól benézted. Épp azért amit mondtál névzelenül lehet kérdezni. Ha az én "agyszüleményem" lenne felvállalnám mert tudom hogy nincs tétje. És érdekes módon csak Te gondolod ezt, na vajon miért?
2015. aug. 25. 20:22
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
nem csak gondolom, hanem tudom! ... és meg van rá minden okom!
2015. aug. 25. 20:30
 20/23 anonim ***** válasza:
0%
...bár ha figyelmesen olvasol, akkor rájössz, hogy a 11-es hozzászóló is azt írja, hogy kamu! ... le lehet pontozni a véleményem, hidd el nem érdekel.... mármint a pontozás!!!!
2015. aug. 25. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!