Zöld kártya igénylés, szerintetek megjátszható út?
Édesanyám apja 50 évet élt Amerikában, mint doktor. Isten nyugasztalja. Halálakor ráruházott édesanyámra egy két jogot, ami jogilag megenedhető.
Nem szeretném, ha most a vicces, vagy a negatív kommentek jönnének, csupán hozzáértő emberektől várom a válaszokat.
Tehát ha jól tudom édesanyám megkaphatná a zöldkártyát, ha igényelné. Ilyenkor, ha az egyik szülőm zöldkártya tulajdonos lett, akkor a gyerekének is (nekem) nagyobb esélye van zöldkártyához jutni?
A válaszokat előre is köszönöm!
A legfontosabb : a nagypapa egyaltalan beadta a kerelmet?
Ha beadta, meg halala elott, elmeletileg hozzatartozoi folytathatjak a dolgot. Ha nem, targytalan lett az egesz. Esetleg, ha anyukad nincs ferjnel es nem toltotte be 21 evet, ami talan nem valoszinu, o maga adhatna be a kerelmet.
Ha anyukad permanent resident lenne (zold kartyas). teged is behozhatna, felteve hogy nem vagy 21 eves es nem vagy hazas.
Milyen jogot? A bufes jogat? :D
Bocs de ezt nem hagyhattam ki....(Uvegtigris ha esetleg tul fiatal lennel...)
50 ev Amerikaban eles meg nem jelent semmit. Allampogar volt a Papa???? Mert ha nem, akkor semmi eselyetek.
Ha allampolgar volt akkor beadhatta a zoldkartya kerelmet a lanyanak de ha nem adta be es mar nem el, akkor szinten semmi eselyetek.
Tudod ez az egesz ugy van, hogy soha nem az adja be a zoldkartya igenylest, akinek szuksege van a zoldkartyara, hanem mindig egy masik szemely. Ez attol fugg mi alapjan kervenyezik a zoldet. Ha pl. csaladi kapcsolat alapjan (egy amerikai elvesz egy magyart) akkor az amerika hazastars kervenyezi a magyar ferjnek/felesegnek. Ha apa/lanya kapcsolat, akkor az amerikai apa keri meg a magyar lanyanak, vagy az amerikai lany a magyar apjanak. Erted?
De ha az amerikai illeto meghalt, akkor nem kervenyez senkinek semmit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!