Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Miért mondjátok hogy esélytele...

Miért mondjátok hogy esélytelen kiköltözni az USA-ba?

Figyelt kérdés
Sok szerencsétlen kérdező mindig ezt kapja hogy hülyevagy,lehetetlen,Stb stb stb.... De közben ez nem így van. nekem már két barátom is kint él, családból is mentek ki stb...semmi nagy probléma nem volt ezzel :D akkor mért kell mindenkit lehúzni itt hogy hát hülye vagy úgysem sikerül??
2015. aug. 22. 14:45
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

9-es: Talán azért, mert a 8-as tisztában van a szabályokkal, hogy miként kaphat valaki munkavállalási engedélyt. Pincérnőnek alapból nem fognak adni. Miért? Ugyanis csak olyan munkakörökre adnak, amit egy amerikaival nem lehet betölteni. Szerinted nem lenne olyan amerikai, aki nem tudna betölteni egy pincérnői állást? Na, ezért volt kint illegálisként, nem legálisként. Miként tudott hazajönni többször is? Nagy valószínűséggel ESTA-val ment ki, annak lejárta előtt meg hazajött. Nagyon sokan így csinálják. Úgyhogy attól, mert valaki többször is hazatudott jönni, még nem biztos, hogy legálisan van kint.

Az meg, hogy itt gyakran mondják esélytelen legálisan kiköltözni azért van, mert esélytelen legálisan kiköltözni. Ez már nem a 90-es évek. Akkor tényleg könnyű volt még feketén is találni munkát, ráadásul, ha valakinek voltak megfelelő ismerősei még hivatalos papírokat is tudtak szerezni neki. Ezek az évek már elmúltak. ESTA-val való utazásnál is, ha már a reptéren gyanakodnak arra, hogy dolgozni mész ki visszafordíthatnak.

A rokon általi legális kijutást (mint a kérdező esetében), beruházói vízumokat ne keverjük azért össze egy átlagos magyar legális kijutási esélyeivel. Utóbbi esetében szerintem nem is nagyon van olyan átlagos magyar, akinek lenne megfelelő mennyiségű pénze hozzá. Pusztán a zöldkártya lottóval, munkavállalóival meg esetleg még házasság útján tud kijutni (vagy vár és reménykedik, hogy eltörlik valaha is a zöldkártyát).

2015. aug. 23. 08:33
 12/29 anonim ***** válasza:
11: Legutóbbi alkalommal is több, mint fél évig kint volt. Na erre varrjál gombot!
2015. aug. 23. 09:33
 13/29 anonim ***** válasza:
Ja, és nincs pincérnő végzettsége. Ilyen munka akadt a közvetítőnél, és kész. Az persze igaz -ha jól tudom-, hogy nem maradhat kint csak úgy a végtelenségig. A vízumban egy bizonyos periódus után nem hosszabbíthatnak, és akkor egy maghatározott minimum időt az USA-n kjvül kell töltenie. Ha jól emlékszem.
2015. aug. 23. 09:38
 14/29 anonim ***** válasza:

A kérdező csak gondoljon bele, hogy mennyi ember számára vonzó az amerikai élet. Ha könnyű lenne letelepedni az USA-ban, többszázmillióan adnának be kérelmet, és indulnának útnak a világ minden tájáról.

Fixen letelepedni és zöldkártyát kapni tényleg nagyon nehéz.

A 90-es években tényleg más volt. Sokkal nehezebb volt vízumot kapni, de akkor 10 évre adták. Nekem 2 bátyám is akkor ment ki, sok más ismerőssel, feketén dolgoztak, és közben kényelmesen utazhattak bármikor haza. Egyikük azóta már állampolgár, a másik hazajött. Ma már sokkal komolyabb nyílvántartás van, ha valaki túllépi a 3 hónapot, azt valószínű kitiltják az országból jópár évre.

2015. aug. 23. 11:12
 15/29 A kérdező kommentje:

Lehet nem voltam egyértelmű. Nem azt akartam mondani hogy akárki akármikor...sima ügy, tudom én is nem egyszerű dolog de nem is az ilyen válaszokkal volt bajom hanem amikor lehurrogták a kérdezőket hogy megse próbálják, hülyék, lehetetlen.

Egybk. ezért is írtam ki( szerencsére normális válaszok érkeztek) hogy aki ebben gondolkozik és mások ahogy írtam lebeszélnék a dologról ne legyenek elkeseredve. Nehéz dolog kijutni aztán még nehezebb ott is maradni de nem lehetetlen , és ezt akartam azok tudtára adni akiket itt elküldtek a francba...

Köszönöm a normális válaszokat és remélem majd az itt leírtak ( hogy kilehet jutni ) eljut az olyanokhoz akik reménytelennek látják ezt az egészet. 😊

2015. aug. 23. 12:50
 16/29 anonim ***** válasza:
15: Az is fontos kérdés, hogy mit értünk kiköltözés alatt? Végleges letelepedést vagy pedig azt, hogy valaki kimegy egy közvetítő által dolgozni pár hónapot vagy 1-2 évet. Utóbbi nyilván egyszerűbb.
2015. aug. 23. 14:40
 17/29 anonim ***** válasza:
A vizumot max 6 honapra kaphatsz,azt ketszer meglehet hosszabbitani 6-6 honapra. de,hogy egy hazassag 500 ezer dollar. DOOOOO. (15 ezer dollar az erdek hazassag) + az ugyved ha vele intezteted a zoldkartyat,hogy gyorsabban menjen a dolog.
2015. aug. 25. 23:14
 18/29 anonim ***** válasza:
0%
12: Ja, hogy pincérnő végzettsége sincs, de beakarod mesélni, hogy megkapta a szükséges papírokat ahhoz, hogy legálisan dolgozon kint. Ezt ugye te sem gondoltad komolyan? Ez még kamunak is rossz...
2015. aug. 27. 09:28
 19/29 anonim ***** válasza:

18: Mert szerinted a pincér munkakörhöz mindenütt szükséges a szakmai végzettség?

Nem semmi, hogy az efféle kérdések mennyi alkalmi okoskolbász válaszadót terelnek össze.

2015. aug. 27. 16:28
 20/29 anonim ***** válasza:

19: Mert szerinted a hivatalos papírokhoz, ami ahhoz kellene, hogy valamilyen csoda folytán kapjon munkavállalóit, ahhoz nem kellene szakmai végzettség?

Most őszintén te utána néztél is valaha, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki legálisan dolgozhasson az USA-ban? USA nem EU, hogy egyszerűen csak összepakolsz, kimész és dolgozhatsz egyből legálisan. USA az teljesen más világ.

2015. aug. 28. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!